KWO Boulevard van Week 38

KWO Redactie
marco-van-der-plas-zoektocht-rivier-biggen-boulevard-header

De temperaturen kropen de afgelopen week al flink onder de tien graden en het najaar zit er aan te komen. Ondanks de koudere temperaturen werd er wederom massaal gevist en dat levert de nodige nieuwtjes op voor deze editie van de KWO Boulevard! Deze week met o.a. een oproep voor de KWO kalender, een brute dubbelrun, najaarsvissen met Kevin Diederen, een knallende start op het Albertkanaal en nog veel meer! 


Oproep: stuur je beste foto’s in voor de KWO kalender

We starten deze editie met een oproep aan jullie. Voor de KWO Kalender zijn we op zoek naar de allervetste, allerbruutste en allertofste foto’s die jullie in het afgelopen jaar geschoten hebben. Dit kan van alles zijn: een sfeerfoto, een brute vangst of bijvoorbeeld een close up. Je kunt de foto’s opsturen naar info@karperwereld.nl. Wie weet komt jouw foto terecht in de KWO Kalender van 2018, hoe vet is dat!

Een sfeerplaat als deze van MH is een goed voorbeeld van een geschikte foto!


Najaarssucces vanaf de boot voor Jaap Elshout

Het najaar is in volle gang! Onze vriend Jaap Elshout van Dutch Bait Company profiteert hier maximaal van vanaf zijn eigen ‘Camosloep’. Na diverse voerbeurten waarin Jaap heel veel wind trotseerde, was de voeldoening groot toen hij afgelopen week met windkracht zeven een vis kon drillen vanuit de Vortex. “De hoge golven geven het geheel echt een extra dimensie, een bijzonder gaaf avontuur”, aldus Jaap. De eerste herfstdepressie leverde Jaap een serie van maar liefst zeven aanbeten op, waarvan er zes werden geland.

Een bijzonder gaaf avontuur!

Vanuit Jaap’s ‘Camosloep’ werd er flink huisgehouden op het ruime sop!

De eerste herfstdepressie leverde Jaap een…

…aantal mooie momenten op vanuit de boot!

Jaap vertelt: Hierna volgde pas het echte werk: een storm met windkracht tien! Op woensdagochtend moest er gevoerd worden. Onderweg naar de stek trotseerde ik extreem hoge golven en voorzichtigheid was geboden. Op een water van 2200 hectare kan het enorm spoken kan ik je vertellen! De donderdag na de storm moest het gaan gebeuren. Echter was de watertemperatuur door de vele koude regen behoorlijk gedaald. Het duurde dan ook lang voordat de eerste aanbeten kwamen. Het opkomende zonnetje hielp de visjes om wat actiever te worden en een prachtige schub en een brute spiegel werden uiteindelijk op de gevoelige sensor vastgelegd… Wordt vervolgd! 🙂

Het bootvisseizoen is nog lang niet afgelopen voor Jaap. Succes de komende tijd makker!


Topnieuws van De Koperen Plas

Opnieuw prachtig nieuws vanaf De Koperen Plas waar Axel & Jouke beiden hun PR aanscherpten met deze twee topvissen van 42,8 en 45,6 pond. Een dubbelrun om over naar huis te schrijven. Knap gevist mannen!

Dit zie je toch maar zelden: een dubbelrun waarbij beide vissen zorgen voor een nieuw PB!


Najaarsvisserij met Kevin Diederen

Kevin Diederen is na een relatief rustige periode zijn najaar goed gestart! Hij maakte de keuze om terug te keren naar een water waar hij in het verleden al zeer succesvol is geweest.

Terug van weggeweest… Zal het water opnieuw gunstig gezind zijn voor Kevin?

Tijdens de eerste nacht vissen kreeg Kevin maar liefst zes aanbeten die hij allemaal wist te verzilveren! Twee dertigers tot maar liefst 19 kilo en vier kleinere vissen werden veilig vanuit de diepte richting het net gedrild.

Het duurde niet lang voordat de eerste grote vis kon worden geland!

De eerste nacht startte behoorlijk goed…

…en er werden maar liefst zes vissen geland!

Wil jij weten hoe Kevin zijn najaarsvisserij dit jaar gaat aanpakken? Dat kan! Vanaf komende week verschijnt er namelijk een tweeluik waarin Kevin alle ins en outs van zijn najaarsvisserij met ons deelt. Hou de website dus goed in de gaten!

Met een goed gevulde RigSafe is Kevin duidelijk klaar voor het najaar!


Doe mee met het 5e Internationaal SKP terugmeldweekend

Van vrijdagavond 29 september 2017 tot en met zondagavond 1 oktober 2017 organiseert de BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) samen met verschillende Spiegelkarperprojecten uit Nederland en België, voor de vijfde keer een internationale SKP-wedstrijd.

Ga aan de haal met deze schitterende wisseltrofee!

Meer te weten komen over dit evenement? Klik dan snel hier en lees het artikel!


Kantvisserij met Kevin Diederen

In deze video laat Kevin Diederen zien dat ver werpen niet altijd nodig is. Dicht onder de kant kunnen ook zeker de nodige vissen worden gevangen! Kevin vertelt over zijn aanpak bij het vissen dicht onder de kant, met de nodige tips die je voor je eigen visserij kunt gebruiken. Check de video nu!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

We starten de week met droevig nieuws: twee Duitse karpervissers waren vanuit hun boot aan het vissen toen het noodlot toesloeg en de beide mannen overleden. Heftig nieuws dat ons eraan doet herinneren dat je eigen veiligheid boven alles gaat!

Bas van der Broek deelt alweer het negende deel van zijn Carp & Backpack adventures met ons, inclusief video!

In de nieuwe topfilmpjes van deze week gaan we op stap met Kevin Diederen, Chris de Clercq én knoopt onze eigen MH een simpele maar effectieve rig in slechts één minuut!


Derk Lagcher op pad met zoon Kay

Derk vertelt: Met mijn zoontje Kay ging ik in de vakantie voor het eerst een dagje vissen. Tegen alle verwachting in vangen we in het eerste uur al twee vissen!

De nieuwe generatie staat al te popelen…

…Qua energie moeten ze nog wat winnen 😛

Na nog eens een uurtje stenen gooien is Kay doodop en valt bij mij in slaap. Tien minuten na het maken van de foto wordt hij bruut gewekt door de derde run! Hij vond het allemaal prachtig en wilde aan het einde van de dag niet eens weg!

NOOIT meer naar huis 😛


Dirk en Kris op het Waesmeer

Dirk van Houdt vertelt: Samen met mijn vismaat Kris Muysewinkel zijn we enkele dagen op het Waesmeer geweest.

Kris wist deze dikke 16KG bak te landen!

Daar had ik even een paniek momentje… In de middag krijg ik een aanbeet en op het zelfde moment knalt er een speedboot met waterskiër over het water die wel heel dicht langs de kant gaat. Met andere worden: ”geen tijd te verliezen”. In een rap tempo dril ik de vis naar de kant en gelukkig kan de waterskiester niet recht blijven en gaat ze aan de overkant op haar fluit zodat ik wat extra tijd heb. Gelukkig komt alles goed en mag ik poseren met een mooie spiegel van maar liefst 30 pond!

Het was even hard werken maar deze 30 ponder kwam gelukkig op de kant…

…al ging het nog bijna mis door de dame op de achtergrond.

Naast de spiegel vangen we nog enkele mooie vissen en bij het inpakken word ik door een steur nog even goed aan het werk gezet. Al met al een mooie afsluiter van een toffe sessie!

Met deze steur sloten we de mooie en gezellige dagen af 🙂


De eerste najaarsvangsten

Het najaar is nu toch wel écht losgebarsten! De karpers beginnen zich langzamerhand vol te vreten voor de winter en vele vissers profiteren hier maximaal van. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Mark van de Berkmortel had een zéér geslaagde Frankrijk trip, want met deze spiegel van ruim 26 kilo had hij zeker geen reden tot klagen! 😉

Ook Wesley Konings had weinig te klagen na het vangen van deze brute schub!’

Een wel hele opmerkelijke rijenkarper voor Wilco Gerrits 😉

Jullie zagen ‘m al in de header: in de zoektocht naar rivierbiggen wist Marco van der Plas de eerste puzzelstukjes op zijn plaats te krijgen wat resulteerde in deze prachtige schub!

Dat niet alleen karpers mooi zijn bewijst Marjolein Kuypers met deze schitterende foto van een ijsvogeltje!

Arjan Verkoelen weet opnieuw succes te boeken met deze prachtige karakterschub!

Tot slot weet Mike Belt ook maximaal te profiteren van het najaar door deze fantastische 25 kg+ vis van Nederlandse bodem. Gefeliciteerd Mike!


Knallende start voor Mandy Zupansic

Niemand minder dan Mandy Zupansic bezocht kort geleden voor de eerste keer het Albertkanaal. Dit kanaal staat bekend als een lastig water waar vele nachten blanken zeker geen uitzondering zijn. Ondanks de hoge moeilijkheidsgraad wist Mandy direct succes te boeken, en HOE! Een brute spiegel van maar liefst 23,6 kilo werd tijdens de eerste sessie geland. Goed bezig Mandy!

Een 20 kg + vis vangen is altijd bijzonder, maar op het Albertkanaal al helemaal!

Een flinke bak spiegelgeweld!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Vaste blogger Darrell Peck gaat terug naar de Belgische kanalen waar hem een taaie sessie te wachten staat.

Ian Thiels, een van de meest besproken vissers uit België, wordt gevraagd naar zijn vissersleven. Deze man is een ware ‘hardcore’ visser en 180 nachten vissen in een jaar zijn geen uitzondering!

In dit artikel gaat onze eigen MP met Ian Thiels vissen op de Belgische kanalen, en niet zonder succes! Check de video nu.


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van Dave van der Woude. Dave stapte samen met zijn geliefde Nancy in het huwelijksbootje en schoten hun trouwfoto’s aan de Maas. Dat resulteerde in deze mooie foto. Dave en Nancy, namens het gehele KWO Team van harte gefeliciteerd!

”Hooked for life”


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe