KWO Boulevard van Week 31

KWO Redactie
ronnie-wehkamp-boulevard-header

De zondag is weer aangebroken en dat betekent maar één ding: tijd voor het laatste nieuws uit het karperwereldje! Deze week met o.a. een topstart van de vakantie, instant succes voor Kelly Leten, een tijgernoot sessie met de mannen van Strategy, een aantal HEERLIJKE zomerse vangsten en nog veel meer! 🙂


Topstart van de vakantie

Avid Carp man Hans Hellendoorn begon zijn vakantie goed! Hans vertelt: Het is vroeg in de morgen als ik aankom bij een klein, idyllisch kanaal. Het is er heerlijk vredig en rustig. Na anderhalf uur wordt de rust bruut verstoord en knalt de bobbin naar boven. De molenspoel komt tot leven en een ware explosie volgt. Binnen no-time staat de hele sloot op zijn kop! Ik weet een kleine schub tussen het wier uit de plukken en ik laat hem even bijkomen in de retainer sling terwijl ik de zelfontspanner gereed maak voor gebruik. Mijn tweede vakantiedag had niet beter kunnen beginnen!

Dit puntgave schubje doet Hans’ vakantie goed beginnen!

Bij het gereed maken van de zelfontspanner…

hans-hellendoorn-avid-carp-boulevard4

…en bij het terugzetten komt de retainer sling goed van pas!


Instant succes voor Kelly Leten

In onze mailbox kwamen afgelopen week weer een hoop mailjes binnen. Eentje die er uit sprong was van Kelly Leten. Hij schreef: “Afgelopen nacht een instant nachtje gevist met de nieuwe testbol van Eddy Sterckx ‘The Secret Key’ afgetopt met een Magic Mango pop-up uit het assortiment van Proline. Dit bleek een schot in de roos met deze twee zwaargewichten!”

kelly-leten-instant-nacht-eddy-sterckx-secret-key1

Holy sh*t wat een brute vis! En dat op een instant nachtje #respect

kelly-leten-instant-nacht-eddy-sterckx-secret-key4

Toen nummer twee ook een zwaargewicht bleek, was de sessie helemaal geslaagd!


Oppervlakte visserij met de mannen van Nash

Een absolute topfilm die afgelopen week werd gedropt komt van de mannen van Nash. Alain Blair bedacht een plan om een roadtrip te maken waarin drie verschillende wateren werden aangepakt in 24 uur tijd. Daarbij werd er maar op één manier gevist: aan de oppervlakte. Het camerawerk in deze video is wederom bijzonder goed en er wordt zelfs een aanbeet gefilmd met een drone! Bekijk deze toffe video bomvol actie, teamwork én de nodige tips!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Albertino Beunk beviste afgelopen voorjaar een fraai openbaar water en beschrijft in deze toffe update zijn belevenissen tijden de vierdaagse trip.

Mark Hoedemakers beschrijft vier vistrips die zijn visjaar in 2016 extra glans gaven.

gb-on-tour-12

Gert Bervoets is samen met zijn dochter verslingerd aan het karpervissen. In deze update krijgen we een kijkje in zijn visserij!


Topsessie op De Ronde Bleek

Dennie Wessels beleefde vorige week een prachtsessie op De Ronde Bleek in Sterksel samen met zijn vrouw en hondje. In vier dagen tijd wist Dennie maar liefst 17 vissen te vangen met als topper een ontzettend mooi beschubte spiegel genaamd ‘The Jewel’. Eén van de mooiste vissen van het water!

Dennis wist deze prachtige spiegel te strikken door producten uit het gamma van Pioneer Baits in te zetten.

dennie-wessels-ronde-beek-pioneer-baits2

Naast ‘The Juwel’ kwamen er nog een hoop andere prachtige vissen op de kant!


Brabo’s in the Bush op Instagram!

Het duo Sjoerd Buijks en Daan Biemans, betere bekend als Brabo’s in the Bush, zijn nu ook te volgen op Instagram! Je kent de Brabo’s wellicht van hun reeks artikelen die op de Community verscheen. Deze fanatieke vissers gaan geen enkel avontuur uit de weg en dat levert natuurlijk een hoop mooie verhalen én dikke vissen op! Klik HIER om naar het Instagram account te gaan en ze te volgen.

brabos-in-the-bush-instagram

Avontuur, vriendschap en een passie voor openbare wateren. Daar houden we van!


Tijgernoten succes voor Strategy’s Martijn en Saron

De zomer kan op sommige wateren best een taaie tijd zijn! Zeker als je op een grote zandafgraving vist waar het bulkt van het natuurlijk voedsel kan het soms weken lang er lastig zijn. Strategy mannen Martijn van Ommen en Saron Debets ruilen de boilies in de zomer maanden maar wat graag in voor tijgernoten en dat bleek afgelopen sessie een goede zet!

Tijgernoten kunnen in de zomermaanden een ware ‘killer’ zijn op wateren met een groot aanbod van natuurlijk voedsel.

Door actief op zoek te gaan naar activiteit van karper wisten beide heren in een relatief korte periode een hoop mooie karpers te vangen. Dat bewijst maar weer dat de tijgernoten meer dan goed tot hun recht komen in de warmere maanden van het jaar! Goed gevist mannen! 🙂

Martijn met een fraaie schub die viel voor een paar heerlijke tijgernootjes.

Ook deze fraaie spiegel van Saron mag er zijn. Wat een beschubbing!


Topvideo: Tim Verloop in ‘One week in Holland’

Jonge eindbaas Tim Verloop viste een sessie van vijf nachten op vier verschillende wateren in Nederland. Er komen een hoop mooie vissen op de kant en deze zijn allemaal vast gelegd op film! Ook de nodige sfeerbeelden en runs komen voorbij in deze toffe video. Knap gemonteerd Tim!


Zomerse topvangsten

Met de zomer in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

ronnie-wehkamp-boulevard2

Ronnie Wehkamp wist niet alleen deze gave spiegel te vangen…

ronnie-wehkamp-boulevard1

…maar ook deze puntgave schub!

waldo-lemmers-bak-boulevard1

Op de Community FB plaatste Waldo Lemmers deze brute schub. Eentje om niet snel te vergeten!

remco-akkermans-zoon-baas-boulevard1

Jong geleerd is oud gedaan! Remco Akkermans laat zijn zoon al vroeg kennis maken met de karpers. Wat een prachtige foto! #baas

Jasper Smit wist op een groot open water deze prachtig langgerekte en rijkelijk beschubde spiegel te strikken!

Rick van Wees blijft maar ‘Valkenswaard’ spiegels vangen. Wat een plaatje is dit!


Knalsessie voor Roy Driessen

Op de Community Facebook zagen we een toffe update verschijnen van Roy Driessen. Na een tijdje niets gevangen te hebben viel Roy dit keer in de prijzen! In twee nachten vissen kwamen er zeven vissen op de kant en werden er helaas ook twee verspeeld. Voor de verandering ging Roy dit keer met tijgernoten op pad, en dat bleek een geweldige zet. Twee schub’s en vijf grassers vonden hun weg naar het net!

roy-driessen-succes-boulevard22

Onder andere deze brute grasser…

…en deze topschub werden verschalkt!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. De afgelopen week konden members bekijken:

Na een waanzinnig eerste deel volgde deze week het tweede deel van de topsessie van Roel den Boer op een openbaar Frans water.

Locatie is volgens de nieuwe KWO Redacteur Mathijs Lourens het aller belangrijkste. Echter, vroeger dacht hij hier amper over na. In dit artikel geeft hij een kijkje in zijn leerproces.


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een brute plaat van de mannen van Nash. Zouden jullie zo durven vissen, bijvoorbeeld aan de grachten in onze hoofdstad?

nash-black-ops-boulevard-foto-week

Over compact op pad gesproken!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe