KWO Boulevard van Week 40

KWO Redactie
mark-pansar-begin-herst-boulevard-header

Met een herfstachtige week achter de rug kunnen we wel rustig stellen dat het najaar in volle gang is. Een hoop vissers geven vol gas in dit jaargetijde wat resulteert in een bomvolle KWO Boulevard. Deze week met o.a. de lancering van de Community app, een verwoesting van iedere vissersdroom en een oer-Hollandse 25 kg + vis!


Download de KWO Community app

Na lang wachten is hij er dan eindelijk: de KWO Community App! De meest complete karper app van de Benelux waarin je artikelen, video’s en films direct op je smartphone of tablet checkt! Voor iedereen gratis te downloaden voor zowel IOS als Android apparaten.

 

Heb je IOS? Klik dan HIER!

Heb je Android? Klik dan HIER!

Voorlopig kun je enkel de Community updates bekijken in de KWO App, maar we werken aan een upgrade om ALLE KWO content in de app te krijgen! Meld je hier aan om de app volledig te kunnen gebruiken: http://bit.ly/AANMELDEN-APP


Vandalen slaan droom gepensioneerde bakker aan diggelen

Wellicht hadden jullie het al op Facebook of een nieuwswebsite voorbij zien komen. Het bizarre verhaal over Ronald van den Steen uit Vlierzele (België). Ronald wilde voor zijn pensioen een karpervijver openen waar hij met vrienden en gelijkgezinden zou kunnen vissen.

De droom van Ronald aan duigen: vandalen strooiden gif in en rond zijn visvijver.

Echter schrok Ronald zich een ongeluk toen hij afgelopen week zijn vijver bezocht. Er dreef een massa aan dode karpers op het water, de twee rubberboten waren stukgesneden en een bankje dat naast het wandelpad stond is losgerukt en in de vijver gegooid. Ronald vond kleine roze bolletjes langs het water, vermoedelijk het gif dat werd gebruikt om de vissen te doden. BIZAR! Het hele verhaal lees je HIER!


Indian Summer voor Mark Pansar

Niet zelden komt het voor: een leuk ‘zomergevoel’ in de herfstperiode. Hoge(re) luchtdruk, vaak warmere nachten en een berg loskomend natuurlijk voedsel. Niet bijzonder goede najaarsmomenten (voor het vissen), maar Mark Pansar wist er goed mee om te gaan!

Mark wist zijn herfst goed te starten, ondanks het ontbreken van de optimale weersomstandigheden.

Ondanks dat heeft Mark zichzelf kunnen trakteren op één van zijn mooiste dertigers ooit en daar bovenop ontving hij nog een toetje. Het toetje draagt de naam Luna. Een oersterke bak die de oevers slechts sporadisch opzoekt.

Wat een fantastische vis…

…en het ‘toetje’ maakt Marks herfst nu al goed!

Jullie begrijpen wel dat dit een fantastisch begin is van Mark’s herfst. Het aas dat hij bij de vissen introduceerde, de ScopexSquid, werd blijkbaar goed gewaardeerd!

Het aas heeft het gewenste resultaat opgeleverd voor Mark.


Ivo Nijboer vangt Nederlandse supergigant!

Op de KWO Redactie kwam een leuk mailtje binnen met een bijlage die nogal in het oog sprong. Ivo Nijboer had afgelopen week wat tijd over en besloot om ’s middags een stek lichtjes aan te voeren om vervolgens die avond terug te komen. Na slechts enkele uurtjes vissen vloog Ivo’s hengel ervandoor en kon hij de dril starten met een ware gigant. Eenmaal op de kant bleek de vis maar liefst 27,5 kilo te wegen! Diep respect Ivo, knap gevist!

Een vis van 27,5 vangen op Nederlands openbaar water? Ivo Nijboer flikte het afgelopen week! Respect!


Terugblikken op de zomer met Wilco & Bas

Twee vissers die absoluut niet van blanken houden, zijn Wilco Gerrits en Bas van Zundert. Dit duo is het hele jaar al bizar goed aan het vangen op diverse wateren in de omgeving van Eindhoven. Afgelopen zomer nam Wilco regelmatig zijn camera mee en dit resulteerde dan ook in een leuke compilatie van beelden. Check ze hieronder!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Een voorbeeld uit het boekje over hoe inzet uiteindelijk wordt beloond. Een bruut openbaar water avontuur voor Ton Overweg!

Joachim Stelma is een ware rivierexpert. In deze video neemt hij ons mee op avontuur naar een Franse rivier!

Haal het maximale uit je najaar dankzij de tips van Kevin Diederen!


Pijnlijke eerste aanbeet

Op de Facebookpagina van Daan van Dijk zagen we dat hij zijn eerste aanbeet wist te forceren. Goed nieuws zou je zeggen, alleen bleek dat niet helemaal het geval… Gelukkig had hij een goede vismaat a.k.a. chirurg bij zich!

Het doet al zeer als we er naar kijken! De haak was in ieder geval scherp 😉


Pionieren in de nieuwbouw met Marcel van der Kamp

In de mailbox zagen we afgelopen week een bericht van Marcel van der Kamp verschijnen. Marcel aan het woord: Doordat ik kort geleden een puppy heb gekocht wandel ik regelmatig langs een nieuwbouwvijvertje dat vol staat met wier. In het begin van het jaar zag ik hier een paar mooie karpers zwemmen dus besloot ik het water aan te pakken samen met vismaat Bert.

Heerlijk om tijdens korte sessies dit soort vissen op de mat te krijgen!

Tot nu toe zijn alle vissen gevangen tijdens korte instant sessies en het neusje van de zalm komt nog, want ik voer nu elke dag op mijn vrijwel maagdelijke stekken!

De aangevoerde stekken doen het goed!

Ook vismaat Bert is niet zonder succes, goed bezig mannen!


Slachtsessie voor Jeffrey van Osch

Ook Jeffrey van Osch doet het niet bepaald rustig aan nu de herfst haar intrede begint te doen. Tijdens een behoorlijk drukke sessie werden een aantal puntgave vissen geland, wat resulteerde in de onderstaande foto’s. Goed bezig Jeffrey!

Hoppa! Deze bijzondere schub was misschien wel de mooiste van de sessie.

De donkere kleuren van deze schub passen perfect bij het najaar.

Er kwamen niet alleen schubs langs, maar ook spiegels zoals dit fraaie exemplaar!


Topvangsten uit het najaar!

Met het najaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Luuk Zomerhuis trapte gisteren het najaar in stijl af met deze klassieke schubkarper!

Niet alleen in de Alpen is Mike Thille succesvol, want ook in ons eigen land is deze baas niet te stoppen!

Ook onze vriend Ricardo Koster is weer lekker op dreef! Deze gave schub leverde dan ook een goed gevecht (en een foto) op!

Bram Termohlen trotseerde de vele regen van afgelopen weekend en dat werd beloond! Deze fraaie spiegel was meer dan welkom bij Bram.

Ook Ruben Volk en zijn vismaat zijn ‘on fire’ en wisten tijdens een korte avondsessie deze prachtige vis te landen!

Van sommige vangsten worden we erg blij! Zo ook deze 39 pond zware spiegel die gevangen is door Melvin Bruil. Klasse!

Ook het weekend van Mike van der Stelt verliep op een ‘rijtje’! 😉

De vistrip van Rolf de Jong naar de Spaanse rivier de Ebro was al een succes, maar toen er een 22kg schub op de laatste visdag voorbij kwam, kon de champagne ontkurkt worden.

Ook HJ Schutte knalt lekker door dit najaar, deze strakke schub was meer dan welkom.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Een superfilm en dito artikel van Erik Hurxkens en KWO redactielid Mathijs Lourens over een bijzondere trip naar het prachtige Frankrijk!

Na twee trips in België pakt Darrell het staartje van de zomer mee in Engeland. Niet alles verloopt op rolletjes en Darrell moet flink aan de bak!

BTW of openbaar? Rick van de Graaf, ervaringsdeskundige op beide watertypes, zet de voor- en nadelen op een rijtje!


Gezelligheid bij Hengelsport Leiden

Afgelopen week organiseerden de mannen van Hengelsport Leiden een gezellig avondje voor hun klanten. Bier, fris en een lezing van Michiel Pilaar zorgden voor vermaak en veel onderlinge saamhorigheid. Over de hele avond was er dik 100 man in de shop en velen kochten de benodigde items voor de resterende weken van het najaar. Al met al een topavond waarop er ook een wel héle stoere baas ten tonele verscheen.

De ster van de avond was echter deze jonge baas: de uiterst stoere Bradley Boon. Het zoontje van Patricia en Richard wilde wel even poseren, maar dan wél #LikeABoss 😉


Foto van de week: Mark Crowdy

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van Mark Crowdy die hij op zijn Facebookpagina plaatste. Tijdens een recente sessie kreeg Mark onverwacht bezoek van een niet alledaagse verschijning. Gelukkig lag de camera binnen handbereik en kon Mark deze bazenfoto maken!

Hoe bedoel je natuur? Mark Crowdy maakte deze topfoto precies op het juiste moment!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe