KWO Boulevard van Week 44

KWO Redactie
alijn-danau-the-real-thing-header

Nu het najaar in volle gang is werpen de meeste vissers graag een hengeltje uit. De afgelopen week kwamen we dus weer volop nieuwtjes tegen, die te vinden zijn in deze editie van de boulevard. Dit keer met o.a. een uitje naar Marokko, een megavangst van Alijn Danau, een toffe social en een ZIEK avontuur op groot water!


Martin Post en Arjan Verkoelen op stap in Marokko

Op Facebook zagen we een prachtig bericht van Martin Post. Martin schrijft: We zijn weer thuis na een fantastisch vakantie in Marokko. Ondanks de magere vangsten was het een avontuur om nooit te vergeten! Nu heel rap wennen aan het temperatuurverschil van dik 25 graden met Marokko en dan snel op jacht naar een Nederlandse winterbeer.

Check hieronder een mini-fotodump van het avontuur!

Een uitzicht als dit is natuurlijk 100% genieten!

De rigs en het aas zijn klaar… Zal het vis opleveren?

Vissen is soms hard werken…

…maar dan heb je ook wat!

Deze prachtige Marokkaanse schub was voor even van Martin!

Uitzichten als dit maken de tegenvallende vangsten ruimschoots goed!


Alijn Danau vangt ‘The Real Thing’ opnieuw!

Wie CC Moore consultant Alijn Danau’s vangsten over de jaren heen volgt, zal zich ongetwijfeld kunnen voorstellen dat de ‘targetlist’ van deze rasvisser al ellenlang is. Onder die vangsten zat twintig jaar geleden al eens het unieke Limburgse spiegelvlees: ‘The Real Thing’. De laatste jaren ontstond de drang naar deze bizarre spiegel steeds meer, want haar leeftijd, pracht, gewicht en bijzondere levenswandel maken het een behoorlijk unieke vangst…

The Real Thing…

Giovanni Vanhoorn aan het woord: Vrijdagavond: ik kijk op mijn telefoon en zie een berichtje van Alijn: “Game, set and match!”, stuurde hij, gevolgd door enkele smileys. “For Real?”, stuurde ik terug? Binnen no time kreeg ik het verpletterende antwoord: “Yep, 31,9kg!”

For Real?

Na wat heen en weer babbelen met Alijn werd het me snel duidelijk… Na 20 jaar zijn vis en visser weer herenigd!

De afgelopen twee maanden zijn de beten op het Limburgse syndicaat erg schaars geweest. Onder taaie omstandigheden wist Alijn reeds enkele toppers te vangen, zoals de zogeheten Neger. De vangst van The Real Thing vormt voor hem nu de kers op de taart van een dubbel en dwars geslaagd seizoen, waarbij de ene na de andere target in zijn net verdween. Of hij het hierbij gaat laten? Vast niet! 😉

De vangst van de 31,9 kilo zware spiegel, genaamd ‘The Real Thing’, vormt voor Alijn de absolute bekroning op zijn toch al geslaagde seizoen.


Must see: The Social 2 – Karpervissen in Oostenrijk met de boys van Nash

Dit is toch wel het vetste teamuitje OOIT! Ieder jaar gaan de mannen van Nash er namelijk met z’n allen op uit om eens lekker te vissen. Even de stress en de zorgen van een druk jaar vergeten. De jaarlijkse ‘Social’ werd afgelopen voorjaar gevist op een prachtig puttencomplex in Oostenrijk en DAMN… wat een prachtige vissen kwamen er op de kant!

Dit is toch wel het vetste teamuitje OOIT!

Het tweede deel van de social vond plaats op een prachtig puttencomplex in Oostenrijk.

In onderstaande video van ruim een uur checken jullie hoe de week is verlopen. Wederom wordt knap filmwerk gecombineerd met prachtige dronebeelden, veel humor én een kijkje in de technieken en materialen die de mannen gebruiken. Enjoy!


Supersessie op groot water met Jeffrey Brugman

Jeffrey aan het woord: Het was een bizarre sessie op het ruime sop! Maar liefst 15 aanbeten werden geteld, waarvan er 13 werden verzilverd. Drie weken aaneengesloten voeren met Red Flower en Cold Krill bezorgde ons slapeloze nachten.

De lange (en vermoeiende) voercampagne bracht uiteindelijk het gewenste resultaat!

Het wierrijke water herbergt diverse mooie schone plekken op het wijd. Een dieptemeter met GPS is onmisbaar bij het vinden van deze plekken!

Dankzij een goede dieptemeter…

…konden deze rakkers worden gelokaliseerd!

Er werd volop genoten op het ruime sop!

Wind, regen, dikke golven, bizarre runs (waarbij de hengels op 150 meter uit de kant op drie meter lange banksticks stonden) en keihard werken droegen er aan bij dat dit een onvergetelijke najaarssessie was. Op naar de volgende!

Prachtige schubs gecombineerd met…

…een uitzicht als dit maakte de sessie tot een succes!

#HappyDays. Op naar het volgende avontuur!


Happy Birthday voor Roy van Zwieten!

Roy aan het woord: Op mijn 35e verjaardag viste ik afgelopen vrijdag een gezellige social met Sebastiaan, Ollie, Timon en Ewoud. Als cadeau van de karpergoden mocht ik een prachtige dubbele rijen landen en mijn vismaat en goede vriend Sebastiaan ving vrijwel tegelijk een mooie jonge edelschub. De vissen werden gevangen op een combinatie van de Nash Amber Strawberry en Key Cray 15 mm boilies. Deze combi heeft me al veel prachtige vissen opgeleverd dit jaar!

Voor ons karpervissers is dit waarschijnlijk het mooiste verjaardagscadeau!

Onder het genot van een klein biertje werden oude verhalen opgehaald en nog meer gelachen. Op naar een nieuw levensjaar, bedankt mannen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Erik Hakvoort ving afgelopen week zijn ‘Fish of a Lifetime’! Een bizarre spiegel van openbaar water was dé absolute kers op de taart van Erik’s seizoen. Lees erover in zijn artikel op KWO…

Op KWO besteedden we ook aandacht aan de karperdieven van Coevorden! Uit foto’s is namelijk gebleken dat diverse karpers die zijn uitgezet in de parkgrachten van Coevorden zijn uitgezet, nu rondzwemmen op een ander water. Lees er meer over in dit artikel!

Wij sluiten dit rijtje af met het tweede deel van de ‘Strategy City Challenge’! Na de succesvolle City Challenge van 2016 stonden Strategy mannen Koen Koops en Pieter van de Werfhorst te trappelen om het wederom op te nemen tegen Pilaar en Hofman. In september was het zover en dit keer was er maar één regel: GEEN BOSBAAN! Of Koen en Pieter wraak kunnen nemen op de KWO Boys check je in deze video…

Dit keer was er maar één regel: GEEN BOSBAAN!


Alleen vandaag nog 20% korting bij De Tacklebox & Originals

Heb jij nog groot materiaal, end-tackle, kleding of aas nodig? Dan moet je niet te lang wachten als je 20% korting binnen wilt koppen 😉 De mannen van Originals én De Tacklebox geven dit weekend nameljk maar liefst 20% korting op het gehele assortiment. Echter, het weekend is bijna voorbij, dus als jij wilt profiteren moet je het VANDAAG regelen!

Surf dan ook naar de webshop van Originals of De Tacklebox en plaats jouw najaarsorder!


Familieweek inclusief vismogelijkheden

Roy van Goor stuurde ons een tweetal prachtige vangsten toe. Roy vertelt: Vorige week trok ik er lekker een weekje op uit met de familie. Er waren ook enkele vismogelijkheden die ik natuurlijk niet liet schieten! De eerste nachten verliepen stroef maar door vooral in de donkere uurtjes goed te luisteren kon ik achterhalen waar de vissen zich ophielden.

Door met name zijn oren goed open te houden wist Roy de vissen te lokaliseren.

Vanaf nacht drie volgde de aanbeten elkaar in rap tempo op: maar liefst 18 runs en 16 vissen! Veel vissen waren tussen de acht en tien kilo maar er waren ook twee uitschieters van 15,8 en 21,5 kilo. De laatste is tevens de grootste vis die op de 20 hectare grote plas rondzwemt!

Tijdens een familievakantie strikt Roy even de grootste vis van het water! #Alsofhetnietsis #Goedbezig


Sebastian Hoff: DJ en karpervisser

Wellicht zegt de naam Sebastian Hoff jullie niet veel. Zijn artiestennaam, DJ Promo, zal misschien wel een belletje doen rinkelen. Onlangs viel hij nog op door een opvallende remix van uitspraken van Trump te draaien op Thunderdome (video hieronder).

Vanuit KWO hebben we begin dit jaar een interview met Sebastian gehouden over zijn turbulente leven als DJ en karpervisser. Het blijkt wel dat Sebastian net zo fanatiek is met vissen als met zijn DJ carrière! Het interview lees je HIER terug.

Eén van de hoogtepunten uit het vissersleven van DJ Promo: een superschub van een groot Frans reservoir!


Topvangsten uit het late najaar

Met het najaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Oef… Deze uiterst gave spiegel van Matthew van Sinttruijen behoort zeker tot één van de meest gave vissen uit deze Boulevard! Knap werk!

David Vandevelde viste afgelopen weekend een succesvol nachtje. Deze mooie two-tone was de grootste vis die voorbij kwam.

Dave van der Zwaag was afgelopen week in Frankrijk te vinden en ving daar meerdere gave vissen. Knap werk!

Casper Heuver wist deze prachtige donkere najaarsspiegel te vangen!

Tibo Ceulers wist deze beauty van zijn targetlist af te strepen!

Ook Gert Bervoets boekt het nodige najaarssucces op de Belgische wateren.

Lennart van Kooten wist deze prachtige Nederlandse spiegel te strikken!

Maik Roeleveld stuitte op najaarsgoud met deze prachtige schub!

Wesley Konings is ook lekker op dreef en wist deze prachtige schub te landen!

Ook Dylan van Och is lekker aan het vangen de afgelopen weken en deze schub was gisteren het haasje.

Carp Company man Ray Tiemesshen was maar wát blij toen deze Duitse veertiger over het netkoord gleed (en dat kunnen wij wel begrijpen) 😉

Zonder twijfel de allermooiste topvangst van deze week: Vinz, het nieuwgeboren jongetje van onze eigen MP!


KSN Jeugdkamp op De Karperhoeve

Op ‘De Karperhoeve‘ in België werd in oktober het KSN jeugdkamp gevist. Hieronder check je een sfeerimpressie van de mannen, enjoy!


Scoor een gratis Petzl hoofdlamp bij de aanschaf van een Deeper Pro+

Tackle tarts opgelet! Is jouw oog altijd al gevallen op een Deeper Pro+, maar twijfelde je over de aanschaf? Dan is dit hét perfecte moment om die twijfels direct te laten vallen! Speciaal voor de feestdagen heeft Deeper namelijk in samenwerking met Petzl een hele leuke actie opgezet. Bij aanschaf van een Deeper Pro+ krijg je namelijk geheel gratis een Petzl Tikka hoofdlamp ter waarde van €30,- cadeau!

Deze toffe deal van Deeper is hét perfecte cadeau voor onder de kerstboom!

Je ontvangt deze gratis hoofdlamp met een brandtijd van maar liefst 180 uur (!) als je de Deeper Pro+ aanschaft bij één van de officiële Deeper dealers in de Benelux. Er zijn vele tientallen dealers door heel Nederland, dus grote kans dat er een bij jou om de hoek zit. Klik HIER om via de website jouw lokale dealer te vinden.

Klik op de kaart om jouw dichtstbijzijnde Deeper dealer te vinden!

Breng dus snel een bezoek aan jouw lokale Deeper dealer en wees verzekerd van deze speciale aanbieding! Meer info over de Deeper en de werking hiervan check je op de website en op de Facebookpagina.


Must see: Grootwater vissen vanaf het vlot met Tom Onincx

Eindbaas Tom Onincx mailde ons een video van een recente trip naar een bizar groot water met vismaten Remco en Jim. Al vissende vanaf de kant én vanaf het Raptor vlot werden er meerdere gave karpers gevangen en de mannen genoten dan ook met volle teugen! Anyway: geniet in de video van enkele gave drone beelden, natuur én een lekkere portie karpers!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu anderhalf jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 publiceren we wekelijks minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Onze Belgische kameraad Niels Van Vooren maakt in dit artikel z’n Community debuut. Hij gaat de komende periode schrijven over zijn avonturen op 2 syndicaat wateren waar hij een ‘kaart’ voor heeft weten te bemachtigen. Hij begint in dit stuk nog rustig, maar dat is stilte voor de storm 😉

‘Slings’ zijn anno 2017 niet meer weg te denken uit de karpervisserij. Echter worden slings vaak gebruikt als bewaarzak en dat kan in sommige gevallen funest zijn voor de karper! In een artikel op de Community deelt Geert Ooms dan ook zijn visie over slings en geeft hij enkele ‘bewaar tips’!

Van Frankrijk terug naar Moeder Maas… In een nieuw artikel op de Community vertelt Mandy Zupansic over een Frans-Belgische sessie in eind oktober!


Foto van de week: Superschubs voor Jaco Mol

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een tweetal foto’s van Jaco Mol. Sinds jaar en dag bevist hij de openbare wateren in zowel België als Frankrijk met zijn maatje Jan van der Wulp. De afgelopen weken hebben de Warbaits consultants zich getrakteerd op diverse machtige vissen. Vooral Jaco was spekkoper met een tweetal over-, overheerlijke schubs. Deze units willen we jullie niet onthouden 😉

Oef, oef, oef! Wát een fantastische kanaalvis. Stiekem zijn we wel een beetje jaloers 😉

Dit monster van 32,1 kg was de absolute de kers op de taart voor Mol.


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl.

Team KWO



Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe