KWO Boulevard van Week 36

KWO Redactie
ivo-nijboer-boulevard-week-36-header

Hoewel het weer van de afgelopen dagen niet bepaald voor een goed humeur zorgt zal dat wel veranderen zodra je deze ramvolle editie van de boulevard voor je neus hebt staan. Deze week met o.a. een bruut avontuur vanaf een Raptor platform, nieuws over de World Carp Cup, de reddingsactie van de maand en werkelijk een ZEE aan toffe foto’s en verhalen!


Karpervissen vanaf een Raptor platform – Tom Onincx & Willem Kwinten

Onze krullenbol Willem Kwinten is weer terug met een lekker video! Ditmaal viste hij samen met Tom Onincx een gezellige social vanaf twee Raptor Platforms in de uitgestrekte Biesbosch. Zeker op een dergelijk groot water zijn de mogelijkheden met zo’n ‘vlot’ eindeloos en daarom besloten de twee ook om op een strategische plek aan te meren waar je vanaf de kant niet kan vissen. Dit resulteerde dan ook in meerdere aanbeten, dus check de video snel!


Upcoming: jubileumboek van het VBK

In de mail kregen we een interessante preview binnen van 8 bijzondere schubkarpers en 17 memorabele spiegelkarpers. Vissen van de jaren ’80 tot nu. Zij worden belicht in het jubileumboek van de Vereniging van Belgische Karpervissers (VBK). De vereniging bestaat 25 jaar en het boek ‘Zilver’ is een dikke kers op de taart voor de leden.

25 unieke karpers worden belicht in dit boekwerk!

De release zal plaatsvinden op de VBK-Meeting op 12 december 2017. Daarna is het boek te online bestellen of te verkrijgen op Carp Zwolle 2018! Wij kijken er naar uit!


Word Carp Classic barst los op Madine

Van 8 tot en met 16 september barst één van de grootste karperevenementen ter wereld los: de World Carp Classic. Het evenement vindt dit jaar plaats in Frankrijk, op Lac de Madine. Het startsein voor de vissers zal klinken op maandagochtend en de wedstrijd duurt tot zaterdagochtend. Check in de onderstaande video de officiële trailer van deze editie van de WCC. Benieuwd hoe het KWO team het deed op de WCC van 2016? Lees dan deze post nog eens terug!

De Nederlandse vlag wordt tijdens deze editie onder andere vertegenwoordigd door PB Products mannen Jan-Willem Braam en Peter Vlasveld. Daarnaast kun je het team van Willem Perridon, Sint Brouwer en bankrunner Andrew Finner volgen op hun eigen Facebookpagina. Voor meer informatie check je de officiële Facebookpagina van het evenement of bezoek je de website.

Deze dame zal Peter wel flink gaan missen, zijn dochtertje Lorelei. Hier overigens in een zeer coole outfit! 😉


Martin SB Consultants op volle toeren het najaar in

Van de jongens van het Martin SB team kregen we weer volop foto’s opgestuurd. Het is duidelijk dat deze mannen volgas aan het vissen zijn en er worden flinke resultaten geboekt! Geniet mee van een kleine selectie aan topfoto’s die aan de waterkant werden geschoten.

Wát een prachtige vis voor Steef Peters. Wij zijn stiekem wel een beetje jaloers!

Stephan ter Brugge wist deze brute schud zijn net in te loodsen. Wat een prachtige bak!

Andres de Rouville pakte deze langgerekte schub onder herfstige omstandigheden.

Dat er flink wordt genoten aan de waterkant blijkt wel uit deze foto van Robin Smit. Wat een plaatje!


Topweekend op De Karperhoeve

Afgelopen weekend ging een groep klanten van House of Carp vissen op De Karperhoeve. Dit water, dat via The Carp Specialist is te boeken, is niet voor niets populair onder vissers uit de hele Benelux: met een gevarieerd bestand aan karpers tot nipt 25 kg is er een kans op een absolute bak.

Er kwamen verschillende mooie spiegels op de kant, waaronder deze rakker!

De weersomstandigheden wisselden elkaar af en dat deed de karpers flink azen. Tijdens het verblijf wisten de boys maar liefst 30 vissen te landen. Een topresultaat! Check hier enkele foto’s van het weekend.

HOC medewerker Hans wist zelf deze puntgave spiegel te strikken. Goed bezig!

Naast spiegels kwamen er ook verschillende knappe schubs op de mat, zoals deze van Wesley en Wilco!


Reddingsactie tijdens Hurricane Harvey

Bij ons was het de afgelopen dagen bar en boos qua weersomstandigheden, maar elders in de wereld was het nog stukken erger. Delen van Amerika werden geteisterd door de orkaan Harvey, met grote overstromingen tot gevolg. Dit zorgde voor veel overlast en in onderstaande video zien we een redder in nood aan het werk! Een grote graskarper wordt gered nadat deze zijn water kon verlaten door de hoge waterstand! #goedbezig #rescueoftheday


Eindbaas Tim Verloop is on fire!

Tim aan het woord: Als ik ’s middags naar mijn stek fiets voor een nachtje vissen begeeft mijn kar het waardoor ik het laatste stuk moet lopen. Niet bepaald een vliegende start op deze manier… Gelukkig liggen de hengels al snel in en als Frank ’s avonds even langs komt vliegt de eerste hengel er met een keiharde run vandoor. Het duurt niet lang of er ligt een dikke spiegel in mijn net. Mijn nacht kan al niet meer stuk!

Door de eerste aanbeet is de sessie al dik geslaagd!

Midden in de nacht krijg ik een paar piepen en besluit ik de hengel in te draaien en te controleren. Er is niets aan de hand en binnen een paar minuten is de hengel weer uitgevaren. Na een uur krijg ik opnieuw een aantal piepen, maar dit keer gevolgd door wederom een keiharde run! Binnen een paar tellen zit ik in de boot en als ik bij de vis aankom begint een stevige dril. Zodra ik een schim zie van de vis zie ik om welke vis het gaat. Dezelfde vis ving ik een aantal maanden geleden ook. In tegenstelling tot de vorige keer is het nu misschien wel mijn sterkste vis van het jaar, terwijl hij de vorige keer zo het net in gleed.

Deze rakker zorgde voor een stevig gevecht!

Dit is ook de vis die mij de vorige keer te slim af was en er vandoor zwom voordat ik een foto kon maken. Nu lukt het gelukkig wel! Zo blij als wat zet ik de vis terug. Dit keer met minder geweld én met goede foto’s!

Dit keer kon Tim wél met de vis poseren en daar was hij maar wat blij mee! Knap gevist Tim 😉


Michael van Gerwin vist ook op karper!

Tussen de vieze luiers van dochter Zoë en het werpen van pijltjes door heeft Michael van Gerwen zo nu en dan tijd om een hengeltje uit te gooien. Dat lukt hem net als het darten aardig goed, zo blijkt uit de onderste twee vangsten. Een spiegel van 17,5 kilo en een schub van 11,5 kilo zijn het haasje en belanden in het net van de bekende darter.

First catch of the day.. 17,5 KG ( 38.6 pounds )

A post shared by Michael van Gerwen (@mvg180) on

Nr 2 11,5 kg

A post shared by Michael van Gerwen (@mvg180) on


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Niels van Vooren dropt een indrukwekkende top 10 met foto’s uit zijn eigen visserij. Zeker het bekijken waard!

Om de (werk)week wat beter door te komen hebben we 20 toffe Instagramaccounts op een rijtje gezet voor jullie!

Lizette en Bianca bezochten La Ramade voor een onvervalste BTW Revealed. Check hun ervaringen in deze update!


Topvangsten uit September

Nu het najaar stevig op de deur staat te bonken regent het brute vangsten en kregen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook check je hieronder:

Boh… is dit de mooiste vis uit deze KWO Boulevard? Jullie zagen hem al bovenaan de update, maar jullie snappen wel dat wij deze supervangst van Ivo Nijboer maar wat graag nog eens delen! 🙂

Ook onze vriend Lars Verheul is weer lekker bezig en ving afgelopen week een fraaie schub!

Ook Arjan Ouwehand was de afgelopen tijd zeer succesvol…

…en wist deze twee prachtige Hollandse schubs te vangen!

Hoe gaaf is deze puntgave zomer schub van Richard Oens? De Sportex hengels deden hun werk zo te zien weer prima!

Ook het weekend van Ronnie Wehkamp verliep op rolletjes! Knap gevist weer! 🙂

Kaboemmm! Deze vis maakte de sessie van Thomas Hoogland in 1 klap (dik) geslaagd. Mooie foto ook overigens!

Jong, gedreven en regelmatig succesvol: Johan Melaard kunnen we zo het beste omschrijven 😉

Ronald v/d Riet ging lekker; hij wist 2 bazige spiegels te vangen…

…Beide werden verschalkt op de Extreme Smell van TTB Baits. Eén mix van 10, 15, 20 en 24MM deed goed zijn werk!


Pilaar op bezoek bij Force1baits aan de waterkant

Thumbs up! Een mooie vis die gevangen werd tijdens het bezoek van Michiel.

Recent bezocht onze eigen Michiel Pilaar het team van Force1Baits aan de waterkant. Het vijf-koppige gezelschap was bezig met een productieve social en Michiel nam een kijkje bij de boys. Hoe het de mannen verging checken jullie in deze video. Daarnaast mogen we twee aaspakketten weggeven! Ieder pakket bestaat uit 50 kg boilies naar keuze, wat een waarde heeft van maar liefst €490,-!

Davy, Michiel, Jeffrey en Mike maakten er een gezellige dag van!

Meedoen is heel eenvoudig: Like de Force1Baits pagina op Facebook en DEEL deze video vanaf de KWO Facebookpage naar je eigen tijdlijn! Veel succes 🙂


Kevin de Bijl en vismaat Niels scoren tijdens een instant nacht

Kevin aan het woord: Begin deze week ben ik samen met mijn vismaat Niels Kuipers naar een onbekend water gegaan voor een instant nachtje. Bij aankomst hebben we een rondje gevaren met de voerboot en alle hengels verspreid over het water op schone plekjes gedropt. Tot onze verbazing wisten we in totaal zes vissen op de kant te krijgen, waaronder enkele plaatjes van vissen! De zwaarste vis was een prachtige spiegel van 14,8 kilo.

De zwaarste vis van de sessie was deze puntgave spiegel!

Vlak na aankomst bedacht ik me dat ik nog een pot tijgernoten in de auto had liggen en zei ik tegen Niels dat we die wel eens konden proberen, in combinatie met een stukje pop up. Dit bleek een schot in de roos want alle zes de vissen werden op deze montage gevangen!

De tijgernoten en pop-up montage…

…brachten uiteindelijk alle vissen op de mat!

Jammer voor mij dat alle vissen uit een hoek kwamen waar ik zelf niet lag te vissen, dus mijn vismaat heeft alles verzilverd. Ik mocht wel op de foto met de vissen, maar ik heb ze dus niet gevangen. Volgende keer een revanche!

Ondanks dat alles door Niels gevangen werd, mochten we zeker niet klagen. Op naar de volgende sessie!


Remond van Dijk vist een topsessie

In onze mailbox verscheen een tof bericht van Shimano Prostaffer Remond van Dijk. Remond aan het woord: In navolging van de sessie met Jesper (zie Boulevard van vorige week) ben ik afgelopen weekend een nachtje met zijn vader Luc op pad geweest. Mede door het enthousiasme van zijn zoontje en een paar bezoekjes bij mij aan de waterkant begon het toch steeds meer te kriebelen bij hem. Inmiddels had hij al een eigen setje hengels aangeschaft en werd het tijd om samen op pad te gaan!

Het beloofde een topsessie te worden!

Vanaf het begin af aan liep het als een trein! Helaas gaf mijn elektromotor er halverwege de nacht de brui aan, waardoor ik nog maar met één hengel op de aangevoerde stek kon vissen. Het was voor de visveiligheid niet verantwoord om op andere stekken zonder boot met elektromotor te vissen.

Het is jammer dat de elektromotor ermee ophield…

…anders waren er vast nog meer van deze prachtige rakkers voorbij gekomen!

Waarschijnlijk waren we mét elektromotor ruimschoots over de 10 stuks heen gegaan, maar nu bleef de teller er net onder steken. Als topper ving ik nog een bak van een schub, maar die foto’s hou ik nog even voor mezelf 😉 Al met al een onvergetelijke ervaring voor de vader van Jasper!

Het werd een onvergetelijke sessie voor Jaspers vader Luc!

Ennuh… de foto’s van de grote schub houden we nog van je tegoed Remond! 😉


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Davey Gans blankt graag, eerlijk waar. Waarom..? Dat beschrijft hij op zijn eigen, unieke wijze in dit artikel (incl. video).

Leerzaam en vermakelijk: Willem Kwinten deelt een aantal tactieken waarmee hij zijn targets verschalkte…

Inmiddels staat ook de derde video van Joachim en Chris online. Je checkt hem op deze link. Geen KWO Member en benieuwd waar de video over gaat? Bekijk dan onderstaande trailer!

 


Eerste keer nachtvissen voor Joni

Martin Mulder van Element Tackle aan het woord: Afgelopen woensdag is Joni voor het eerst mee geweest nachtvissen. En een vuurdoop dat het was! Nadat de hengels gepositioneerd waren speurde we het water af op een teken van leven. We moesten toch echt concluderen dat er werkelijk 0,0 actie te bespeuren viel. Alle hoop was dan ook gevestigd op de nacht. Toen de nacht viel kwam werkelijk de enige onweersbui in heel Nederland recht bij ons over, vergezeld met een flinke bak regen. Na deze bui konden we de slaap weer vatten om vervolgens om vijf uur gewekt te worden door een mooie vis die zich duidelijk tegoed had gedaan aan de gevoerde Elementors.

De eerste vis is binnen!

De vroege ochtend bleef verder stil. Tijd voor wat verandering! Er waren twee hengels met tijgernoten beaasd en deze hadden tot nu toe niets opgeleverd. Er werd besloten om de tijgernoten uit te balanceren en binnen een half uur liep de hengel af. Deze was voor Joni! De vis wist uiteindelijk met een enorme krachtinspanning parallel langs de kant te zwemmen en daar iets van troep op te pikken. In plaats van als een bezetene te gaan trekken besloot ik het water in te gaan om de vis te halen. Na een flink aantal meters door het water gelopen te hebben trof ik het volgende decor aan… Twee vriendelijke vissers hadden Joni’s spiegel in hun schepnet en keken verbaasd op dat er iemand door het water naar ze toe gelopen kwam. De vis had hun lijnen opgepikt en toen zijn ze ook maar gaan drillen 🙂

Met een klein beetje geluk werd de vis nog geland…

…en beleefden we een topnacht!

Omdat er weer een moment van stilte viel werd besloten om wat gebalanceerde Intersector pop-ups in te zetten, die gesoakt waren in de Spiced Nectar. Eentje werd single buiten de voerstek gevist en eentje er in. In het tijdsbestek van een halfuur liep de hengel buiten de voerstek nog twee keer af en dat maakte de nacht compleet. Helaas hadden we ook nog een losschieter, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Joni vond het gezellig, knus en zelf leuk! Ze wilde zelfs met de gevangen brasem op de foto, tot ik haar vertelde dat karpervissers dat normaal gesproken niet snel doen 😉 Op naar de volgende sessie!

Poseren met een brasem is iets wat niet veel voorkomt onder de karpervissers!


Foto van de week: Luuk Zomerhuis

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van onze eigen Luuk Zomerhuis. Tijdens de laatste sessie van zijn vakantie was hij al vroeg uit de veren en tijdens de opkomst van een waterig zonnetje wist hij onderstaande foto te maken! Gelukkig voor hem liep er een klein halfuurtje later ook nog een hengel af, dus we kunnen wel stellen dat Luuk zijn vakantie in stijl heeft afgesloten… 🙂

We kunnen wel stellen dat Luuk zijn vakantie in stijl heeft afgesloten!

Tijdens het krieken van de dag zorgde dit waterige zonnetje voor een aantal fraaie momenten aan de waterkant.


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe