KWO Fieldtest – NGT Classic Bedchair

KWO Redactie
NGT-Classic-Bedchair-header

Op de KWO Redactie kregen wij een aantal maanden terug een stretcher binnen van NGT, het eigen merk van het Nederlandse bedrijf Visdeal. Deze bedchair valt onder de noemer ‘flatbed’, een systeem waarbij je de mogelijkheid hebt om de slaapzak op je stretcher te laten zitten. Of de NGT Classic Bedchair in de smaak viel bij de KWO Redactie, dát lezen jullie in de update hieronder!

Vers van de pers en geleverd in een draagzak: de bedchair van NGT! 

De eerste indruk

Jos Benders aan het woord: Laten we beginnen met wat specs, want jullie weten dat ik een man van de feiten ben 😉 De NGT Classic bedchair is er eentje waar ik (zeer) gemakkelijk op pas, de breedte komt namelijk uit op 82cm en vooral in de lengte is er ruimte over: 206cm. Het oppervlak van de bedchair is vervaardigd uit zacht aanvoelend Micro Fleece. De 6 poten zijn voorzien van moddervoeten en het frame is werkelijk volledig vlak.

Neerzetten die hap en liggen maar! Wat hierbij direct opvalt is dat de stretcher solide en stevig aan voelt. Heel eerlijk: dit had ik niet verwacht bij een product dat voor €109,95 verkocht wordt. Daarnaast is de kleur goed gekozen; mooi ‘carpy’ groen. Qua gewicht (net iets meer dan 9 kilo) is het een middenmotor op de markt van de karperbedden, maar voor mij prima: sjouwen met zware spullen doe ik het liefst zo min mogelijk. Wat mij spijtig genoeg ook direct opvalt is dat de stretcher een zogeheten ‘strap’ mist, de band die de stretcher opspant en bij elkaar moet houden tijdens transport.

Een stukje wandelen met de bedchair lukt prima dankzij de Padded Bag, ook van het huismerk NGT.

Op de redactie kregen we er wél een mooie NGT Deluxe ‘Super Sized’ Padded Bedchair Bag bij en die ‘XXL tas’ is in onze ogen wel een must have. Met deze bag is het namelijk beduidend makkelijker om de stretcher te vervoeren en heb je een relatief compact pakket op je kar (of in de auto). De tas is gemaakt van polyester 600D en heeft een PVC coating, wat hem in zijn geheel waterdicht maakt.

Een nachtje vissen

Voor de eerste praktijknacht pak ik de stretcher uit aan de waterkant en tijdens het uitschuiven van de poten word ik vrolijk. Er zit een stop op waardoor je de poten niet in zijn geheel er (per ongeluk) uit kunt trekken, een groot pluspunt dus! De stretcher is verder makkelijk uitklapbaar en zonder al te veel moeite staat de stretcher zoals ik dat wil. De modderpoten zijn echt groot en het systeem dat de uitschuifbare poten op hun plek moeten houden werkt prima naar behoren. De poten schuiven niet terug/in tijdens het gebruik en ook na meerdere visnachten werkt het systeem vlekkeloos.

De modderpoten zijn fors en het in/uitschuifmechanisme werkt prima.

Aangezien ik altijd vrij compact van huis ga en 9 van de 10 keer geen vis-stoeltje bij mij heb tijdens de korte nachtjes vissen, ben ik vaak genoodzaakt om op de rand van de stretcher te gaan zitten. Door de aanpasbare banden onder de stretcher zit dit nog vrij goed ook en is van doorzakken niet tot nauwelijks sprake. Maar als je een zwaargewicht bent (85kg of zwaarder) dan verwacht ik dat je kont toch wel wat verder weg zakt in het matras. Een los stoeltje meenemen zou dan mijn advies zijn.

Slapen als een roos

Opvallend in het uiterlijk van de stretcher is het ingebouwde hoofdkussen. Normaliter ben ik hier nooit zo fan van maar ik moet toch toegeven dat dit helemaal niet zo verkeerd ligt (lees: ik werd positief verrast). Als ik uiteindelijk besluit om daadwerkelijk te gaan slapen en ik ga liggen valt mij op dat ik écht vlak lig, maar ook dat ik de 3 banden onder het midden gedeelte van de bedchair wel voel zitten.

Ik slaap voornamelijk op mijn zij en na een halfuurtje beginnen de drukpunten van de banden mij te irriteren. Zodra ik op mijn rug ga liggen voelt dit beduidend beter aan maar ik als ‘moeilijke slaper’ kan op deze manier de slaap maar lastig vatten. Ik besluit de banden los te klikken en bemerk dat ik nu niet zo ‘flat’ meer lig en toch aardig doorzak waarop ik besluit ze toch maar weer vast te klikken.

Deze banden moeten voorkomen dat het matras door zakt tijdens de nachtrust.

Als ik in de ochtend wakker wordt ben ik zeker niet geheel ontevreden over het comfort die deze stretcher mij biedt en na meerdere nacht sessies waarbij ik op deze stretcher gelegen heb, kan ik uiteindelijk wel mijn conclusies trekken.

EINDOORDEEL

De stretcher is met €109,95 werkelijk spotgoedkoop als je de prijs vergelijkt met de bedchairs van andere bedrijven. Het oppervlak van het bed is super vlak en het hoofdkussen is echt prima te noemen. Deze zit perfect gepositioneerd en ligt zelfs (geheel onverwachts) uitstekend. De banden onder de stretcher, die het doorzakken voorkomen en de rug moeten ondersteunen, zijn zeker goed te noemen. Echter; als ‘zij-slaper’ kunnen deze banden wel wat gaan irriteren. In mijn geval, en ik weeg net 65 kilogram, voel ik ze voornamelijk in de ribben en dijbeen. Zodra ik op mijn rug lig is dit irriteer factortje gelukkig verdwenen. Echter; ik slaap nooit op mijn rug, een persoonlijk issue dus!

Veel vlakkere bedchairs zal je niet gaan vinden!

Pluspunten

  • volledig vlak
  • grote modderpoten met een goed werkend scharnier systeem zodat de bedchair stevig staat
  • uitschuifbare poten die je er niet in zijn geheel uit kunt trekken
  • geïntrigeerd hoofdkussen wat prima scoort t.o.v. een los kussen
  • zakt niet tot nauwelijks door
  • totaal gewicht van 9,2 kilo
  • geen draai of stelknoppen die (met name voor mensen die op hun buik slapen) vervelend in de weg kunnen zitten

Minpunten

  • geen strap (band) om de stretcher met slaapzak en al vast te zetten voor transport
  • de banden die de rug moeten ondersteuning vond ik vrij hinderlijk (aangezien ik een ‘zij-slaper’ ben)
  • niet luxe genoeg voor mij als ‘hardcore’ visser (voor de recreatieve gebruiker geef ik het een dikke voldoende)

CONCLUSIE

De stretcher is voor de recreatieve visser zeer zeker prima te noemen. Zo nu en dan een nachtje vissen op deze stretcher is namelijk zeker geen straf. Ben je echter wat meer ‘hardcore’ en vis je regelmatig een nachtje (of heb je lichamelijk wat kleine klachten)? Dan raad ik het je niet aan om voor deze stretcher te kiezen, dit vanwege minpuntjes die bij de Fieldtest naar voren komen. Echter, als je kijkt naar het schamele bedrag waarvoor je deze bedchair koopt dan heb je er als recreatieve visser die af en toe een nachtje vist een goede koop aan.

Tip: bestel zeker de draagtas mee!

Bestel de bedchair hier!

KWO Redactie – Jos Benders

We kennen Visdeal.nl en Visdealshop.nl uiteraard als online hengelsportwinkelier met de beste deals, maar met hun eigen merk NGT timmeren de mannen harder dan ooit aan de weg. Bekijk de volledige range HIER en laat je verrassen door de gunstige prijs-kwaliteit verhouding!

 Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe