KWO Fieldtest: Korda Limited Edition Scales

KWO Redactie
robin-bulters-korda-120lbs-weger-header

Voor veel karpervissers is het wegen van hun vangst een standaard ritueel. Bij de meeste vissers zul je dan ook ongetwijfeld een weegschaal aantreffen in de vistas. Ook de Engelse grootmacht Korda heeft twee dergelijke exemplaren in haar assortiment, een 60lb en een 120lb versie, beiden in samenwerking met Reuben Heaton. In onderstaande KWO Fieldtest lezen jullie de mening van Michiel Pilaar over de 120lb uitvoering…


Korda’s Limited Edition Scales 120lbs

Michiel aan het woord: Weegschalen zijn er in alle soorten en ook maten. Echter, de weegschalen die er echter al sinds 1920 bovenuit steken zijn de supersterke, precies geijkte exemplaren van de Engelse firma Reuben Heaton. Wereldwijd zitten deze wegers in de tas van bizar veel vissers en dat is natuurlijk niet zonder reden. De wegers zijn namelijk gemaakt van de beste materialen!

De wegers zijn gemaakt van de beste materialen!

De nieuwe weegschaal van Korda heeft een een oersterke behuizing zoals we gewend zijn van de bouwers Reuben Heaton. Daarnaast heeft Korda gevraagd om er een fluorescerende wijzer in te laten plaatsen, deze is goed afleesbaar, óók tijdens nachtelijke uurtjes.

De Korda Scales hebben een degelijke behuizing en zijn uitgerust met een opvallende, fluorescerende wijzer.

Verder draait de klok super fijn en is deze snel en vooral heel nauwkeurig af te stellen. Uiteraard beschikt de weegklok over een haak om je weegzak of sling aan te hangen en een aan de bovenkant een ring waar je de eventuele Korda Singlez Weigh & Dig Bar aan kan bevestigen om het wegen te vereenvoudigen.

De Korda weger heeft een grote, eenvoudig bedienbare stelknop…

De trekkracht van de klok bedraagt 120LB, dat is omgerekend 54 kilo. Je hoeft je dus geen zorgen te maken de komende periode, want dit is meer dan voldoende voor zelfs de grootste karpers. Naar mijn mening beschikt deze weegschaal dus over alle juiste ingrediënten om erg lang mee te gaan! De aanschafprijs is met €99,95 flink, maar de kwaliteit mag er wezen!

…en beschikt over een grote RVS haak om de weegzak aan het bevestigen.

Naar mijn mening beschikt deze weegschaal dus over alle juiste ingrediënten om erg lang mee te gaan.

Eén van de karpers die de weegklok van het juiste gewicht voorzag…

Het wegen van een vis is leuk en aardig, maar er zitten wel de nodige risico’s aan verbonden! Om er dus zeker van te zijn dat je ook correct gebruik maakt een weegschaal in het algemeen, heeft KWO een handig en leerzaam artikel opgesteld met alle aandachtspunten waar je op moet letten bij het wegen van een karper. Klik dus HIER om dit artikel te lezen.

Klik op de afbeelding om alle DO’S en DONT’S voor het wegen van een karper te lezen.


Kortom, de Korda Limited Edition Scales zijn dé perfecte optie als je secuur en eenvoudig wilt wegen. Wil je meer weten over dit of alle andere producten van Korda? Like dan de Facebookpagina en bezoek ook regelmatig de website.

Michiel PilaarEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe