KWO Boulevard van Week 25

KWO Redactie
Jurgen-Lievens-lac-du-der-header

Hij staat weer voor je klaar: de wekelijkse update met jouw portie ‘karpernieuws’. Deze week met o.a. HOOKED, jeugd gezocht, superschubs van Lac du Der, winnaars Mc Donalds Challenge bekend, topvangsten uit het late voorjaar, bazenfoto’s en (veel) meer!


Leedvermaak

Laten we KWO Boulevard beginnen met een video waar je het zelf waarschijnlijk benauwd van krijgt. Excuses voor de beeldkwaliteit, maar duidelijk is wel dat dit pijnlijk was. Maar goed, het beste vermaak is leedvermaak, zeker als je het geluid aan zet  😉


Jeugd gezocht in de 010 regio!

De karpercomissie Binnenmaas (in en rondom de Hoeksche Waard) is op zoek naar jeugdige leden om aan diverse activiteiten mee te doen. Het gaat om bijvoorbeeld rig clinics door bekende karpervissers, karperwedstrijden en nog veel meer!

karpercomissie-hoeksche-waard-jeugd-gezocht1

Er is meer dan genoeg te beleven in de Hoeksche Waard!

Ben je onder de 18 en lijkt het je leuk om je zelf op te geven om deel te nemen aan al deze toffe activiteiten? Stuur dan een mail naar karpercommissie@hsvbinnenmaas.nl! Uiteraard mag je je vismaat ook meteen opgeven 😉

hsv-binnenmaas-hoeksche-waard-jeugd-gezocht

Toffe activiteiten en dat helemaal gratis!

Nog een mooie bijkomstigheid: het is helemaal gratis! Schrijf je dus snel in!


Maurice wint Mac Donalds Challenge

Na bovenstaande oproep in de film The Kickoff van Pilaar en Hofman ontstond er een speurtocht van jewelste en waren diverse KWO Members aan het wachten totdat Michiel en/of Mark voor de bijl zouden gaan en een Mac D. zou bezoeken. En, hoe verrassend… dat gebeurde al vrij snel 😉 Tijdens Mark’s solotour in de Alpen sloop hij even de Mac binnen voor een snelle hap (of was het toch enkel om z’n gezicht te wassen in het toilet?)…

Gesnapt!

Maurice van Rossem was het scherpst van allemaal want hij stuurde bovenstaand screenshot in. Zoals afgesproken kreeg hij keurig netjes een hoodie opgestuurd. Die bracht blijkbaar geluk want inmiddels heeft hij flink wat mooie vangsten mogen bijschrijven 😉

2 x pure winst! De gewonnen hoodie én een fraaie vis!

Hoppa, dat moet gevierd worden met een ‘emmertje’ 😉


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Deze man vangt pas VEEL karpers! Roy Alofs vertelt in een artikel op KWO over zijn visserij. En wij kunnen alvast verklappen dat die alles behalve saai is! 😉

Stalkbaas Maurice Samar deelt in een tof artikel enkele superhandige tips om voortaan nóg succesvoller te stalken! Check ze dus snel en wie weet vang jij binnenkort ook wel een toffe struinvis!

Wat een BAK! Alijn Danau vertelt in een uitgebreid artikel op KWO over de vangst van de topvis van Rainbow Lake, ‘Scarface’. Klik op de afbeelding om hem te lezen.


Grote schubs van Lac du Der

Grote schubs van Lac du Der…

Pure droomvissen!

Afgelopen meivakantie trokken Jurgen Lievens en Glenn Labie voor een korte week naar het machtige Franse reservoir genaamd Lac du Der. De omstandigheden waren perfect en dat resulteerde in een serie prachtige (schub)karpers! Worden jullie ook een beetje jaloers bij het bekijken van deze beelden?


Topvangsten

Met het voorjaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

De stoere Teun had ook een succesvolle sessie en wist deze bazige karper te vangen. Goed gevist rakker!

Sven Omloop ving een fantastische serie…

…prachtige spiegels op zijn thuiswater.

Wat een heerlijke platen blijven Bas en Wilco toch insturen! Deze foto is vers van de pers en wederom erg fraai!

Na 2 weken voeren met de bollen van DBC ving Sjors van Gorp binnen 5 minuten deze mooie kanaal schub. #rossen #goedbezig

Mark Spaanderman toonde maar weer eens aan dat je niet lang hoeft te vissen als je ‘op de vis zit’. Binnen een half uurtje ving hij de Nederlandse parel. Goed gevist Mark!

Ook onze makker Cas Scholten mocht enkele prachtige vangsten bijschrijven in zijn logboek. Hij begon op een nieuw water en we kunnen wel stellen dat hij een vliegende start kende! Check onderstaande beauty’s maar eens:

Cas met een perfecte voorjaarsschub!

Wat een kanon! Deze 30+ gras was bij Cas meer dan welkom!

Kaboemmm! Roy van Goor blijft in ‘the winning mood’ en pakte wederom een fraaie superspiegel.

Echte liefde is… Samen vissen op de Belgische kanalen! Alysha Dijker en Donny Nouris weten er alles van 😉

Ook Jan Willem Hilverts, de vismaat van Donny en Alysha, heeft inmiddels voorzichtig aan de kanalen bij onze zuiderburen geproefd en na het vangen van deze bak zal het zeker naar meer smaken!

Ben Hendriks ging struinen op een voor hem nieuw water en ving direct een topvis!

Kaboem! Deze grasbak maakte een avondje oppervlaktevissen helemaal geslaagd. Goed gevist Lennart!


De Community FB wordt actief gebruikt

De KWO Community Facebookpagina bestaat inmiddels al anderhalf jaar en er wordt levendig gebruik gemaakt. Dat vinden wij van de KWO redactie natuurlijk tof om te zien. Members geven elkaar advies over aankopen, over producten, er worden tips gedeeld en uiteraard worden er dagelijks mooie vangsten gepost. Daarnaast delen wij (de KWO redactie) alle updates van de Community in de groep én stellen we vragen aan de Members.

community-facebook-feedback-redactie2

Bedankt voor alle reacties op onze vragen!

Het doel van de Community Facebook is (onder andere) om van iedereen een betere visser te maken. Het uitwisselen van ervaringen en kennis past daar vanzelfsprekend perfect bij! We hopen dat jullie (en wijzelf) nog vele jaren gebruik kunnen maken van de Facebookpagina!

community-facebook-vragen-members2

Tips over producten of hulp bij de visserij zelf… Allerlei soorten vragen komen voorbij!

Sinds kort is er een tweede Facebookgroep voor KWO Members, namelijk de KWO Community Updates groep. Hierin kunnen alleen wij (de KWO redactie) berichten plaatsen. Deze page is opgericht nadat diverse members aan hebben gegeven dat ze wél op de hoogte willen blijven van alle KWO gebeurtenissen, maar niet alle overige berichten van mede-members hoeven te zien. Wil jij dus meer rust op je tijdlijn? Meld jezelf dan HIER aan voor deze groep.


Nederlands succes voor Marc Vervoort

Onze Limburgse amigo Marc Vervoort heeft de afgelopen weken weer lekker lopen vangen! Na een minder succesvolle buitenlandsessie ging deze baas er in NL weer vol tegen een en dat werd beloond! 🙂

Marc vertelt: De afgelopen 2 maanden ben ik in tegenstelling tot het vroege voorjaar iets minder fanatiek met mijn hobby bezig geweest. Er stonden allerlei andere zaken op de planning zoals wat quality-time met vrienden en een akkefietje met betrekking tot de gezondheid. Enkele weken geleden stond er een Franse sessie op de planning. Een sessie waarin de vruchten niet rijp waren om te plukken en waar het ongeluk ons op de hielen zat. Slechte weersomstandigheden en materiaalpech gooide roet in ons eten…

Een sessie waarin de vruchten niet rijp waren om te plukken en waar het ongeluk ons op de hielen zat.

Gelukkig verliepen de sessies in eigen land een stuk beter!

Na deze tegenslag was het me in Nederland gelukkig wél gegund, want na de gedane moeite kon ik meermaals het net steken onder een paar klassieke schubkarpers. Geen moeilijke rigjes en een lekkere partikelmix aangevuld met Dark Tuna bollen van Baitworld waren de ingrediënten voor dit binnenlandse succes. De komende weken wordt dit patroon (hopelijk) doorgezet, dus ik ben benieuwd wat de zomer mij nog te bieden heeft! 🙂

Schubkarpers als deze waren meer dan welkom na de mislukte Frankrijk sessie.

Ook dit fraai gekleurde exemplaar verwelkomde Marc maar wat graag in zijn net!


Teaser: ‘Instant Actie’ – Kevin Diederen

Vanavond om 18:00 adviseren we jullie om in te tunen op de Korda website aangezien niemand minder dan Kevin Diederen een fantastische video gaat droppen! De titel “Instant Actie” verklapt eigenlijk al een deel van de inhoud: Kev gaat namelijk instant aan de slag op een fraaie zandput en het is bizar wat hij er (in weinig tijd) aan knappe karpers uit weet te peuteren. Check hieronder alvast de teaser!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

alex-norgate-operation-freedom-part-5-17

Alex Norgate neemt ons mee de Franse Alpen in waar hij jacht maakt op Goliath, een brute 30kg+ spiegel!

Willem Kwinten geeft verdere uitleg hoe je het beste de Chod en de Hinged Stiff rig in kunt zetten!

Daarnaast was afgelopen week de apotheose van de tweede ronde van de KWO Mega Marathon. We hebben maar liefst 100 members blij gemaakt met een waardebon van €50,- van De Tacklebox. Ben je benieuwd of jij gewonnen hebt? Kijk dan hier of jouw naam tussen de winnaars staat. Of bekijk de video van de prijsuitreiking hieronder:


Gebroeders van Dooren geven gas!

De gebroeders Frank en Ramon van Dooren hebben beiden een enorm drukke baan. Toch weten ze hun beperkte vistijd veelvuldig om te zetten naar succesvolle sessies. In de mailbox kregen we een flinke rits foto’s en in deze KWO Boulevard kun je de vier mooiste foto’s bekijken!

Weinig tijd, veel vangen… Frank en Ramon doen het keer op keer!

Uiteraard hebben de boys hun vizier niet alleen op de karpers gericht. Er wordt ook volop genoten van de schoonheid van de natuur!

Een blok beton die de slipschijven in vuur en vlam zette!

Voor meer moois check je het Oldskool_Angler Instagram account van Frank!


Foto van de week: ‘emmertje’

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van Nick Welbie! Samen met zijn maatje Peter Boersma viste hij in zowel Nederland als Frankrijk en dat ging vooral in het land van stokboord en wijn bijzonder voortvarend. Een korte foto dump!

BAM! Een nieuw PB voor Nick, met 26,2kg zeker een ‘emmertje’ waard 😉

Maar aangezien het tijdens deze meitrip heerlijk weer was nam Nick het natte pak uiteraard voor lief!

Ook Peter schroefde zijn PB op met deze openbaar-water-bak van 24kg+.

Deze hoge dertiger trok veel bekijks! Nick gaf meteen een workshop omgaan met karpers aan deze jong-bejaarden!

Tijdens deze sessie bevisten Nick en Peter meerdere wateren en telkens werd er 1 of 2 dagen voorgevoerd. Dat dit een lonende tactiek was bleek al snel. Want naast brute spiegels wisten beide mannen ook nog eens een mooie schub te landen.

Een nog niet afgepaaide supervis voor Peter.

Het laatste wapenfeit van Nick: een schub van net geen 22 kg!

Al met al was het een supersessie en mogen de mannen trots zijn op zo’n reeks karpers. Goed gevist en op naar het volgende avontuur!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben) mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe