KWO Boulevard van Week 37

KWO Redactie
remco-van-oosterom-boulevard-thumbnail

Mannn, wat een REGEN is er de afgelopen week over ons uitgestort. Slecht nieuws voor de ‘mooiweervissers’, maar natuurlijk perfect voor de fanatiekelingen onder ons! De depressie zorgde dan ook voor veel vreugde én voor een serie topvangsten. In Boulevard hebben we traditiegetrouw weer een lading karpernieuws voor jullie verzameld, met o.a. een 40kg schub, bakken uit Nederland en Frankrijk, bootvissen in Friesland en een dubbelganger van Pilaar….


WCC gewonnen door Tim Paisley & Lee Jackson, Vlasveld & Braam zesde!

Wowwww, wie de World Carp Classic op Lac de Madine heeft gevolgd op de WCC Facebookpage zal het met ons eens zijn dat het spannender was dan OOIT. Bij het ingaan van de laatste 24 uur konden er nog 6 teams met de eindzege aan de haal gaan. Uiteindelijk trokken de oud-wereldkampioenen en legendes Tim Paisley en Lee Jackson aan het langste eind. De Nederlanders presteerden ook naar behoren en in de top 10 vinden we onze landgenoten terug op de plaatsen 4, 6 en 7!

Oud, maar zeker nog niet versleten: Tim en Lee, mannen die al wisten hoe het voelde om wereldkampioen te worden!

Nederland is goed vertegenwoordigd in de eindstand met 3 teams in de top 7!

Hieronder een aantal foto’s die Peter Vlasveld ons aanleverde. Samen met Jan Willem Braam viste hij namens PB Products een solide wedstrijd. Halverwege de wedstrijd stonden de boys zelfs bovenaan het leaderboard dankzij de vangst van een waanzinnige 22,4 kg schub!

Whoop, whoop! Deze veertiger zorgde er, samen met een dertiger en een knolletje, voor dat Vlassie en Braam ruim een dag aan kop gingen!

Met deze dertiger deden de boys goede zaken halverwege de week!

De mannen genoten volop van het WCC avontuur!

Na een kleine week strijden was de zesde plaats het resultaat. Toch iets om trots op te zijn aangezien er zo’n 100 teams mee deden!

Een paar kilometer verderop deden de sympathieke Dennis Nijland, Richard van Leeuwen en Peter Borninkhof ook mee om de hoofdprijzen. Dankzij onderstaande 23 kg bak mochten de mannen lang dromen op de hoofdprijs. Met 10 vissen deden zij het uitstekend, helaas was het opgetelde gewicht van de 3 zwaarste vissen niet genoeg om op het podium te belanden. De mannen werden uiteindelijk verdienstelijk vierde!

Voor de camera’s van de WCC organisatie mochten de 3 vrienden…

…poseren met hun grootste vis van de week, een dikke 23kg bak!

Het draaide dus niet om het totaalgewicht van de vangsten, maar om het opgetelde gewicht van de 3 grootste karpers die ieder team op de kant bracht. Een vijftiger in de laatste nacht kon het klassement dan ook volledig op zijn kop zetten. En raad eens… dat is EXACT wat er gebeurde!

In de laatste nacht vingen Tim Paisley en Lee Jackson een 21,7 kg rijenkarper én een spiegel van 25 kg. Hiermee pakten zij de eerste plaats! Gefeliciteerd!

Naast de eer en de media exposure wonnen de mannen ook nog eens een cheque van 15.000 Engelse ponden. Niet verkeerd voor een paar dagen ploeteren in de modder!

Al met al was het dus een gigantisch spektakel en nooit eerder werden er zoveel grote vissen gevangen. Er ging geen nacht voorbij zonder een 20kg+ bak en vooral tijdens de laatste 24 uur regende het veertigers. Volgend jaar wordt de WCC wederom op Lac de Madine gehouden en we kunnen nu al voorspellen dat de inschrijving rap vol zal zitten na deze succesvolle editie!

Nog een fantastische bak van Madine, wát een water!

Lees en bekijk meer van de World Carp Classic 2017 op de officiele Facebookpage, klik hier.


Arjan Verkoelen gaat #volgas

Op de Community Facebook page spotte we een toffe update van Arjan Verkoelen. Arjan aan het woord: Het begint steeds meer op najaar te lijken. Het wordt kouder, natter, eerder donker en later licht. En er staat vooral heel veel wind! De zuidwester beukte er aardig op los in de voorbijgaande dagen.

Het ging afgelopen week flink tekeer, maar dat weerhield Arjan er niet van om het water op te gaan!

Een beste serie vissen van afgelopen week zorgt voor de benodigde drive om vooral door te gaan, ook als voeren en vissen betekent koud en zeiknat worden!

Regen en wind houden Arjan niet tegen…

…en gezien de resultaten begrijpen wij dat wel!

Nog vijf weken tot mijn trip naar Marokko, dus nog genoeg tijd om vol gas en zonder aarzeling het beste uit mijn najaarsvisserij te slepen!

De najaarsvisserij valt niet altijd mee, maar Arjan gaat er vol voor! Daar kunnen wij een goed voorbeeld aan nemen 😉


GERUCHT: Michiel Pilaar heeft een broer in Kroatië

Afgelopen week kwam het onderstaande Instagramaccount voorbij en toen werd er op de redactie eens flink achter onze oren gekrabt… Is dit de verloren broer van Michiel Pilaar?! De visgenen zitten in ieder geval in zijn bloed! Klik HIER voor meer pics van Michiel’s broer 😉


Steve Briggs aan de slag in Nederland

Wij zijn toch wel een beetje verslaafd aan de video’s van Steve Briggs. Deze rasvisser LEEFT werkelijk voor het karpervissen en overal waar hij komt is ook zijn videocamera paraat. In onderstaande video volgen we Steve op Carpvalley en vervolgens op Carplantis. Uiteraard weet deze vakman ook hier zijn vissen weer te vangen en dit alles legt hij weer op toffe wijze vast. Check de movie van ruim een half uur voor schitterende karpers en duidelijke uitleg over zijn aanpak!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Check nu de 10 mooiste foto’s (en de verhalen er achter) van onze Italiaanse vriend Salvatore Perrone!

Heb jij je buitenlandse visplannen al gemaakt? Check sowieso de tips in dit artikel mocht je van plan zijn om de openbare viswateren te gaan bezoeken in Frankrijk.

Wat zijn de interessantste Instagrammers van dit moment? Check het in deze update!


Gijs Wijnholts neemt opa mee vissen

Vissen heeft een heilzame werking en dat geldt zeker voor de minder mobiele ouderen. Gijs Wijnholts ging om die reden een dagje op stap met zijn opa Gerriet-Jan Frome. Dit leverde een bijzonder en vooral leuk verhaal op, én de prachtige onderstaande foto. Hier kunnen we met z’n allen een goed voorbeeld aan nemen!

Binnenkort lees je het hele verhaal terug in Hét Visblad!


Eerste tachtigponder op wateren van The Carp Specialist

Dat betaalwateren grote karpers huizen is al jarenlang bekend. Echter was er tot kortgeleden nog nooit een vis boven de 40 kilo gevangen op de wateren van The Carp Specialist. Daar is nu verandering in gekomen en wel op het luxe betaalwater Merenye in Hongarije. Daar werd afgelopen week een schub van maar liefst 40,6 kilogram gevangen. Wat een bizar hoog gewicht en zo te zien zou de vis later in het najaar nog wel wat zwaarder kunnen zijn!

Je moet er een stukje voor rijden, maar dan heb je ook wat!


Rainbow trip met Dennis de Wilde en Jan Nolet

Dennis aan het woord: In de eerste week van september stond de langverwachte trip naar het bekende Rainbow Lake op de planning. Mijn vismaat en ik keken er ongelofelijk naar uit, aangezien we al meer dan een jaar niet samen hadden gevist.

Een ‘social’ is altijd genieten, zeker op een bruut water als Rainbow!

Zoals altijd vertrekken we op vrijdagochtend zodat we einde van de middag op het water zijn. We zijn geen voorstander van ’s nachts rijden en op vrijdag aankomen heeft ook z’n voordelen. Zo zijn er meestal wel wat kennissen aan het vissen en kom je al een beetje in de sfeer.

Het beloofde een prachtige week te worden!

De heenreis verliep dit keer helaas toch iets anders. Halverwege de reis viel het vermogen van de motor weg en moesten we noodgedwongen de vluchtstrook op. De auto werd weggesleept en eenmaal bij de garage besloot de monteur om half 12 dat hij eerst ging lunchen. Dit duurde uiteindelijk tot twee uur waarna er eindelijk naar de auto werd gekeken.

Mijn verwachting was dus dat de vistrip alles ruimschoots goed zou maken!

Aan het einde van de middag was het probleem bekend en kwam het onderdeel binnen. De reparatie vond de volgende dag plaats en kostte maar liefst €1100,-! Ik geloof zelf sterk in karma, dus dat er soms dingen gebeuren met een reden en dat dingen elkaar compenseren. Mijn verwachting was dus dat de vistrip alles ruimschoots goed zou maken!

De heenreis verliep niet geheel zonder problemen…

Halverwege de middag kwamen we op Rainbow aan en de rest van de dag leerde we onze stek kennen en voerde we verschillende plekken aan. De hengels zouden we na een welverdiende nachtrust vroeg in de ochtend uitgevaren. Zo gezegd zo gedaan en lang hoefden we niet te wachten! Na enkele uren kregen we de eerste aanbeet en rond middernacht kwam mijn karma al uit met een ongelofelijk bak van 30,6 kilo!

Binnen 24 uur is de sessie voor Dennis al ruimschoots geslaagd met deze brute bak!

Om een lang verhaal kort te maken: de hele week door kregen we actie en we eindigden met 33 gevangen vissen en 2 lossers. Alle vissen zijn gevangen met een mix van de nieuwe Clubmix en Red Herring Originals van Solar Bait.

Door zijn aas te mixen wist Dennis een breed bereik aan vissen aan te spreken.

Ik meng graag twee soorten boilies door elkaar om een breder bereik te hebben, want niet alle vissen hebben dezelfde voorkeur. Clubmix en Red Herring zijn een beproefde combi, maar denk wat later in het jaar aan Quench en Candy Floss of juist geheel anders een Red Herring met Top Banana! Zo heb je zoet en vis door elkaar. Probeer het maar eens!


De eerste ‘najaarsvangsten’

Met nog een paar dagen te gaan voordat het officieel najaar is kunnen we nog één keer een serie zomerkarpers posten. Alhoewel, met het weer van de afgelopen tijd kunnen we wel over NAJAAR spreken! De karpers vonden het echter prachtig en  we kregen dan ook flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Het najaar kan voor Martin Post niet meer stuk. Deze felbegeerde targetvis gaf hem een glimlach van oor tot oor. En terecht!

Wesley Konings eindigde de zomer in stijl!

Ook onze eigen Luuk Zomerhuis blijft maar vangen en deze flinke twintiger is wederom een slachtoffer van een plastic haakaasje! Binnenkort lezen jullie op de Community meer over deze niet alledaagse aassoort…

Jullie zagen deze brute spiegel van Remco van Oosterom al bovenaan de update, maar hij is té vet om hem niet nog eens te delen! Gefeliciteerd met deze heerlijke vangst kerel!

Op de Facebookpagina van Rick Vriesema kwamen wij deze opmerkelijke foto van een hengelsteun 2.0 tegen! Tja, je moet wat op een stenen ondergrond… 😉

Tony Jellema is samen met zijn maat Raymond op Forest Valley geweest…

…Daar wisten zij deze buffels van 18,5kg & 19,5kg binnen te slepen op de boilies van Grainbaits!

Het spookte behoorlijk de afgelopen week en wat past er beter bij Code Oranje dan deze vis. Knap gedaan Dennis Soldt!

Mark Peeters en Sjors van Gorp zijn het najaar ook baasachtig begonnen. Afgelopen vrijdag gingen de boys een nachtje vissen na een week hard werken. Beide mannen wisten een dertiger te vangen en de #BAK van Sjors bracht maar liefst 18,7kg op de schaal!

Al vroeg in de nacht pakte Mark deze 15+ schub.

KABOEM, deze 37 ponder maakte het feest compleet. Goed gevist boys!


Belgische kanaalsessie met Sven Omloop

Sven aan het woord: Vorige week was het tijd om de hengels nog maar eens uit de schuur te halen na een paar weken niet te hebben gevist. De auto werd volgeladen en aangetrapt naar het kanaal. Na een korte observatieronde werden de hengels met grote precisie op hun plaats gelegd. Een paar boilies en wat tijgernoten erbij en de val was gezet!

De hengels liggen op scherp…

…en het genieten kan beginnen!

Een halfuurtje later was het kampement ook gereed en kon ik heerlijk genieten van de mooie natuur rondom dit kanaal. En genieten was het! Er werden twee parels van vissen geland die voor onvergetelijke momenten langs de waterkant hebben gezorgd.

Schoonheid tot in de perfectie. Een indrukwekkend mooie vis!

Al met al een zeer geslaagde sessie, waarin alle puzzelstukjes op hun plaats vielen. Wat kan ik als karpervisser nog meer wensen? Hopelijk genieten jullie net zoveel als ik van de prachtige foto’s!

Deze parel van een spiegel deed Sven’s kanaalsessie 100% slagen!

Uiteraard kregen de vissen hun vrijheid weer terug. Op naar de volgende sessie!

De grootste vis die Sven met een bezoekje vereerde!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu dik anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

De rivier De Lot… Joachim en Chris maakten er een schitterende video over!

Hoe haal je het meeste uit Single Hookbaits? Je leest het nu op de Community!

Willem Kwinten vertelt een aantal tactieken hoe hij een serie van zijn targetvissen wist te vangen!

En de komende week komt er ook weer veel moois aan. Zo gaat Mark zigvissen met Joey Kouwenhoven en volgen we Ian Thiels aan de Belgische kanalen! Stay tuned 😉

Ian en Sky in hun element: aan het kanaal! Komende dagen meer van dit illustere duo…


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van onze Belgische kameraad David Wouters. Deze vissende vader moet goed plannen om zijn uurtjes te kunnen maken en heel veel vistijd heeft hij niet tot zijn beschikking. Door een goede voorbereiding en een slimme aanpak is David echter wel zeer succesvol. Maar… als er geen actie komt wil dat niet zeggen dat hij niet geniet!

Wat een heerlijk sfeertje! Met een uitzicht als dit is het niet erg als het een paar uurtjes stil blijft!

Maar geblankt werd er niet… Deze vis werd keurig op de foto gezet door het zoontje van David!

Overigens heeft David een seizoen om nooit te vergeten want een paar maandjes terug wist hij zijn ultieme targetvis te vangen. Namelijk ‘The Real Thing’, een gigantische spiegelkarper van een Belgisch syndicaat. Roy Vanstreels spoedde zich naar het water en maakte onderstaand videoverslag. Wellicht hebben jullie hem al eens gezien, maar het filmpje is het meermaals delen zeker waard!

Voor meer moois van David check je zijn Facebook profiel en zijn Instagram page!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe