KWO Boulevard van Week 39

KWO Redactie
justin-hulswit-karakterschub-drie-nieuwsgierige-paarden-boulevard-header

Regen, zon én karpers: het was weer een prachtige najaarsweek waarin er veel gebeurde! Om die reden is deze nieuwe editie van KWO Boulevard dan ook weer goed gevuld met veel nieuwtjes uit het wereldje van afgelopen week. Deze week checken we o.a. een superspiegel van Maarten van der Spoel, een topfoto van Justin Hulswit en vele andere najaarsvangsten!

Regen, zon én karpers: het was weer een prachtige najaarsweek!


Oeps… hengel weg!

Jullie zullen het ongetwijfeld al wel voorbij hebben zien komen, maar we kunnen het niet laten om het nog eens te delen! We praten dan over de bizarre aanbeet die op de Facebookpagina van Kenneth Wiessenberg te bekijken is, waarbij zelfs een hengel verloren! Momenteel vist hij samen met Matthijs van Halm een hele succesvolle sessie op Wild Lake en tja… dan gaat er wel eens iets mis! 😉


Oproep: stuur je beste foto’s in voor de KWO kalender

Net als vorige week vragen we jullie aandacht voor de KWO Kalender. Voor deze kalender zijn we namelijk op zoek naar de allervetste, allerbruutste en allertofste foto’s die jullie in het afgelopen jaar geschoten hebben. Dit kan van alles zijn: een sfeerfoto, een brute vangst of bijvoorbeeld een close up. Je kunt de foto’s opsturen naar info@karperwereld.nl. Wie weet komt jouw foto terecht in de KWO Kalender van 2018, hoe vet is dat!

Net als vorige week een dikke sfeerplaat van MH ter inspiratie! 😉


Eerste Frankrijkavontuur voor Rob Meijs

Eindbaas Rob Meijs vertrok dit jaar voor het eerst naar Frankrijk om daar te vissen op Claires Lake, een water uit het gamma van The Carp SpecialistRob aan het woord: Claire’s Lake is een 6,5 hectare groot water voorzien van een ongelofelijk bestand aan vis. Karpers tot 30kg zouden er mogelijk te vangen zijn! Na het nodige plannen en voorbereiden was het zo ver en vertrokken we in een bomvolle Defender richting Frankrijk.

Claire’s Lake is een prachtige bestemming waar je gerust een weekje kunt doorbrengen!

Bij aankomst kwamen we er achter dat het water op onze stekken maximaal 75 centimeter diep was waardoor we de hoop op een mega bak verloren. Hele grote vissen zullen vast niet azen op dit ondiepe water! De eerste nacht bleef het stil en na een kleine spiegel in de ochtend bleef het opnieuw stil tot ’s avonds laat. Plotseling kregen we een flinke aanbeet die resulteerde in een brute spiegel van maar liefst 20,2 kilo!

De nodige brute vissen kwam voorbij…

…waaronder een aantal stevige schubs!

De dagen erna werden enkele mooie vissen tot 15,5 kilo gevangen. Plotseling kwam de beetmelder overdag tot leven en het werd al snel duidelijk dat het om een groot exemplaar ging. Een spiegel van maar liefst 24 kilo zorgde voor een nieuw PB voor mij. Een leuk detail is dat dit de eerste vis is die ik op de KWO Specials ving, meteen een PB!

Een nieuw PB voor Rob van maar liefst 24 kilo!

In de laatste dagen ving ik nog een flinke meerval en wist mijn vismaat Timmy nog een prachtige koi van 11 kilo te vangen. Bedankt voor de gezelligheid Timmy en volgend jaar doen we dit zeker nog een keer over!

De eerste Frankrijktrip is een groots succes. Op naar de volgende!


Carl & Alex bezoeken een nieuw water

Op het YouTube kanaal van de jonge videobazen Carl en Alex verscheen kort geleden een video waarin de twee een nieuw water bezoeken. Zoals we van ze gewend zijn worden er volop Engelse karpers geland, waaronder zelfs eentje vanuit een boom!


Marco Tetteroo versterkt het Nash Team

Mark Pansar van Nash aan het woord: Na een mediamanager heeft Nash nu ook een fulltime foto- en videograaf in dienst genomen. Niemand minder dan Marco Tetteroo treed per 1 oktober in vaste dienst bij Nash! Marco wordt verantwoordelijk voor het filmen en bewerken van de allernieuwste video’s binnen de Benelux. Naast het filmen zal Marco zich ook bezighouden met het schrijven van product (pre)reviews voor magazines en voor de websites. Ook kunnen jullie Marco tegenkomen op de beurzen en opendeur dagen die er deze winter weer aan zitten te komen. Al met al zijn we binnen Nash heel blij met deze aanwinst en wensen we Marco veel succes toe met deze nieuwe uitdaging!

Naast zijn foto- en videoskills weet Marco ook de nodige vissen te landen!

Topsessie op Resort Du Der voor Fred van Schaijk en Anton Manders

Eén week lang vissen, 67 vissen op de mat en een totaalgewicht aan karpers van 1101 kilo. Ongelofelijke cijfers die door Fred van Schaijk en Anton Manders werden neergezet op Resort Du Der in Frankrijk. Er zat één vis bij van boven de dertig kilo, één vis van 25 kilo en 17 vissen boven de twintig kilo. Alle vissen werden gevangen op de nieuwe Krilluna boilie van Scale Baits. Hieronder een kleine fotodump voor een impressie van de brute sessie:

Met kanonnen als dit viel er weinig te klagen tijdens de sessie!

Er werden niet alleen spiegels gevangen, maar ook prachtige schubs zoals deze.

Tussen de spiegels zaten ook wat donkerdere exemplaren met gave details op de staart!

Hoppa! Wederom een BAK van een spiegel op de mat!

Eén ding is zeker: er werd volop genoten door de beide mannen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Rick Kloekke, a.k.a. koning van de timelapses, toont in deze update vijf brute timelapses die je absoluut niet mag missen! Daarnaast komen de nodige gave foto’s voorbij.

In het eerste deel van zijn tweeluik vertelt Kevin Diederen over zijn aanpak in de najaarsvisserij, waarin hij de nodige tips met ons deelt.

BAM! Hij is er weer! Na lang wachten is de bomvolle najaarsbox weer verschenen. Benieuwd wat erin zit? Klik op de afbeelding om er alles over te lezen!


Frans spiegelgeweld voor Maarten van der Spoel

In onze mailbox verscheen afgelopen week een mail van Maarten. Na een succesvolle sessie met de nodige 20-ers en 30-ers kwam op de één na laatste dag de kers op de taart in het net. Een spiegel van maar liefst 24,4 kilo werd na een zieke dril van meer dan een half uur succesvol geland. Sessie geslaagd!

Wat een dikke bak en check ook even die bergen op de achtergrond! #genieten2.0

De ‘kers op de taart’ van Maartens vistrip. Goed gevist Maarten!


Korte social met Nina, Job en Willem

Fotobaas Willem Kwinten stuurde van de week weer een aantal plaatjes op. Willem aan het woord: Bij een avondje gezellig samen vissen met Job van Dillen en zijn vriendin Nina slaat de laatstgenoemde weer toe! We kregen vier aanbeten op de CC Moore Pacific Tuna met als afsluiter een markant gebouwde spiegel voor Nina.

Vier vissen op een kort avondje is niet verkeerd…

…zeker niet als één van de exemplaren een prachtige koi is!

Nina weet de avond in stijl af te sluiten met deze bijzondere spiegel!


De eerste Najaarsvangsten

Met het najaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Luuk Zomerhuis viste met het Korda Benelux team een gezellige social op de Karperhoeve. Naast het socializen werd er ook gevist en niet zonder resultaat!

Jordie Rutjens bezocht recent weer eens de waterkant en dat bleek een goede zet! Deze fraaie spiegel was één van de vissen tijdens de dagsessie.

Quido Croese wist deze puntgave spiegel te vangen. Een vis met potentie voor de toekomst!

Sjors de Gorp wist afgelopen week deze brute spiegel te strikken. Goed bezig Sjors!

Pim Hendriks wist deze fantastische rijen te vangen, wat een plaatje van een vis!

Na amper 24 uur wist onze vriend James de Koker deze 21.4kg schub te vangen op de nieuwe Secret Key bol van Eddy Sterckx!

We sluiten de vangstenreeks af met een brute vis gevangen door Pro Line baas Thomas van Gestel! De vis werd vastgelegd door Willem Kwinten wat deze prachtige plaat opleverde. Goed bezig Thomas!


Opnieuw najaarssucces voor Kevin Diederen

Kevin Diederen bezocht afgelopen week wederom de waterkant om twee nachten te vissen. Het is inmiddels duidelijk dat het najaar is begonnen en Kevin paste zijn tactiek hierop aan.

Het wisselvallige weer…

…en deze rakkers laten zien dat het najaar van start is gegaan!

De tactiek worp zijn vruchten weer af! Gedurende de twee nachten kreeg Kevin maar liefst 13 aanbeten en ving hij vissen tot hoog in de 30 pond.

13 aanbeten in twee nachten vissen is niet niks! Het najaar loopt als een trein voor Kevin.

Benieuwd naar de tactiek die Kevin heeft toegepast? Het eerste artikel over zijn najaarsvisserij staat inmiddels op de site en het tweede deel is in aantocht. Hou de site dus goed in de gaten!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Onze eigen MH vertrok naar België om daar samen met Joey Kouwenhoven te gaan ziggen, en niet zonder succes!

Misschien wel een van de heftigste verhalen OOIT op KWO: een visser die verslaafd raakte en daardoor nagenoeg alles verloor.

Tot slot werd er een membervraag behandeld: wat is de optimale lengte voor een rig in het najaar? Je leest het in deze update!


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto die we voorbij zagen komen op de Community Facebookpagina. Justin Hulswit deed een poging om een fraaie karakterschub op de foto te zetten, maar daarbij werd de nieuwgierigheid gewekt van drie paarden! Het tafereel leverde deze fraaie plaat op.

Jullie zagen ‘m al in de header, een supertoffe plaat Justin!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe