KWO Boulevard van Week 9

KWO Redactie
willem-kwinten-lars-vierhout-foto-winter

Hij staat weer voor je klaar: de wekelijkse update met jouw portie ‘karpernieuws’. Dit keer met o.a. Lientje en Mandy op dreef, een Kwinten pic, karpervissers bij Boer zoekt Vrouw, Brabantse winterbak voor Bas van Zundert, het voorjaar in het vizier, een winactie en meer…


Karpervissers gespot tijdens Boer zoekt Vrouw

Wekelijks zitten ruim 3 miljoen Nederlanders aan de TV gekleefd tijdens de uitzendingen van Boer zoekt Vrouw. Diverse smetta’s gaan op jacht naar hun droomman en dat deze wat lastiger te verstaan is dan de gemiddelde Nederlander nemen de dames voor lief. In de meest recente uitzending was er een lastige conversatie tussen twee deelnemers en tijdens een pijnlijke stilte viel ons iets bijzonders op: Op de achtergrond zat een carpteam hem hard te chillen! Wat gevangen mannen?  😉

Karpervissers gespot. Die hebben het vast makkelijker dan het tweetal op de voorgrond  😉


Strategy Team lekker op dreef!

Het Strategy team vliegt dit jaar uit de startblokken en Mandy Zupansic kan zelfs van een droomstart spreken! Zij is een aantal weken in Frankrijk geweest en heeft daar flink toegeslagen. Dertigers, een veertiger, een vijftiger en zelfs een vis van ruim over de 34kg kwamen op de kant. Mandy vertelt over haar mega vangst:

Mandy verbleef een aantal weken in Frankrijk en dat beviel haar prima!

“Wekenlang met spullen slepen en geen piep krijgen. De moed zakt me steeds verder in de schoenen en ik sta op het punt van opgeven. Gisteravond stak er opeens een harde zuidwesten wind de kop op, en de regen komt met bakken uit de lucht. Frans gaat naar de rivier en ik ga naar mijn vertrouwde stekje aan het meer. Helaas blijft het de hele nacht stil, en als ik me in de ochtend nog een keer omdraai krijg ik plotseling een volle fluiter. Minuten lang trekt de vis lijn van mijn spoel en lijkt er geen einde aan te komen. Na een dikke 45 min komt er een bak van een spiegel boven en na twee mislukte scheppogingen zit de vis dan toch in mijn net. Het schepnet is zelfs te klein voor deze gigant! Ik bel Frans of hij mij wil komen helpen, en 10min later komt hij aangereden.”

#MONSTER … Meer foto’s van deze vangst volgen nog!

“De uitdrukking op zijn gezicht is met geen pen te beschrijven als hij de vis ziet. Als we haar samen aan de weger hangen, schiet de naald ver door tot in een roze wolk van vreugde.De kolos blijkt de zwaarste én zeldzaamste oever-bezoeker van het meer te zijn. Met zijn 34,2 kg laat deze vis mij zelfs op de eerste hulp belanden voor pijnstillers en een terugkerende Hernia! Wederom mijn PR naar de haaien! Jullie snappen wel dat ik sindsdien met een ‘big smile’ van oor tot oor rondloop! Happy days!”

Binnen 24 uur ving Mandy nóg een ‘unit’. Lekker bezig jongedame!

Mandy is echter niet de enige die ‘on a roll’ is: Ook Pieter van de Werfhorst en Martijn van Ommen hebben goede resultaten geboekt en wel op de Randmeren. Stekkeuze is absoluut cruciaal als je op zo’n uitgestrekt watersysteem vist. De vissen liggen gegroepeerd en het is vaak zoeken naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg.

‘Op de vis vissen’ en attractief voer gebruiken: 2 elementen van de succesvolle aanpak!

Pieter met één van de ijskoude winterschubs.

Het is ze echter gelukt om de vissen op te sporen en met de juiste tactiek kan het dan losgaan. Door met klein aas aan de slag te gaan en nog belangrijker, net die juiste stek te bevissen, konden ze maar liefst 16 vissen landen, waaronder een aantal zeer mooie. Alle aanbeten kwamen van 1 hengel op exact dezelfde vierkante meter!

Het Pole Position endtackle deed haar werk wederom naar behoren!

Ook Martijn pakte enkele lekkere goudgele rakkers en nee; het waren geen biertjes  😉


De mooiste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Karpervissen in Hongarije, Jethro Buter doet niet anders. Lees zijn interessante (levens)verhaal in dit artikel.

Observeren, Jelle Verleng spendeerde er vorig jaar haast meer tijd aan dan aan het vissen zelf. In dit artikel deelt hij zijn tactieken.

Kevin Diederen gaat in een vijfdelige reeks vertellen over zijn ontwikkeling als visser. Afgelopen week plaatsten we het eerste deel. Check hem nu op KWO.


Buurman, wat doet u nu?

Op haar Facebookpage typt Lientje van Veen regelmatig leuke berichten bij haar (vangst)foto’s. Bij onderstaande plaat stond ook weer een vermakelijk stukje: “Na een blank begin ik rustig met het opbergen van mijn hengels, om vervolgens een volgend watertje aan te doen. Wanneer ik net één setje heb opgeborgen hoor ik plots een aantal piepjes. Ik kijk verbaast op, en zie dat de ‘buurman’ een volle run krijgt op zijn hengel. Na een snelle scan van de omgeving bemerk ik dat hij nergens te bekennen is. Ik aarzel geen moment, trek een sprintje en dirigeer de vis met de grote 13ft stok met een beetje hulp naar het net. Buurman komt na een paar minuten aan op het Plaats Delict. Ik voel me een beetje naar en een beetje blij tegelijk. Al voelt ze dan ook niet helemaal als de mijne, geniet ik van elke seconde dat ik haar in mijn handen heb.”

Een knappe winterschub van deze doorzetster.


Het voorjaar in het vizier

De periode met nachtvorsten lijkt nu toch echt achter ons te liggen. Regelmatig kroop het kwik afgelopen week over de 10 graden grens. Dit tot vreugde van vele vissers die weer gemotiveerd naar de waterkant trokken. Toch is het water nog altijd erg koud dus dien je op te passen met de voerhoeveelheden! Maar de slimme visser die de karpers weet te vinden kan zeker wel een visje vangen. Dat bleek wel uit de foto’s die we binnen kregen óf die we op sociale media voorbij zagen komen…

Tom Onincx is zijn jaar vlammend gestart met deze bazenspiegel.

Ook deze foto zagen we bij Tom op z’n page. Het bijschrift zegt genoeg: “I love it when a plan comes together!”

Kaboemmm, Nick Beekman pakte ook zijn eerste vissen van 2017. Deze geblokte two-tone was de mooiste van het stel. Goed gevist Nick!

Er werden meer mooie schubs gevangen! Wat dachten jullie van deze rakker? Kelly Letten verleidde dit exemplaar met een Coated Hookbait van Pro Line.

Bas van Zundert en Wilco Gerrits houden de afgelopen weken flink huis op diverse Brabantse wateren. Deze spiegel is de zoveelste topvis die de mannen wisten te strikken. Bas ving de vis op een Acid Pear pop-up van CC Moore.


Laatste kans: vandaag nog 20% korting bij De Tacklebox

Gisteren was het groot feest bij De Tacklebox. Deze karperspeciaalzaak uit Beilen bestaat dit weekend namelijk 5 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden! De Seizoensaftrap was een groot succes en honderden karpervissers kwamen naar de zaak voor een gezellig dagje shoppen. Het was retedruk en dat kwam natuurlijk mede omdat Martin, Harnold en Matthijs dit weekend maar liefst 20% korting geven. Wil jij hier nog van profiteren? Bestel dan VANDAAG jouw voorjaarsorder op www.detacklebox.nl, je hebt nog tot vanavond 23.59 uur  😉

Klik hier om naar de webshop te gaan

Michiel was gisteren ook present in Beilen en in onderstaande LIVE Facebookvideo geeft hij een impressie van deze leuke happening:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu een jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. In 2017 streven we naar 3 updates per week en meer video’s. De afgelopen week konden members bekijken:

Tony Davies-Patrick neemt ons mee naar een kraakhelder bergmeer waar hij op jacht gaat naar kasten van karpers!

In deel 2 van KWO Culinair maakt Lars Vierhout een Indiase Curry. Voor de fijnproevers onder ons laat hij van A tot Z zien hoe deze heerlijke maaltijd tot stand komt.

De mooiste update van deze week was toch wel ‘Karperen‘ van Peter Vlasveld. Samen met zijn vriendin (inmiddels vrouw) ging hij voor 2 weken naar het Zuiden van Frankrijk om een roadtrip te maken. Lees in het artikel over zijn ervaringen en bekijk de dikke video van een half uur om hun avontuur mee te beleven! Check hieronder de trailer van de video:

Nog geen member? Meld jezelf dan aan!

 


LION SPORTS – Like, Share & WIN actie

Samen met de Nederlandse groothandel Lion Sports hebben we opnieuw een leuke winactie opgezet. We mogen namelijk een ACIS CAMOU KARPERSET weggeven. Deze prijs heeft een waarde van ruim €200,- en om kans te maken moet je het volgende doen:

Stap 1: LIKE de Facebookpagina van Lion Sports
Stap 2: DEEL onderstaande afbeelding op je eigen tijdlijn.

Klik op de afbeelding om naar de actie te gaan.

De winnaar wordt op maandag 13 maart bekend gemaakt. Veel succes!


Foto van de week

Ook in 2017 blijven we deze wekelijkse nieuwsrubriek afsluiten met een mooie plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit maal hebben we gekozen voor een foto die Willem Kwinten ons via Whatsapp toestuurde tijdens een sessie met zijn KWO Culinair maat Lars Vierhout. De boys vingen meerdere vissen en deze schub (met een vleugje koi-bloed) moest natuurlijk op de gevoelige plaat gezet worden. De waanzinnige lucht maakt dit plaatje extra speciaal. Knap werk mannen!

Wát een plaat! Een brute vis en een nóg brutere lucht. Deze foto heeft alles!


Dit was hem! Hopelijk zitten jullie vandaag (of de komende dagen) heerlijk aan het water te genieten van onze prachtige hobby! Mocht je een mooie vis vangen (of een ander nieuwtje hebben): mail deze dan naar info@karperwereld.nl

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe