KWO Boulevard van Week 46

KWO Redactie
jeffrey-van-osch-47-pond-salagou-op-een-zigrig-WTF-header

Het gure novemberweer dringt steeds dieper de Benelux binnen. Het was afgelopen dan week ook weer flink koud en een aantal vissers hebben zelfs al besloten om de hengels op te bergen tot het volgende seizoen. Toch zien we ook de nodige vangsten voorbij komen, dus er zijn zeker nog een aantal fanatiekelingen bezig! Deze week bekijk je in Boulevard o.a. een gezellige social op Carpvalley, diverse kanaalbakken, een magische vangst op een zig-rig en een toffe video van Kevin van Diederen!


Sinterklaas op bezoek aan de waterkant

Tja, dat is vreemd wakker worden! Gisterochtend kon onze vriend Tobi Schroder zijn ogen uitkijken toen er plots een enorm grote groep mensen voor zijn stek stond. De grote kindervriend uit Spanje was weer in het land en vond het nodig om samen met zijn Pieten aan te meren op een steiger naast de stek van Tobi. Uiteraard leverde dit een aantal hilarische momenten op en de pieten wilden dan ook wel weten hoe het is om karpervisser te zijn… 😉

Wat zou jij doen als Sint samen met zijn Pieten plots op je stek zouden staan? 😉


Succesvolle Social op Carpvalley

Afgelopen week viste Michel, Dennis, Arnout en Pim een korte social op Carpvalley waarbij plezier en gezelligheid voorop stonden. Echter werden er ook een paar serieuze vissen gevangen! Check hieronder enkele pics:

Dennis Grande met een fraaie mid-dertiger van Carpvalley!

De omstandigheden waren lastig: lage temperaturen in combinatie met veel en harde regen deden de watertemperatuur binnen no time enkele graden zakken. Ondanks dat deden de Winter Specials van Pioneer Baits hun werk, en zijn er enkele prachtige bakken op de kant gekomen!

Gezelligheid stond voorop! Michel met een koude bak.


Kanaalsucces voor Alessandro van de Wijngaard

In onze mailbox ontvingen we een leuk bericht van Alessandro. Hij vertelt: Afgelopen weekend was het voor het eerst weer écht bikkelen aan de waterkant. Natte poten, gure winden en nachtvorst. Oftewel: weersomstandigheden waarbij je je shelter het liefste niet verlaat!

Weersomstandigheden waarbij je je shelter het liefste niet verlaat!

Ik viste samen met Jordi Roelof aan het Apeldoorns kanaal, voor mij een nieuwe visserij. Met de peildobber zijn we aan de slag gegaan, hebben we een stekje gevonden en wisten we een hele mooie najaarsspiegel te strikken op een Scopex snowman presentatie. Wat een afsluiter van dit jaar!

Een parel van een spiegel voor Alessandro!


Video: De Sloopkogel – Kevin Diederen

Soms zijn er vangsten die om wat voor een reden dan ook een extra lading bij zich dragen. Het formaat, de looks van de vis of juist de complete setting: sommige vissen betekenen soms meer dan anderen. Onze vriend Kevin Diederen van Korda zette zijn zinnen op een vis die hij nog het meeste op een sloopkogel vond lijken en dat bleek een goed idee…

Soms zijn er vangsten die een extra lading bij zich dragen.

Een kolossale schub die je het beste kunt omschrijven met het woord ‘sloopkogel’.

Sommige vissen betekenen nou eenmaal meer dan andere exemplaren…

Wil je weten hoe de vangst tot stand is gekomen? Check dan onderstaande video en word meegenomen in een prachtig verhaal met enkele speciale beelden! Veel kijkplezier!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Wim Hanegraaf gaat al enkele jaren in de zomer naar Oostenrijk en weet daar de perfecte balans tussen het gezin en vakantievissen te creëren!

Andy Caekaert zag een gedegen voerplan in duigen vallen. Toch verliepen zijn sessies benoemswaardig…

SKP’s zijn enorm belangrijk voor de toekomst van de karpervisserij. In dit artikel blikken we terug op het tweede internationale terugmeldweekend!


Nederlandse superbak voor Arjan Braad

Afgelopen vrijdag wist Arjan Braad een einde te maken aan zijn jacht op een van Nederlands oudste, grootste en bekendste schubkarpers. Na een wijziging in zijn aanpak en rigs wist Arjan binnen een paar nachten enkele vissen met zijn Longshank rigs te vangen. Toen bij de vijfde aanbeet “De Draak” over het netkoord gleed werd een droom werkelijkheid en werd met 29,2kg het PR van de Korda vertegenwoordiger aan diggelen geholpen.

Heeft iemand een zadel? WAT EEN RUG!

Om het te vieren had Arjan nog wat in zijn bus staan…

Proost kerel! Dik verdiend 😉

De overige foto’s kun je in de loop van de winter verwachten op de Korda website én uiteraard hier op KWO!


Nieuw meerrecord op Etang du Vaulaurent van Fisherman Holidays

Ook de mannen van Fisherman Holidays hebben weer een leuk nieuwtje te melden! Op het 12 hectare grote betaalwater Etang du Vaulaurent in Frankrijk is afgelopen week een nieuw meerrecord gevangen van maar liefst 30,6 kilo! Een visser op stek 7 had het geluk om dit flinke exemplaar te mogen landen. Knap gevist! Voor meer info en boekingen bezoek je de website, klik hierrr.

Met een meerrecord van boven de 30 kilo is Etang du Vaulaurent zeker het bezoeken waard!


Mega bak voor Kevin Verveer

Eindbaas Kevin Verveer stuurde ons een aantal foto’s op van een recente schub die hij op het Twentekanaal wist te vangen. De schub viel voor een Krill aasje uit het gamma van MTC Baits. Goed bezig Kevin!

Deze rakker wist het Kr1ll aasje niet te weerstaan!

Wat een fantastisch mooie bak!


Topvangsten uit het late najaar

Met het najaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Isaiah Epping trok er weer eens op uit en niet zonder succes! Deze gave herfstschub zorgde voor enkele spannende momenten tijdens de dril.

Sander van Dyck wist ondanks de taaie omstandigheden vol te houden en kon uiteindelijk deze prachtige spiegel vangen!

Nash man Marco Tetteroo wist deze prachtige koude novemberschub te strikken.

Kevin van Hoye wist op een 10 hectare groot water zijn target te landen. Wat een prachtige vis!

Tim Verloop blijft dit najaar maar vlammen met mooie vangsten! Deze flinke schub is één van zijn recente vangsten.

Je zag ‘m al in de header, de fantastische vis die Jeffrey van Osch op het machtige Salagou op een zig wist te vangen! #WTF

Ook Kevin de Bijl is weer goed bezig, de afgelopen weken kwam er menig fraaie najaarsvis op de mat.

Vier jaar oud is de KWO Geluksmuts van James (Messi) de Koker inmiddels. Tot onze vreugde zien we dat de muts zijn vangkracht nog niet heeft verloren 😉 Lekker gevist Messi!

Boemmm. Het mag gezegd worden: deze beauty van een spiegel is toch wel één van de mooiere exemplaren uit KWO Boulevard 🙂


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu bijna twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Interessant lees- én kijkvoer: Ronald Nijhoff geeft tips over onderwatercamera’s én deelt enkele inzichten!

Visvriendelijk materiaal om de slijmlaag van de karper te beschermen is enorm belangrijk, maar wat doet die slijmlaag eigenlijk precies?

Circuitwateren, wat zijn dat en hoe pak je ze het beste aan? In dit artikel lees je er meer over!


Foto van de week: “The last attempt for freedom..”

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van de Engelse bazen Carl and Alex. Op hun Youtube kanaal, met inmiddels bijna 60.000 abonnees, uploaden zij wekelijks de meest gave video’s. Ook de fotocamera zit aardig vastgegroeid in de handen van deze mannen en op de Facebookpagina van Nash kwamen wij onderstaande foto tegen. Een niet alledaagse, maar uiterst gave plaat!

“The last attempt for freedom..” Wederom een topfoto van Carl and Alex!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl.

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe