KWO Fieldtest – De Halo AL320 Lamp van Fox

KWO Redactie
fox-halo-al320-hoofdlamp-header1

Het bekende Engelse merk Fox heeft dit jaar een volledig nieuwe reeks hoofdlampjes op de markt gebracht. Maar liefst vijf verschillende hoofdlampen behoren tot de nieuwe Halo™ reeks. Iedere lamp heeft verschillende eigenschappen en een verschillende prijs. In deze review bekijken we de AL320 variant!


Over de reeks

De nieuwe reeks hoofdlampen hebben uiteenlopende eigenschappen en ook het onderlinge prijsverschil is aardig groot. Om een duidelijker overzicht te krijgen van de nieuwe reeks, kun je de tabel hieronder raadplegen. Hierin zijn de belangrijkste eigenschappen van de verschillende lampen opgenomen. In deze review komt de lamp die zich qua (richt)prijs precies in het midden bevindt aan bod, de AL320.

fox-halo-reeks-tabel2

Een handig overzicht van de complete nieuwe reeks van Fox!

Zoals in de tabel is af te lezen heeft Fox een gevarieerd assortiment aan hoofdlampen op de markt gebracht. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een oplaadbaar model of een model met een bewegingssensor, Fox heeft ze allemaal! Ook is er gedacht aan verschillende budgetten. Voor iets meer dan €30 scoor je al een nieuwe lamp!

De AL320

De Halo AL320 zit qua prijs precies in het midden van de nieuwe reeks hoofdlampen. De lamp heeft drie verschillende lichtsterktes en als extraatje een zogenaamde ‘boost modus’. De lamp heeft een enkele knop aan de voorkant en na het inschakelen staat de lamp altijd in de felste lichtstand. Door vaker te klikken rouleer je tussen de standen hoog, middel, laag en de knipperstand.

halo-al320-hoofdlamp7

De enkele knop aan de voorkant maakt de lamp eenvoudig te bedienen.

De ‘boost modus’ is vanuit iedere stand te activeren. Dit doe je door simpelweg de aan/uit knop drie seconden in te houden en de knop daarna vast te houden. De lamp is nu voor maximaal tien seconden extra fel. Na uitschakeling van de boost modus keert de lamp terug in de laatst geselecteerde modus. In de boost modus geeft de hoofdlamp een lichtsterkte af van maar liefst 470 lumens, ten opzichte van 350 in de hoogste ‘normale’ stand. Dankzij deze extra boost kun je nét even wat verder schijnen met je lichtbundel, als de situatie daarom vraagt!

Dankzij deze extra boost kun je nét even wat verder schijnen met je lichtbundel, als de situatie daarom vraagt!

halo-al320-hoofdlamp12

Het stroomdraad van de batterijcase naar de lamp is ook netjes weggewerkt.

Naast de heldere led aan de voorkant heeft de Halo AL320 ook een rood licht aan de achterzijde. Dit rode licht kan worden ingeschakeld door een knop aan de zijkant van de batterijcase en ook dit licht kan knipperen. Fox heeft een handige video gemaakt waarin alle functionaliteiten nog eens nader worden toegelicht. Check de video hieronder!

Batterijduur

In de hoogste helderheid gaat de lamp ongeveer 12 uur mee en in de laagste stand maar liefst 220 uur! Het rode licht aan de achterzijde gaat 250 uur mee in de ‘gewone’ stand en 300 uur in de knipperstand. Hoe lang de batterijen mee gaan als zowel de hoofdlamp als het rode licht aan de achterkant aan staan is niet aangegeven. Bedenk wel dat deze uren een indicatie geven en kunnen afwijken van de praktijk. Ook zul je met budget Action batterijen waarschijnlijk minder lang doen dan met (duurdere) Duracell batterijen! 😉

halo-al320-hoofdlamp8

De batterijduur (vierde kolom) is echt uitstekend te noemen!

In de praktijk

Een grote verandering die Fox heeft doorgevoerd aan de lamp ten opzichte van de vorige generatie is dat de batterijcase nu los zit van de lamp zelf. De lamp zit aan de voorzijde en de batterijcase aan de achterzijde. De Al320 wordt geleverd met drie Duracell batterijen. Dat is gelijk een pluspuntje voor Fox, want dit scheelt weer een ritje langs de supermarkt!

halo-al320-headlamp5

Het complete pakket, inclusief batterijen! #PuntjevoorFox

Ik heb zelf ook een hoofdlamp uit de vorige generatie hoofdlampen van Fox, de Halo HT100. Waar ik bij deze lamp last van had is dat de lamp bij een vlugge beweging naar beneden schoot, dit omdat de batterijen ook aan de voorzijde zitten. Hierdoor is de lamp best zwaar aan de voorkant. Wat dat betreft is het gewicht bij de nieuwe Fox lampen veel beter verdeeld! Een groot pluspunt!

halo-ht-100-hoofdlamp7

Bij de vorige generatie Fox lampen zaten de batterijen aan de voorzijde.

De batterijcase zelf vind ik ook verbeterd. De vorige had een drukknop en hoewel ik er zelf niet enorm veel last van had kan ik me voorstellen dat de mannen met wat dikkere vingers de case maar lastig open krijgen. De batterijcase heeft nu een handig klepje dat gemakkelijk open te maken is.

halo-ht-100-hoofdlamp8

De batterijcase is echt een stuk verbeterd…

halo-al320-hoofdlamp9

…dankzij dit handige klepje!

Het elastiek van de hoofdlamp is eenvoudig te verstellen en past dus perfect om ieder zijn hoofd. Gemak dient de mens! De hoofdlamp heeft aan de voorkant één grote knop, waardoor de lamp eenvoudig te bedienen is. Het enige wat ik niet direct doorhad is hoe het rode licht aan de achterzijde aan gaat. Pas later zag ik dat er op de batterijcase nog een apart knopje zit voor dit licht. Apart genoeg staat dit nergens in de handleiding vermeld.

halo-al320-hoofdlamp6

Het was even zoeken naar dit knopje!

Ik ben onder de indruk van de lichtsterkte die de compacte LED geeft. De vorige Fox lamp die ik had heeft een lichtsterkte van 100 lumens, terwijl de AL320 in de medium stand al 150 lumens heeft! Een goede hoofdlamp is in mijn opzicht onmisbaar bij de nachtvisserij en dit felle lampje van Fox is een onmisbare partner in crime  😉

halo-al320-hoofdlamp10

De lichtbundel van de Halo AL320 is op z’n zachts gezegd indrukwekkend!

Conclusie

Sinds ik de hoofdlamp in gebruik heb kan ik weinig negatieve punten vinden. Het was even wennen dat de batterijcase aan de achterzijde zit, maar nu ik de lamp wat langer in gebruik heb zie ik hier alleen maar voordeel van in! Ik heb de lamp nog niet zo lang dat ik iets kan zeggen over de batterijduur, maar de lichtsterkte neemt tot nu toe nog niet af. Dat is iets wat ik bij de vorige generatie lampen van Fox lampen al heel snel merkte.

halo-al320-hoofdlamp11

Absoluut onmisbaar in de nacht!

Kortom, mijn oordeel in het kort:

Pluspunten

  • Gebruiksgemak is flink verbeterd ten opzichte van de vorige generatie
  • Betere gewichtsverdeling door de losse batterijcase
  • Wordt geleverd met (Duracel) batterijen
  • Enorm fel licht
  • Boostmodus
  • Rode lampje aan de achterzijde

Minpunten

  • Eigenlijk geen, hoewel de losse batterijcase misschien even wennen is!

Pim Groot Nibbelink


Wil je meer weten over de lampenreeks en de andere producten van Fox? Check dan de website en bekijk ook zeker de Facebookpagina en het Youtube kanaal. Hier is veel te vinden over de producten van Fox, waaronder een hoop toffe video’s!

O.a. verkrijgbaar bij:Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe