KWO Boulevard van Week 23

KWO Redactie
thijmen-voorhuis-karpervissen-nederland-schubkarper-header

We zijn weer aan het einde gekomen van een wisselvallige voorjaarsweek. Een lage luchtdruk en een harde wind zorgden weer voor enorm veel toffe vangsten en in deze nieuwe KWO Boulevard check je dan ook weer een flink portie ‘karpernieuws’! Deze week met o.a. een superbak voor Thijmen Voorhuis, Waesmeer vangsten en meer!

Michel Groen in ’t Woud genoot met volle teugen van het voorjaar en stuurde ons deze heerlijke plaat in!


Succesvolle trip voor Roy Driesen

We trappen de boulevard af met een prachtig bericht dat we in onze mailbox zagen verschijnen van Roy Driesen. In een buitenlandsessie wist Roy twee prachtige bakken te vangen op de Crunchy Belachan & Krill boilie van Pro Line. Dat zijn nog eens goede berichten!

pro-line-roy-driessen2

Een Parel met de hoofdletter P!

pro-line-roy-driessen6

Met zo’n bak in je handen is de buitenlandsessie natuurlijk meer dan geslaagd!

De Crunchy Belachan & Krill boilie is een nieuwe bol van Pro Line en de resultaten zijn tot nu toe zeer goed te noemen! Lees hier meer over deze bol.


Het voorjaar van Luuk Zomerhuis

Het voorjaar van 2017 is het beste voorjaar dat Luuk Zomerhuis ooit heeft gehad. De afgelopen weken kwamen er namelijk diverse (hele) mooie vissen voorbij. In deze korte video neemt Luuk jullie mee naar zijn meest memorabele sessies aan de waterkant. Geniet van deze korte movie waarin mooie sfeerbeelden voorbij komen en vooral enkele dikke vissen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Benieuwd naar de aanpak van Martin Post als het gaat over ‘targetvissen’? Check het in dit artikel!

jacht-na-kermis-kevin-vandevenne8

Kevin Vandevenne pakte een schitterende kanaalbak. Lees het verhaal achter de vangst nu op KWO.

mike-gerrits-voorjaar-visserij10

Mike Gerrits deelt in een interessant artikel niet alleen een kijkje in zijn voorjaarsvisserij, maar tevens geeft hij ook enkele tips!


‘Grasmaaier’ scoort pitabroodje

“Dat is een vreemde titel” zal je wellicht denken… Dat klopt, maar er hoort een verhaal bij. We laten Marijn Saalmink aan het woord: “Tijdens het statische vissen overdag, wat behalve een paar brasems niks opleverde, zag ik ineens deze unit aan het oppervlak chillen. Ik dook met tent in, op zoek naar drijven aas. Helaas had ik geen boterhammen meer, maar gelukkig wel een pitabroodje 🙂 Snel pakte ik mijn stalkhengeltje uit het foudraal en voorzichtig dropte ik een stukje pitabrood voor de bek van de grasmaaier. De vis keek, hapte en zo stond ik binnen een halve minuut te drillen! Alles verliep goed en zo verbeterde ik mijn PB graskarper. Daarnaast weer een lesje geleerd: altijd een paar sneetjes broodjes meenemen!”

Vakmanschap: een nieuw PB graskarper voor Marijn, en dat op een pita broodje 😉


Bizarre sessie voor Kevin Diederen

Een van de lastige zaken van het maken van hengelsportvideo’s is dat karpers zich maar zelden aan een script houden. Het gebeurt wel eens dat ze het compleet laten afweten… Maar soms lijk je goud in handen te hebben en kan het geluk niet op.

Dergelijke dagen zijn echt genieten!

Toen ik onlangs samen met filmmaker Daniel Jawadnya instant op een heldere, diepe afgraving aan de slag ging was het zo’n geval. Na eerst goed rondgekeken te hebben vonden we al vrij vlot vissen. Maar de snelheid van de actie en het formaat van de eerste vissen deed ons verbazen.

Nog voor de tweede hengel uitgeworpen was prikte deze veertiger zich aan de scherpe chod rig.

Als er vlak daarna een nog grotere beul en daarmee ook een van de “targets” op de kant komt begint het haast ongeloofwaardig te worden.

De witte Cell pop-ups die gesoakt waren in Wonderberry Supreme werden vrijwel gelijk van de bodem gepikt en in nog geen tien minuten daadwerkelijke vistijd lagen twee van de topvissen op de onthaakmat.

De laatste 15 maanden is het bizar hoeveel grote vissen vielen voor de in Wonderberry gesoakte pop-ups.

Een handje “readies” op de juiste plek bleek een enorme impact te hebben.

Door actief te blijven vissen en de chod rigs in de zone waar vis zich liet zien aan te bieden volgden er die dag en nacht nog meerdere vissen. Het was duidelijk dat we op het juiste moment op de juiste plek zaten… en dat de vissen deze keer totaal geen cameravrees hadden.

Na de eerste twee bakken volgden er nog meer aanbeten. En dat live voor de camera!

Deze en andere video’s zijn binnenkort terug te vinden op nl.korda.co.uk


Topvangsten

Met het voorjaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man/vrouw-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Hoe bedoel je girlpower?! Wat een gave vangst! 🙂

Maikel Tijlkowski ving deze gave Belgische kanaalschub! #netjes

Luuk Zomerhuis is on fire en…

…ving een stokoude spiegelkarper.

Jullie zagen hem al bovenaan de update, maar met 23 kilo willen wij jullie deze regelrechte BAK niet onthouden! Heel goed gevist Thijmen, klasse! 😉

Bram Termohlen poseert terecht met een flinke smile, want deze gave rijen maakte zijn dag helemaal goed!

Respect voor Jesse Cox. Deze dappere jongeman pakte een 35 ponds graskarper met de producten uit de KWO Voorjaarsbox! Goed gevist Jesse! 🙂

Whoop whoop! Kevin de Bijl gaat maar door dit voorjaar. Wederom strikte hij een aantal knappe vissen, waaronder deze unit!

sander-zeegers-target-koi

Sander Zeegers wist afgelopen week zijn targetvis te vangen op de Zuid-Willemsvaart. Deze prachtige koi gaf een brede glimlach op het gezicht van Sander en die zal daar voorlopig nog wel blijven staan 🙂

Kanaalliefhebber Pieter Leys is verslingerd aan de Belgische kanalen en spendeert iedere vrije minuut aan de oevers van de kanalen in zijn omgeving. Dat dit loont is een understatement, kijk maar eens naar deze unit! Goed gevist Pierre 😉

Marco van Bezooijen met een krachtpatser die de 20kg grens overschreed!


Op jacht Frankrijk? Tank je auto tijdig!

In de KWO Community Facebook groep zagen wij een opmerkelijk, maar handig berichtje van Jan-Willem Verloop voorbij komen. In het Franse land zijn er namelijk een aantal stakingen gaande van chauffeurs die brandstof vervoeren. Hierdoor zijn er een groot aantal pompen die moeten kampen met een ernstig tekort aan brandstof of zelfs helemaal niets meer hebben. Bij de meest geldt echter dat je niet meer dan 20 liter mag afnemen.

Een limiet van maximaal 20 liter… Oef!

Wees dus verstandig en zorg ervoor dat je ‘voiture’ altijd voldoende brandstof heeft! “Tank tijdig en rijd de tank niet leeg”, zegt de ANWB. Wil je meer weten over deze kwestie of wil je weten bij welke tankstations deze staking invloed heeft? Check dan onderstaande afbeelding en surf naar de website van de ANWB.

Klik op de afbeelding om te bekijken welke pompstations last hebben van de stakingen.


Roy van Goor doet het WEER!

Na zijn superserie van vorige week was het nu wéér raak bij Roy van Goor. Hij schrijft: “Nog niet helemaal bijgekomen van de serie vissen van afgelopen week werd de aandacht weer verlegd naar wat oud zeer. Een lokale 40er had de dans al een aantal jaren weten te ontspringen. De plannen werden gemaakt en het offensief werd nogmaals ingezet om deze prachtige oervis alsnog schaakmat te zetten. Tijdend de eerste korte avondsessie sta ik onverwachts oog in oog met mijn doel. Altijd was ze voor mijn gevoel ver weg. Nu lag ze onverstoord op 50cm water voor mijn voeten te schransen. Stokstijf bleef ik staan en durfde geen foute beweging te maken. Gelukkig merkt ze me niet op en traag zakt ze na een paar minuten af naar dieper water waar ook mijn scherp afgestelde rigs zich bevinden. Wat aasbellen en deiningen volgen waarna de 5000T spoel begint te spinnen en de Delkim te janken. Een lang verhaal kort..een half uur later is de 20,8kg zware dame vereeuwigd op beeldmateriaal en kan ook dit boek dicht.”

Wederom een brute…

…veertiger voor Roy van Goor!


Waesmeer succes voor Solar’s Ignace en Dennis

Solar Tackle consultant Ignace de Roeck vertelt: Na maanden lang uitgekeken te hebben naar een sessie samen met teammakker Dennis de Wilde was het eindelijk zo ver en stuurden we onze auto richting het Waesmeer syndicaat voor een 3-daagse sessie. De vissen waren al enkele weken voorheen begonnen met paaien en sindsdien waren de vangsten bijzonder slecht. Wekelijks kwamen er maar een handje vol kleinere vissen op kant. Van de betere vissen was elk spoor bijster…

Ondanks de slechte resultaten keken Dennis en ik ontzettend uit naar onze 3-daagse sessie op Waesmeer.

Bij aankomst op de stek zagen Dennis en ik onmiddellijk karper activiteit. Lang hoefde we beide er niet over na te denken en de keuze was snel gemaakt. Het resultaat na twee nachten was echter niet veel, want enkel een 20 ponds spiegel voor Dennis was het resultaat voor onze inspanningen. Het hele meer lag er zo goed als levenloos bij. Er restte ons maar een oplossing en dat was de vis gaan zoeken!

Het resultaat na twee dagen was een beetje schaars, dus besloten we om te verkassen.

De dag voorheen had ik enkele vissen gespot aan de overzijde van de plas en dus werd er koers gezet naar de overzijde van het water. Na een loodzware trip met de kruiwagen zagen we bij aankomst op de stek onmiddellijk vis. “Hier zou het moet gaan gebeuren”, dachten we beide. Mijn eerste hengel lag nog maar net in of een 12kg spiegel vergreep zich aan het aas. Een betere start konden we onszelf niet toewensen!

Een betere start konden we onszelf niet toewensen!

Het duurde tot middernacht tot de volgende aanbeet volgde. Dit maal was het Dennis zijn beurt en slaagde hij erin om één van de topspiegels te landen op 20,4kg. Helaas volledig afgepaaid, maar dat was bijzaak. Exact een uur later volgde er op dezelfde hengel opnieuw een aanbeet en was het mijn beurt. Dit resulteerde in een 21kg zware schubkarper. Deze vis is een uiterst zeldzame bezoeker en wordt maar nauwelijks gevangen. ’s Morgens landde Dennis nog een klein spiegeltje van 5kg en zat onze gezamenlijk sessie er helaas weer op. We hebben erg genoten! 🙂

Alle vissen werden gevangen met de nieuwe Solar….

…TunaMino boilies en de vlijmscherpe 101 haken.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Robin Bulters maakt z’n Community debuut met een eerlijk (en zelfs ietwat kritisch) artikel over Rainbow Lake.

darrell-peck-60lb-Grassey

Onze Engelse vriend Darrell Peck laat ook weer van zich horen in z’n maandelijkse blog. En ook dit maal weet hij ons weer te verrassen met brute vangsten uit de UK, Frankrijk én Nederland!

Het klapstuk van de week was toch wel de video Nieuwe Gronden van Mark Hofman. Dit maal trekt MH met z’n vriendin Danielle naar Frankrijk en zelfs met zijn chick erbij verkast Mark kris kris door Noord-Frankrijk. Bekijk de video HIER. En check de trailer alvast hieronder:


Nederlandse beauty voor John van der Valk

We kregen een tof filmpje binnen van de Haagse visser John van der Valk. Hij kreeg aan het begin van het voorjaar een tip om eens te gaan kijken op een idyllisch watertje in eigen land. Hij schrijft: “Ik kwam tegen het donker aan voor de eerste nacht en zag direct al een vis draaien. ‘Dat is kassa!’ dacht ik nog. Toch resulteerden de donkere uurtjes helaas in een blank. ’s Ochtends besloot ik om een rondje te gaan wandelen en al snel spotte ik enkele vissen. Binnen no-time was ik verkast en niet veel later ving ik de mooiste vis van het hele voorjaar!”


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van onze eigen Mark Hofman. Dat Mark aardig om kan gaan met een camera blijkt wel uit deze brute plaat, die hij maakte tijdens zijn tweede sessie in Noord-Frankrijk uit de videoserie ‘Undercover in France’.

mark-hofman-karpervissen-frankrijk-2017-boulevard

Geen vervelend uitzicht om mee wakker te worden!

De video over Mark’s tweede sessie komt aanstaande vrijdag om 17:00 online! Heb je het eerste deel gemist? Check ‘m HIER!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe