KWO Boulevard van Week 35

KWO Redactie
wilco_gerrits_bv35

Spijtig genoeg is de zomervakantie voor veel vissers weer voorbij en velen van ons hebben hun eerste werkweek er dan ook alweer op zitten. Gelukkig is er zoals altijd weer een KWO Boulevard om voor de nodige afleiding te zorgen. Deze week met o.a. Franse rivierkarpers, recordvissen, toffe video’s, Kempisch kanaal avonturen maar we beginnen met nieuws over de World Carp Masters.


KWO bijna op 10K op Youtube

We zijn er bijna! Nog maar een paar man en we zitten op 10.000 subs op het KWO YouTube kanaal 🙂 Zit je op YT en wil je niets missen?

Abonneer dan: http://tinyurl.com/KWO-YouTube

Klik op de afbeelding om naar ons YouTube kanaal te gaan!


Team Shimano wint de WCM

Met vier vissen en een totaalgewicht van 51,6 kilogram wisten Frank Wijnands en Jan Jaap Hiemstra van Team Shimano de World Carp Masters op Lac du Der te winnen! Een aanbeet forceren op dit machtige water is al een uitdaging op zich, laat staan in wedstrijdverband. Een felicitatie is op zijn plaats dus mannen, gefeliciteerd!

De uitslag wordt bekend gemaakt…

…en het feest barst los!

De winst is binnen. Knap gevist mannen!

Lees HIER alles terug over dit evenement & check de foto’s die deze week geschoten zijn.


Struinen op de rivier met Joachim Stelma

Het karpervissen op een rivier associeer je misschien niet direct met ‘struinen’, maar het kan er zeker! Strategy Pro-Staffer Joachim Stelma vertrok afgelopen zomer naar het Franse land en door mobiel te vissen en achter de karpers aan te gaan wist hij in een mum van tijd succes te boeken! Tijdens een aantal korte sessies kun je over zijn schouders meekijken en genieten van prachtige beelden…

https://www.youtube.com/watch?v=iMUOSbqBnWg


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Bootvissen wordt steeds populairder en na het lezen van dit artikel weet je waarom! Vrijheid, avontuur én mooie karpers zie je terug in deze update.

Gert Bervoets wist in het afgelopen voorjaar de puzzelstukjes op de juiste plaats te krijgen!

Mike Gerrits laat niet-vissers kennis maken met onze hobby tijdens twee prachtige sessies!


Hengelsportdag in Valkenswaard met Alan Blair

Pak even je agenda erbij want 10 september is het hengelsportdag in Valkenswaard! Van 10:00 – 16:00 is er van alles te beleven bij HSV Venbergen aan De Oase 5 in Valkenswaard. Zo kun je onder andere je eigen boilies maken met Holland Baits, de nieuwe end tackle van Strategy bekijken en rigs knopen met Pro Line. Als klap op de vuurpijl is niemand minder dan Alan Blair aanwezig! Alan zal van 13:00 tot 14:00 een presentatie geven waarbij je natuurlijk ook vragen kunt stellen. Dit evenement wil je niet missen!

Er is meer dan genoeg te beleven op de hengelsportdag in Venbergen!


Kris en Kelly gingen lekker op Carplantis

Kris en Kelly aan het woord: Weken werd er naar uitgekeken, weken werd er ook getwijfeld. Een week Carplantis lag in het verschiet, een water dat beschreven staat als moeilijk, met mogelijk weinig aanbeten. De aankomst is hartelijk en de gekregen Carplantis mok wordt direct gevuld. De regels worden nog eens vlug doorlopen en de stekken worden getrokken. 4 ruime stekken elk in een hoek van het water gelegen, allen genaamd naar de onderwaterwereld. Poseidon zal deze week de onze zijn. Bij aankomst op de stek straalt de rust ervan af. Op het eerste gezicht veel mogelijkheden wat we na het opzetten van het basiskamp direct gaan onderzoeken. We besluiten om de eerste nacht 4 hengels ondiep te leggen. Een goede keuze blijkt ’s morgens. 5 aanbeten gehad, 4 vissen in het net. Een droomstart, beiden hadden we stiekem wel getekend om dit te vangen op de gehele week, zeker nu er al een 20kg+ schub passeerde.

We hadden de week slechter kunnen beginnen… Wat een bak!

De volgende dagen besluiten we om ’s nachts ondiep en overdag diep te vissen. Het wordt beloond, de vissen zitten vol op het aas. Met de in de testfase zittende Secret Key uit het assortiment van Eddy zitten we dan ook op rozen. We eindigen de week met 19 stuks op de teller.

De mooiste spiegels van het water…

…Wisten de Secret Key goed te vinden!

Wie had dit kunnen denken, stuk voor stuk prachtige vissen. Carplantis, Koos en zijn vissen. Wat is die man gepassioneerd met zijn water bezig. Tot volgend jaar Carplantis ik hoop dat je ons volgend jaar even goed gezind bent.

Hopelijk de volgende keer weer dit soort taferelen…

…Want daar houden we van!


Instant nacht op het Kempisch Kanaal

Rik van Landschoot aan het woord: Gisterenmiddag was ik iets eerder gestopt op m’n werk om daarna 2,5 uur in de file te staan om iets op te halen. Vervolgens weer terug de file in om 1,5 uur later op het Kempisch kanaal aan te komen. Daar aangekomen bleken al mijn favoriete stukken bezaaid te zijn met een enorme berg wier en ik kon ook totaal geen activiteit waarnemen.

Het vinden van vis is op het Kempisch cruciaal om een blank te voorkomen.

Ik besloot om zowel rijdend als te voet op zoek te gaan naar de vis. Het vinden van vis is op het Kempisch cruciaal om een blank te voorkomen, zeker bij een kort nachtje! Ik had speciaal deze avond uitgekozen om twee redenen: de weersvoorspellingen waren gunstig én de nationale ploeg van België moest voetballen waardoor ik minder mensen aan de waterkant verwachte.

Door het lage aantal vissers aan de waterkant kon Rik een perfect stekje vinden!

Uiteindelijk vond ik na lang zoeken een mooie plek en na wat voorzichtig peilwerk vond ik een aantal diepere kuilen in de oeverzone. Beide hengels liepen ’s nachts af en dat resulteerde in twee puntgave vissen! Een running rigje met de end tackle van Watersportcentrale en een TNT Gladiator haak bleken een goede keuze te zijn geweest.

Ook de tweede hengel liep af en dat resulteerde in deze puntgave spiegel!


Zomerse topvangsten

Met de zomer in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Jeffrey Boersma is een gelukkig man, want met deze Nederlandse buffel van maar liefst 21 kilo is zijn seizoen nu al geslaagd!

Ewoud van Dulken dacht eerst dat hij een meerval aan het drillen was, maar dat bleek niet zo te zijn. Na een mooi gevecht mocht hij zijn net onder een dikke 18,2KG schub steken. Klasse Ewoud!

Wilco Gerrits is on a roll! De ene na de andere mooie vis heeft trek in het aasje van Wilco. Keep ‘m coming Wilco!

Voor onze eigen Luuk Zomerhuis is de vakantie helaas weer afgelopen… Echter, dit weerhoudt hem niet om nog steeds succesvol te zijn aan de waterkant! 🙂

Wesley Konings wist deze indrukwekkende schub te landen. Zo zien we ze maar al te graag!

Dennis Schoorel ving afgelopen zijn allereerste dertiger! Klasse gevist kerel!

“De allersterkste vis ooit!”, aldus Wim van Waardhuizen! Goed gedaan!

Kaboemmm! Wederom laat James de Koker van zich horen met een knappe vis van openbaar (Frans) water!

Johan van Beers zocht zijn geluk op één Brabants kanaal en met succes. Deze mooie schub was de grootste van in totaal 7 vissen.

De zomer is bijna ten einde… Roy Martens zal deze warme periode niet vergeten. Deze dikke schub was het kersje op de taart van veel mooie vangsten. Goed bezig Roy!

Respect voor Peter Ridderhof, want in slechts twee uurtjes tijd wist hij zijn target al te vangen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Samen met De Boy viste Michiel een sessie in Rotterdam, en er werd uiteraard niet geblankt!

We trappen af met een toffe video. Onze eigen Michiel Pilaar had namelijk het voorrecht om twee dagen te mogen vissen met Werner Simson, alias De Boy Blankt Niet. Samen trokken ze de polder én de stad in en dat leverde leuke fragmenten op. Een korte teaser check je hieronder:

Bas van Klaveren en Thimon Dokter geven in dit artikel antwoord op de vraag: ‘Hoe start je op een commercieel water?’

Darrell Peck verwent ons wederom met een prachtige blog. Dit keer met onder andere een trip naar België en een ‘life-changing moment’!


Een wens die uit kwam…

Jasper van de Sluis had één wens. Hij wilde graag met een ‘grootwaterkarper’ vangen. Samen met buurtgenoot Remond van Dijk trok hij naar één van de randmeren en gingen ze aan de slag. Bekijk hieronder de mooiste plaatjes van deze trip.

De droom van Jasper kwam al snel uit!

Wat een plaatje!

Jasper mocht ook nog een heerlijke schub bijschrijven.

De Complex-T boilies deden goed hun werk.

Ook Remond bleef niet met lege handen achter…

…Deze fraaie schub wist de verleiding niet te weerstaan.


Foto van de week: Michael Bromfield

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een tweetal foto’s van Michael Bromfield. Jullie hebben hem vast al eens eerder in de foto van de week voorbij zien komen, en deze man blijft maar mooie foto’s schieten! Voor meer toffe pics check je zijn Facebookaccount.

Michael Bromfield heeft oog voor detail…

…zoals ook in deze foto goed te zien is!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe