KWO Boulevard van Week 47

KWO Redactie
felix-van-der-marel-boulevard-week-47-header

Week 47 zit er alweer bijna op en we gaan steeds meer naar het einde van het jaar toe. Voor veel karpervissers zit de winterstop er aan te komen, of is deze zelfs al begonnen! Gelukkig zit lang niet iedereen voor de kachel want we hebben weer een bomvolle boulevard voor jullie klaarstaan. Deze week met o.a. een gezinsvakantie in Bled, een bizarre waterstijging op de rivier en een flink aantal hele dikke vissen!


Koos Megens vangt nieuw PB

Pro Line (eind)baas Koos Megens heeft een nieuw PB te pakken, en wat voor één! Een Coated Hookbait van de nieuwe NG Squid smaak zag er iets te verleidelijk uit voor deze gigantische schub. Goed bezig Koos!

Met meer dan 30 kilo (31,9 om precies te zijn) is dit een fantastisch exemplaar!


Mini Foto Dump: Felix viert vakantie op Bled

Onze vriend Felix van der Marel is net terug van een heerlijk weekje vakantie op het magische Meer van Bled. Samen met zijn vrouw Anne en hun dochtertje Isabel verbleven ze in het houten huisje waar Mark en Michiel ook prachtige tijden mochten beleven (afijn, niet IN het huisje, maar qua visserij, jullie snappen het wel)…

Op naar het prachtige Sloveense landschap!

Een achtertuin als dit is natuurlijk #GOUD!

Felix wist de gezinsvakantie perfect te combineren met zijn visserij!

De focus van Felix lag vooral op het gezin, maar dat weerhield hem er natuurlijk niet van om regelmatig wat Pioneer Baits te droppen op de hotspots die de tuin (lees: stek) rijk is. In de minimale visuren die Felix maakte wist hij enkele prachtige vissen te vangen, met een bazige megaspiegel (die jullie ook al bovenaan deze Boulevard zagen) als absolute kers op de taart. Geniet mee van een korte Foto Dump met wat vakantie kiekjes 🙂

Ondanks dat de focus op het gezin lag…

…werden er toch de nodige karpers buitgemaakt!

Genieten ten top op dit prachtige en kraakheldere water!

#LekkerBezigFelix

De tuinstek waar het allemaal gebeurde…

…kon vanuit de ‘lovesuit’ in de gaten gehouden worden!

De grootste vis van de trip, wat een BAK!

Gezinsvakantie ten top met de kleine meid! Op naar de volgende trip.


FB Tip: Big Water Carpfishing

Ben jij fan van het vissen op groot water en gaat je hart sneller kloppen bij het zien van grote meren, rivieren en kanalen? Dan is de Facebook groep Big Water Carpfishing zeker een aanrader voor jou! Op deze pagina vind je alles over het vissen op groot water, zoals verhalen, tips/tricks en natuurlijk een flinke berg toffe foto’s!

Voor de liefhebbers van het karpervissen op grote wateren is deze groep zeker een aanrader!


Vangstupdate van Sjors en Mark

In een mailtje van Mark Peeters en Sjors van Gorp doen zij hun verhaal over een aantal recente vangsten. Mark vertelt: Helaas heeft onze trip naar een Frans reservoir van twee weken geleden ons niet de gehoopte aantallen gebracht. Ondanks dat hebben we wel een paar leuke vissen weten te strikken.

Ondanks de ietwat tegenvallende aantallen…

…wisten Sjors en Mark toch een aantal pareltjes te vangen!

Afgelopen weekend heb ik nog een social gevist met een oude vriend, waarbij er drie vissen op de kant kwamen. Een leuke her-vangst van een bekende 18 kilo + schub, een prachtige kleine rijen en een mini SKP’tje.

Een her-vangst als dit is altijd leuk! Al had de fotograaf misschien een biertje minder moeten drinken 😉

Met een vangst als dit is de sessie natuurlijk geslaagd!


Een nachtje doen met Chris de Clercq

In alweer de vijfde video van ‘een nachtje doen met Chris de Clercq’ gaat Chris de uitdaging aan op een steengroeve. Deze steengroeve heeft zeer steile kanten en dieptes tot wel 30 meter! Benieuwd hoe Chris dit lastige water naar zijn hand zet? Check dan de video!


Extreme waterstijging op de rivier

We weten niet precies wie deze visser is, maar wat we wel weten is dat hij flink werd verrast door de snel stijgende rivier. We hebben al vaak verhalen gehoord van vissers die wakker werden met een laagje water in hun tent, maar dit slaat toch echt alles. Naast dat het een beetje een fail is, is het ook een reminder voor de riviervissers onder ons dat je altijd op je hoede moet zijn voor het water!

Holy shit! Dit is toch wel een serieuze overstroming!


Facebook tip: LVV (Lotingen Voor Vissers)

Wil jij kans maken op gratis hengelsportprijzen? Word dan lid van LVV-groep op Facebook (klik hier). LVV (lotingen voor vissers) is een groep die met behulp van Carpsupplies.com, de hoofdsponsor vanaf het eerste uur, aan (beginnende) vissers ondersteuning biedt in de vorm van vismateriaal, visaas en viskleding.

Inmiddels telt de groep 3.000 leden, maar dit aantal mag gerust groter worden. Kortom, neem eens een kijkje en wie weet win jij dit jaar één van de vele prijzen die er te de komende weken zullen worden weggegeven!

lotingen-voor-vissers


Onvergetelijke najaarssessie voor Sam Verstreken

In onze mailbox verscheen een tof bericht van Sam Verstreken. Sam aan het woord: Mijn laatste najaarstrip van vorige week was een solo sessie van drie nachten op een openbaar water ergens in Frankrijk en eentje om niet snel te vergeten… Non-stop regen, koude temperaturen, hagel, wind en zelfs hier en daar wat natte sneeuw.

Eén van de twee zware rakkers die in de sessie boven water kwamen!

Het leek bij aanvang een moeilijke opdracht te worden, aangezien de watertemperatuur fors gedaald was. Blijkbaar hadden de vissen daar gelukkig geen problemen mee! Na drie nachten vissen had ik een mooie reeks van 13 vissen gevangen, waaronder een knappe 26,2 kilo schub en een 23,9 kilo spiegel. Ondanks de lastige omstandigheden toch zwaar genieten!

Met vissen als dit begrijpen wij wel waarom Sam van zijn sessie heeft genoten!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In deze toffe review stelt Peter Vlasveld het Trakker Core Multi-Suit op de proef en deelt hij zijn bevindingen met ons.

Afgelopen september verloor Rudy plotseling zijn vriendin en viel er een waar gat in zijn leven. In dit emotionele artikel vertelt Rudy over deze gebeurtenis. Rudy, namens de hele karperwereld: heel veel sterkte!

Maar liefst 4 bazige video’s staan er weer voor je klaar in deze update.


Alijn Danau over de nieuwe Shimano Power Aero 14000 XTB karpermolens

Sinds kort zijn de nieuwe Shimano molens verkrijgbaar; de mat-zwarte Power Aero 14000 XTB’s. Deze paradepaardjes van Shimano zijn nu een aantal maanden in het bezit van de Belgische karpervisser Alijn Danau en in deze video vertelt Alijn wat hij van deze werkpaarden vindt.


Engels record, vermoedelijk met waterzucht

Op 22 november verscheen het bericht dat het Engelse record was verbroken met een hele dikke spiegel van maar liefst 83 pond, oftewel een dikke 37 kilo.

De recordvis bij een eerdere vangst, in betere tijden (voor de vis).

Het record betreft een vis die al lange tijd niet was gevangen, en nu ook veel zwaarder was dan bij eerdere vangsten. Het lijkt er helaas op dat de vis buikwaterzucht heeft, en dat de vis om die reden waarschijnlijk niet als record wordt geclaimd.

Deze foto doet sterk vermoeden dat de vis last heeft van buikwaterzucht.


Topvangsten uit het najaar

Met het najaar in volle gang regent het brute vangsten en krijgen we flink wat mooie man-vis platen binnen. Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Ook onze vriend Ricardo Koster profiteert maximaal van het late najaar en wist afgelopen week o.a. deze gave schub te verwelkomen!

Carplevel eigenaar Stieven wist de topvis van Rainbow Lake te strikken! #Holyshit

Na vijf nachten blanken in Frankrijk mocht Marco Leeuwestein deze prachtige spiegel verwelkomen in zijn net.

Deze prachtige, ijskoude novembervis vergiste zich in het aasje van Roy Vos. #goedbezig

Ook Vincent Knecht boekte novembersucces met deze fraaie spiegel!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu bijna twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Luuk Zomerhuis debuteerde afgelopen week in de eerste aflevering van KWO Stories. Klik op de afbeelding en check een dikke video over het geslaagde seizoen van deze baas!

Interessant lees- én kijkvoer: Ronald Nijhoff geeft tips over onderwatercamera’s én deelt enkele inzichten!

De Nederlandse rivieren kunnen fantastisch zijn, maar zeker niet altijd makkelijk! Dit ondervond ook Jean-Paul Wix. De zoektocht naar de juiste strategie leverde hem uiteindelijk toch nog wat moois op…


Foto van de week

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto van Enrico Parmeggiani. Enrico is net terug van een 10-daagse trip naar de USA, waar hij op gigantische binnenzeeën zijn lijnen heeft natgemaakt. Uiteindelijk leverde dit 45 karpers op, tot nipt 40 pond!

Een trip om nooit meer te vergeten!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen of een ander nieuwtje hebben: mail deze dan naar info@karperwereld.nl.

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe