KWO Boulevard van Week 9

KWO Redactie
kwo-boulevard-week-8-header-alan-blair

Brrr… Het was de KOUDSTE februari week sinds jaren en dat was goed te merken! Het merendeel van de wateren in de Benelux was namelijk bedekt met een dikke laag ijs en dat zorgde ervoor dat de karpers even niet belaagd konden worden. In deze nieuwe editie van KWO Boulevard hebben we dan ook een paar leuke nieuwtjes opgesomd uit het wereldje van afgelopen week. Dit keer met o.a. een MEGA SKP, de release van de Korda Benelux Masterclass, een geslaagde reddingsactie van Mike Thille, late wintervangsten en meer!

Februari is wat karpervissen betreft de lastigste maand van het jaar… Dat ondervond ook Willem Kwinten. Toch weerhield hem dat er niet van om deze vette plaat te schieten.


Mega SKP in Noord-Nederland

Goed nieuws voor de karpervissers in het Noorden des lands. Op de kanalenstelsels en diverse afgesloten putten in Noord Nederland is gisteren (zaterdag 3 maart) een gigantische uitzetting met karpertjes gedaan van maar liefst 5000 kg. Honderden spiegels vonden hun weg naar de ijskoude wateren om zo de toekomst van de karpervisserij te waarborgen. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers, de federatie Noord-Nederland en uiteraard de mannen van De KSN.

Naast de diverse kanalen werd er vis uitgezet op 26 afgesloten wateren.

Niemand minder dan Willem Barnas was ook de hele dag present en schoot een tof fotoverslag. Check hieronder een selectie van zijn platen!

Het was hard werken in de snijdende kou, maar deze mannen hadden alles over voor het goede doel!

Harold Bremmer was één van de actieve vrijwilligers die belangrijk werk achter de schermen heeft gedaan in de aanloop naar deze uitzetting.

Een toffe actieplaat op het moment dat een kuipje karpers te water gaat.

Koos Walters van CarpFarm leverde opnieuw spiegels met verschillende type beschubbing.

Er was veel aandacht vanuit de media voor deze gigantische uitzetting.

Oke, doei!

Of het koud was..? JA!

We sluiten het fotoverslag af met deze mooie plaat. Goed gewerkt mannen!


Oproep: Heb jij een idee voor een How-to video?

Ook dit jaar willen we op de KWO Community weer een tal van leerzame How-to video’s publiceren. Afgelopen jaren hebben we al een tal van onderwerpen behandeld en we kunnen ook nu weer zelf gaan brainstormen, maar wellicht heb jij wel een goed idee! Wil je bijvoorbeeld weten hoe je je gevangen karper perfect op de zelfontspanner zet, weten hoe je een bepaalde rig knoopt of je lijnen uitvaart met een boot: je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk! Schroom dus zeker niet om jouw idee(ën) te mailen naar info@karperwereld.nl en wie weet gaan wij binnenkort wel aan de slag met het maken van jouw video! 😉

Wie weet gaan wij binnenkort wel aan de slag met het maken van jouw video!

Heb jij een leuk idee voor een video? Stuur dan zeker even een mailtje en wie weet gaan wij er wel mee aan de slag!


Visser in zwaar weer in de Biesbosch

Afgelopen week zagen we een opvallend nieuwsbericht voorbij komen in De Stem. Een visser besloot afgelopen dinsdag om zijn lijnen nat te maken en roeide met zijn roeibootje naar zijn vaste stek. Toen hij zijn bootje wilde vastleggen kwam de stroming opzetten en werd de man meegesleurd. Uiteindelijk lukt het de man om ergens anders aan land te komen en de invallende duisternis deed de man beslissen om de nacht in zijn tentje door te brengen.

Toen hij zijn bootje wilde vastleggen kwam de stroming opzetten en werd de man meegesleurd.

De volgende ochtend lukte het de man opnieuw niet om weg te komen met zijn roeibootje en raakte de boot zelfs lek. De kletsnatte man besloot de hulpdiensten in te schakelen en werd uiteindelijk door de KNRM gered.

Uiteindelijk moest de reddingsbrigade er aan te pas komen om de man te redden!

Volgens de KNRM had het slechter af kunnen lopen als de man minder goed voorbereid was. Denk er dus om dat je je altijd goed voorbereid met bijvoorbeeld warme kleding en een telefoon als je er op uit trekt in deze periode van het jaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje!


Must see: Nash Euro Banx 4

Na 3 succesvolle video’s van Euro Banx was het deze week weer tijd voor een nieuw avontuur! Opnieuw gaan Alan Blair en Oli Davies op reis door heel Europa om de meest gave, (urban) wateren te bevissen en vrienden uit vele landen te ontmoeten.

Opnieuw gaan Alan Blair en Oli Davies op reis door heel Europa.

In EB4 draait het niet alleen om het vangen van karpers! Ook vriendschap en natuur komen aan bod.

Zoals gewoonlijk worden er weer ontelbare kilometers gereden en bovendien laten de boys zien dat het niet alleen om het vangen van karpers gaat, maar dat vooral de vriendschap en het respect voor elkaar bovenaan staat. Pak een zak popcorn erbij, plof neer op de bank en geniet mee met deze nieuwe aflevering van EB!


Reddingsactie van Mike Thille

Afgelopen week zagen we diverse filmpjes op de social media accounts van Mike Thille voorbij komen. In Haarlemmermeer waren karpers in de problemen gekomen door het ijs. Omdat de gemeente in eerste instantie niet thuis gaf, besloot Mike om samen met allerlei vrijwilligers het heft in eigen hand te nemen!

Aiii dat zag er niet best uit! Uiteindelijk wisten de vrijwilligers zo’n 100 karpers uit het water te halen, maar helaas kwam de hulp voor 40 exemplaren te laat. De lokale brandweer heeft ruim 10.000 liter water bijgepompt om de vissen die nog rondzwommen te redden en de lokale visvereniging en gemeente hebben beloofd om de situatie in de gaten te houden.

Als karpervisser dragen we ook een beetje verantwoordelijkheid voor onze viswateren, dus petje af voor je actie Mike!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 4 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Het voorjaar komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is om je molen te voorzien van een verse hoofdlijn. In dit artikel vertelt Kevin Diederen alles over de keuze van deze belangrijke schakel tussen vis en visser!

In alweer het derde deel van zijn Alpenserie trekt Beer er met vismaat Martijn op uit om het succes van de vorige sessies te evenaren. Hoe het de mannen af ging lees je in het nieuwe artikel!

Wederom hebben Boudewijn Margadant en Wouter Koziolek een geweldig filmverslag gemaakt van een trip naar hun zo geliefde rivier de Lot. Er werd een nieuw rivierstuk bevist wat resulteert in een gave en avontuurlijke video!


Stem op Marcel Jongbloets voor Expeditie Robinson

Eindbaas Marcel Jongbloets zit in de race om mee te doen met Expeditie Robinson! Deze fanatieke visser trekt er gereld met minimale uitrusting op uit om te vissen, soms wel wekenlang! Meedoen aan Expeditie Robinson zou voor Marcel een droom zijn die uit komt, dus laten we hem met z’n allen een beetje op weg helpen. Stemmen doe je HIER of door op de button onder de foto te klikken!

Marcel weet wel raad met een paar hengels en wil zijn outdoor skills graag gebruiken voor Expeditie Robinson!

Stem op Marcel


IJskoude topvangsten van afgelopen week

Ondanks dat het mooie weer nog even op zich laat wachten, zijn er diverse fanatiekelingen actief aan het vissen! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Geen vangst, maar wel een hele bijzondere foto van Wim van Waardhuizen! Hoogste tijd voor een beetje dooi 😉

Dennis Peters deelde deze foto in de FB groep. Door voorzichtig door het ijs te speuren kon hij de winterholding vinden en zodra het ijs was verdwenen wist hij waar hij moest vissen!

Met temperaturen tot -7 graden was het een ijskoude sessie voor Dennis Smeets. Uiteindelijk werd de inspanning wel beloond met een hele mooie spiegel!

Tijdens het snoekbaarzen kreeg Jelke Sierd Veenstra opeens een beuk op z’n hengel en wat denk je: hij had deze spiegel in z’n staart gehaakt. En dat op het IJsselmeer!


Alleen vandaag nog 20% korting bij De Tacklebox

Heb jij jouw uitrusting al klaar voor het nieuwe seizoen? Mocht je nog hengels, aas, beetmelders, end-tackle of wat dan ook nodig hebben: koop jouw gear dan NU bij de mannen van De Tacklebox. Alleen vandaag nog geven ze 20% korting in de online shop. Gisteren was de jaarlijkse Seizoensaftrap, check hieronder een kort fotoverslag:

Buiten stond een toffe reeks boten opgesteld. Ondanks het koude weer trokken ze veel bekijks.

Medewerker Matthijs was de hele dag aan het rennen en vliegen om de klanten van (top) materiaal te voorzien.

Eén van de ‘attracties’ in de shop was Tattoo Henrii die onze Knuffelhagenees Ben Scholten voorzag van een dikke karper tattoo! #pijnlijden

Vrijwel alle groothandels hadden consultants afgevaardigd naar Beilen om de bezoekers van tekst en uitleg te voorzien.

Ook Pilaar was vanuit het verre Zeeland afgereisd naar De Tacklebox om de nieuwste producten te bekijken (en te proeven).

Voor visveilige systemen moet je natuurlijk bij de mannen van Strategy zijn!

Van aas tot end-tackle en van luggage tot voerboten: bij De Tacklebox is het allemaal te vinden.


Terugblik op 2017 met Yuri Monster

Shimano consultant Yuri Monster heeft een toffe video gemaakt waarin hij terugblikt op het visjaar 2017. In de video komen diverse fraaie natuurbeelden en natuurlijk een hoop mooie vangsten voorbij!

Yuri heeft in 2017 diverse gave bakken gevangen zoals deze brute spiegel!

Check de video hieronder:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal 3 updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een drietal toffe video’s bekijken:

In zijn nieuwe (video)blog op de Community deelt Willem Kwinten wederom zijn escapades van afgelopen maand met ons! In de video komt o.a. deze fraaie koi voorbij, dus klik snel op de foto om hem te bekijken.

Scherp vissen is tijdens de wintermaanden essentieel! Met de favoriete winteronderlijn van onze eigen Pilaar kan het bijna niet meer misgaan, dus pak de tacklebox maar erbij en knoop mee met de video!

Na het toffe eerste deel over het superjaar van Jeffrey van Osch, staat nu deel twee voor jullie klaar! In dit deel vertelt Jeffrey over zijn Frankrijktrip naar het machtige Lac du Salagou en over zijn Nederlandse visserij. Opnieuw een tof artikel!


Karpervissen op een Frans kanaal met Arnaud Castel

Afgelopen week zagen we de onderstaande video van Arnaud Castel voorbij komen. In de video zien we hoe Arnaud er samen met zijn vismaat en hond op uittrekt om een Franse kanaalbak te vangen. Ben je benieuwd hoe het de mannen afging? Je ziet het in de video onder de pics! 😉

Niet alleen de video, maar ook de foto’s van Arnaud zijn van hoge kwaliteit!

Uiteindelijk weten de mannen…

…diverse Franse parels te vangen!


Upcoming: Korda Masterclass Benelux

This is honestly the best Masterclass chapter we’ve ever produced! – Danny Fairbrass

Korda vertelt: Dat zijn de trotse woorden van Danny Fairbrass als hij na een eerste preview de groep toespreekt. Na de eerste beursdag in Zwolle hebben we namelijk met het gehele Korda Benelux team samen gezeten om onder andere naar de Groot Water Masterclass te kijken. En dat Danny onder de indruk was van het filmwerk van Roy Vanstreels en Daniel Jawadnya is een understatement!

Afgelopen jaar is er met man en macht gewerkt om de eerste Benelux Masterclass te realiseren.

De afgelopen tijd hebben we er geen geheim van gemaakt dat er een eerste Benelux Masterclass aan zou komen. Ook op de beursvloer was dat goed te merken! Tijdens Carp Zwolle kregen we veel vragen over het hoe, wat, waar en wanneer. In het voorjaar en de zomer van 2017 hebben we flink gewerkt aan een drietal mooie video’s die wij binnenkort onder de Masterclass vlag publiceren. In tegenstelling tot voorgaande Masterclasses zal de Benelux MC met de tijd meegaan en enkel nog online verschijnen. Het gerucht gaat overigens dat dit ook bittere noodzaak was. Met het urenlange ‘gezwets’ van Kevin Diederen zouden de video’s simpelweg niet op een DVD passen. Of dit ook daadwerkelijk het geval is mogen jullie zelf over oordelen! 😉 Tijdens het filmen is er rekening gehouden met de grote verschillen binnen de karpervisserij. Zo hebben we onderwerpen en visserijen die voor flink wat contrast zorgen! Laten we ze hieronder even doornemen:

Hoe, wat, waar en wanneer?

Groot Water Masterclass (Maandag 5 maart, 15:00)

Bij een grote groep vissers spreekt groot water tot de verbeelding en bij een haast even grote groep zorgt het ook voor een drempel. Want waar start je op echt uitgestrekte wateren? Wat voor een spullen heb je nodig? Waar moet je op letten? Daniel Takken en Bart van Bezouw hebben flink wat jaren ervaring in het bevissen van open water in binnen en buitenland. Vlak na het behalen van het rijbewijs reden ze al door het Franse land en gingen ze geen avontuur uit de weg. Maar voor deze Masterclass zijn ze in het noorden gebleven. Samen vissen ze een sessie in Friesland en proberen ze daar de karpers aan de schubben te komen. Tegenslagen, succes, chaos, avontuur en alles over hun aanpak: tijdens hun Masterclass debuut komt alles aan bod! En met de lovende woorden van Danny als feedback durven we gerust te zeggen dat dit een parel van een video is geworden.

Tegenslagen, succes, chaos, avontuur en alles over hun aanpak!

In de Groot Water Masterclass komt alles aan bod!

Zo is er flink wat aandacht voor het gebruik van een boot.

Pop-up Masterclass (Maandag 12 maart, 15:00)

Rigs zijn altijd een onderwerp dat voor vragen zorgt en met name pop-up rigs lijken erg populair bij een grote groep vissers. Korda man van het eerste uur Kevin Diederen is hierbij geen uitzondering en boekt al jaren opzienbarende resultaten op zijn favoriete pop-up montages. Tijdens een tweetal sessies op compleet verschillende wateren laat hij zien waarom hij juist voor deze rigs kiest, hoe hij ze knoopt en beantwoordt hij veel van de vragen die hij wekelijks voorbij hoort komen. Combineer deze praktische informatie met flink wat actie en je weet zeker dat je dit hoofdstuk niet mag missen.

Tijdens een hectische Pop-up Masterclass vertelt Kevin alles over zijn favoriete haakaas: pop-ups!

Road Lake Masterclass (Maandag 19 maart, 15:00)

Vraag karpervissers waar ze het meest naar uit kijken en de kans is groot dat het hun jaarlijkse trip naar een Frans betaalwater is. Vele vissers rijden elk jaar weer naar het beloofde land om daar een week lang te proberen om een grote Franse karper te vangen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een dergelijke visserij op vaak zwaar bevist water aanpakt? Arjan Braad vist al flink wat jaren op dit type water en brengt samen met Kevin Diederen een week door op het Franse Road Lake. Dit water op het Gigantica complex heeft alles wat je tijdens een dergelijke visvakantie zoekt. Prachtig blauw water, comfortabele stekken en eigenlijk veel belangrijker: prachtige, snel groeiende vissen met een flinke spekrug. Zal het hun lukken om in het vroege voorjaar een paar mooie exemplaren te vangen?

Wat komt er allemaal bij kijken als je een dergelijke visserij op vaak zwaar bevist water aanpakt?

Arjan Braad en Kevin Diederen reizen in het laatste hoofdstuk af naar het Franse Road Lake op het Gigantica complex.

Terwijl alle facetten van de visserij behandeld worden in overzichtelijke ‘subchapters’, genieten Arjan en Kevin met volle teugen. Ze delen hun kennis en ervaring zodat ook jij dit jaar het maximale uit je Frankrijktrip haalt! Wederom een super leuk en leerzaam hoofdstuk.

Terwijl Kevin en Arjan de visserij op betaalwater tot in de puntjes uitlichten…

…kwamen er veel van dit soort exemplaren op de kant en genoten ze volop!

De Benelux Masterclass hoofdstukken zullen vanaf 5 maart één voor één verschijnen op de Korda website en het Korda TV YouTube kanaal. Kun je (net als wij) niet wachten? Check hieronder dan snel de trailer en kom alvast een beetje in de stemming!


Topfoto van de week: IJsvogel in het ijs

Zoals jullie gewend zijn sluiten we de wekelijkse nieuwsrubriek af met een vette plaat die ons opviel of werd toegestuurd. Dit keer hebben we gekozen voor een foto van Christoph van Ingen. Afgelopen week was de 13-jarige Christoph aan het schaatsen op een sloot bij hem in de buurt toen hij plotseling iets blauws in het ijs zag. Hij stopte om te kijken en het bleek een ijsvogel te zijn die was vastgevroren! Christoph schoot deze bijzondere foto en deelde hem op Instagram, waarmee de foto zelfs het nieuws haalde. Zo zie je een ijsvogel niet vaak!

Een zielig, maar heel bijzonder beeld!


Dat was ‘m alweer! Hopelijk hebben jullie genoten van deze editie van Boulevard en mocht je aankomende week een mooie vis vangen of een ander nieuwetje hebben: aarzel dan niet en mail deze naar info@karperwereld.nl!

Team KWOEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe