KWO Boulevard van Week 8

KWO Redactie
ian-thiels-schub-eerste-nacht-boulevard-header

Brrr! Bij een blik naar buiten wordt ons vissershart niet heel erg vrolijk! Het is koud, de meeste wateren in de Benelux zijn bedekt met een laagje ijs en de omstandigheden zijn verre van ideaal om aan de waterkant te vertoeven. Toch zijn er wederom een aantal bikkels die afgelopen week hun lijnen nat maakten en in deze nieuwe editie van KWO Boulevard werpen we dan ook een blik op enkele fraaie wintervangsten, een opvallend nieuwsbericht, de nasleep van de KWO Mega Winactie, een mega schub voor Ian Thiels, een terugblik in de tijd met Frans van Maanen en nog heel veel meer!

Bij een blik naar buiten wordt ons vissershart niet heel erg vrolijk!

De wintervisserij is niet voor iedereen weggelegd, maar kan ook zeker heel mooi zijn! Foto: Tibo Ceulers


Eindelijk, van de ‘0’ af!

Ook vanuit Brabant ontvingen we leuk nieuws, want na enkele blanks is ook Bas van Zundert eindelijk van de ‘0’ af! Na eerder al enkele vissen voor zijn maat Wilco Gerrits op de foto te hebben gezet, waren de rollen afgelopen week omgedraaid en kon Bas deze stokoude, karakteristieke spiegelkarper vangen. Goed werk!

Na een moeizaam begin was het afgelopen week dan eindelijk raak voor Bas!


Pilaar & Hofman – Alles naar de Klote – Check ‘em nu op YouTube!

Whoop, whoop! Speciaal voor onze YouTube volgers hebben we besloten om een film van de KWO Community VOLLEDIG op ons YouTube kanaal te zetten. Tijdens dit avontuur, wat in de zomer van 2016 plaatsvond, ging er werkelijk van alles mis! Van kapotte auto’s tot aan een waar muggenleger: het liep niet altijd van een leien dakje. Gelukkig gingen sommige dingen wél volgens plan en konden we een paar fraaie karpers verwelkomen!

Heb je van de video genoten? Dat is mooi! De KWO Community bestaat inmiddels al weer enkele jaren en ook in 2018 hebben wij maar één doel: zoveel mogelijk van dit soort toffe artikelen, films, how-to’s en video’s publiceren! Zo komen er dit jaar weer vele Cassiën Diaries vlogs van MH aan en uiteraard kunnen de films van Pilaar & Hofman niet ontbreken. Wil je precies weten wat de KWO Community jou te bieden heeft? Check dan de onderstaande video en meld je snel aan, klik op de button hieronder!

Meld jezelf hier aan als Member!


 

Dieven stelen 200 karpers uit Manty’s vijver

Afgelopen week zagen we een opvallend nieuwsbericht in De Gelderlander staan. De 69-jarige Manty Driessen uit Pannerden werd bestolen van al zijn 200 karpers! Manty heeft zijn vijver (van maar liefst 25 meter lang en 8 meter breed) tien jaar geleden zelf aangelegd en had er zo’n twintig soorten karpers in rondzwemmen. Dinsdag 13 februari hebben dieven flink huisgehouden en zijn alle karper plotseling verdwenen. “De schade schat ik op ongeveer €2.000. Mijn levenswerk is in één klap verwoest” aldus Manty.

De vijver van Manty heeft een serieuze omvang, maar is nu slechts een lege plas water.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 4 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

De fotografie van de Struikrovers is jullie de afgelopen maanden vast niet ontgaan! Reden genoeg om naar hun 10 beste foto’s te kijken in een editie van Top 10 Pics!

Het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je molens op te spoelen met versie hoofdlijnen. Wil je weten hoe je de beste lijn voor jouw visserij kiest? Check dan dit artikel!

De mannen van Alliance Peche zetten jaarlijks een ‘diashow’ op Vimeo, met daarin de fraaiste sfeershots en vangsten. Ook dit jaar stellen ze niet teleur en kun je zien wat een prachtig land Frankrijk toch is!

Wil je nog wat tips voor de wintervisserij? Lees dan dit artikel van James de Koker.


Verkoop je tweedehands spullen!

Patrick Janssen vertelt: Zondag 11 maart organiseert KH Baits and Tackle een grote tweedehands hengelsportbeurs in Oosterhout. Inmiddels hebben we al één zaal vol met verkopers en zijn we bezig om de tweede zaal vol te krijgen. Ook jij kunt een tafel met grondruimte huren om zelf je spullen te verkopen! Daarnaast kun je vanaf maandag 26 februari spullen inbrengen bij KH Baits and Tackle, zodat wij ze voor jou kunnen proberen te verkopen. Bij de 2017 editie hadden we ruim 500 bezoekers, dus het is zeker waard om je spullen via deze beurs te verkopen of te kopen!

De vorige editie van de tweedehands hengelsportbeurs was een groot succes!

Waar vind je de beurs?

Hieronder de details op een rijtje:

  • Datum: zondag 11 maart 2018
  • Tijd: van 10:00 tot 14:00
  • Locatie: Dorpshuis ‘De Schakel’
  • Adres: De Honsvoet 2, 6678 BT Oosterhout
  • Entree: €1,50.- (inclusief een gratis kopje koffie)
  • Meer info: klik HIER

Shimano consultant Iwan Schuurman is op dreef!

De winter is nu toch echt in het land en dat is goed te merken aan de waterkant. Veel vissers kiezen voor een plekje op de bank, maar Shimano consultant Iwan Schuurman ruilt Netflix nog altijd in voor een zakje boilies. Afgelopen week was hij dan ook meerdere malen aan de waterkant te vinden en dat werd rijkelijk beloond met enkele gave spiegelkarpers. Hieronder een greep uit zijn vangsten:

Klein maar fijn! Deze puntgave rakker was in ieder geval zéér welkom tijdens een koude winterdag.

Enkele dagen later kwam er tijdens een korte avondsessie dan toch een iets groter exemplaar langs. Knap gevist Iwan!


Marco Kraal op Dumpert!

Afgelopen week verscheen Marco Kraal zowaar op Dumpert! Marco interviewt een visser en vraagt hem welke dobber hij inzet bij de visserij op grotere afstand. Het antwoord van de visser is ietwat ‘bijzonder’. Kijk zelf maar!


Topvangsten van het nieuwe jaar

Ondanks dat het mooie weer nog even op zich laat wachten, zijn er diverse fanatiekelingen actief aan het vissen! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Bij een sessie op snoekbaars kreeg Jelke Sierd Veenstra plotseling een doffe beuk op zijn shad en wist hij dit spiegeltje te landen, die de haak in zijn staartvin had zitten!

Ook Ricardo Koster wist weer een winterparel te landen!

Andre Minnes wist in een uur tijd deze spiegel te vangen. Knap gedaan Andre!


Eerste bak van 2018 voor Ian Thiels

Jullie zagen ‘m al in de header voorbij komen: de mega schub van Ian Thiels! Deze succesvolle Belgische rakker wist op zijn eerste visnacht van 2018 meteen te scoren. Ian vertelt: “Dit jaar heb ik nog niet veel kunnen vissen, maar de eerste nacht van het jaar was het gelijk prijs op de ZW vaart! Tijdens een helse storm kreeg ik ’s morgens een harde run en wist ik deze bak van een schub te verzilveren. Om het plaatje compleet te maken had ik flink wat publiek aangetrokken, die allemaal live konden meegenieten van de vangst. Tijdens het weghangen van de vis waaide ik letterlijk het kanaal in but hey, who cares? Look what a fish!”

Voor het onderdeel ‘start je visjaar goed’ heeft Ian een dikke 10 gescoord!


Upcoming: open dag van De Tacklebox

Volgende week zaterdag is het zover: de seizoensaftrap van De Tacklebox! Dit keer is het extra groot feest want de boys in Beilen vieren het 5-jarig bestaan van hun shop. Zet zaterdag 3 maart snel in je agenda, want het gaat een hele gave dag worden! Veel groothandels en bekende vissers komen hun nieuwe producten presenteren en de pan met hamburgers is uiteraard ook weer aanwezig. Met KWO zullen we ook present zijn, dus mis het niet!

Zorg dat je deze gave dag niet misloopt en zet zaterdag 3 maart in je agenda!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een drietal toffe video’s bekijken:

Yes! In de nieuwe en maar liefst 40 minuten durende Cassiën Diaries vlog volgen we MH Holidays wederom tijdens zijn trip naar het machtige Lac de St. Cassiën. Opnieuw was het geen makkie, maar er kwamen enkele prachtige Cassiën vissen op de kant! 😉

Heb jij altijd al willen poseren met een ijskoude winterkarper? Met de tips in de video van winterexpert Willem Kwinten kan het haast niet meer misgaan! Check hem snel!

Heb je zin in een lekkere portie ALPENKARPERS? Check dan zeker even de nieuwe video van Mike Thille op de Community!


Heb jij gewonnen met de KWO Mega Winactie?

Whoop, whoop! De grootste winactie OOIT in de hengelsport zit er weer op. Afgelopen woensdagavond gaven we 100 prijzen weg met een totale waarde van €11.050,-. Check in dit artikel of jij één van de gelukkige winnaars bent. Hieronder check je in ieder geval alvast de livestream die om iets voor 19:00 de lucht in ging op het KWO kantoor…

Check hier of jij in de prijzen bent gevallen!

KWO COMMUNITY: LIVE VERLOTING VAN 100 PRIJZEN! Let’s gooooo ?

Geplaatst door Karperwereld Online op woensdag 21 februari 2018


Video: Rainbow trip van Stefan Dhondt en Davy la Heyne

In de onderstaande video volgen we Stefan en Davy in hun zoektocht naar brute Rainbow karpers. In de regenachtige week moeten de mannen hard werken voor een vis, maar uiteindelijk worden ze beloond met diverse vissen waaronder een fantastische Rainbow spiegel van maar liefst 35 kilo! Check de video hieronder:


Back in time met Frans van Maanen

De winterperiode is de ideale tijd om terug te blikken op eerdere avonturen. Afgelopen week zagen we een tof bericht op Facebook van Frans van Maanen. Frans schrijft: Jaren geleden ging ik eind september een nieuw sluisstuk van de rivier bevissen. Voorafgaand aan de sessie heb ik iedere avond enkele kilo’s gevoerd om de stek goed voor te bereiden. Ik arriveer laat in de avond en zet snel al m’n spullen op. De zon verdwijnt al bijna achter de skyline van de stad. Niet veel later ligt alles in en kan het wachten beginnen.

Komen dit soort taferelen nog voorbij of blijft het bij een visloze sessie?

Zoals vaak het geval is gebeurt er ’s nachts niets. Enigszins teleurgesteld word ik ’s ochtends wakker. Misschien ligt de vis wel niet in deze sector. Ik besluit om tot ene uur of twee te blijven zitten en dan te verkassen naar een andere voerstek op het oude, vertrouwde stuk. Net als ik de hoop heb opgegeven krijg ik ineens een volle fluiter!

Net als ik de hoop heb opgegeven krijg ik ineens een volle fluiter!

Ik graai de hengel van de rodpod en klim zenuwachtig de steile ladder af. Op het eerste gezicht leek dit een stuk gemakkelijker, maar in de praktijk valt het toch tegen! Gelukkig gaat alles goed en niet veel later zit ik beneden in de boot.

Afdalen naar de boot bleek in de praktijk lastiger dan gedacht!

De vis vecht hard en ik heb moeite om hem onder controle te krijgen. Uiteindelijk komen er een hoop luchtbellen boven en zie ik een donkere schim onder de boot door gaan. Ik oefen wat meer druk uit en het gevaarte komt mee omhoog. Eenmaal aan het wateroppervlak schuif ik het net onder de vis en is de gigant voor even van mij. Het begin van een mooie tijd…

Met een flinke rivierbak in het net is Frans een gelukkig man!

Deze prachtige schub was het begin van een mooie tijd voor Frans!


Foto van de week: Winter op z’n mooist!

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit keer hebben we gekozen voor een foto van Luuk Zomerhuis & Thijs Last. Deze twee vissers zijn ook tijdens de wintermaanden nog regelmatig aan het water te vinden en vorige week was het wederom tijd voor een sessie. Na een paar vruchteloze uurtjes op de eerste stek, verkasten Thijs en Luuk naar stek 2 en nog voordat de hengels op de steunen lagen was het al raak! Een serie mooie vissen volgden en in een waterig zonnetje poseerden Luuk, Thijs en een aantal kids uit de buurt met de buit. Goed bezig!

Ondanks de temperatuur was het in het zonnetje nog best aangenaam en daar profiteerden Thijs & Luuk zichtbaar van!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe