KWO Fieldtest – Solar SP Barrow/Ruck Bag – Michiel Pilaar

KWO Redactie
solar-sp-barrow-ruckbag-kwo-fieldtest-michiel-pilaar-omslag

Veel karpervissers proberen zo compact mogelijk te vissen, maar eigenlijk zijn er gewoon veel spullen die we écht nodig hebben. Wat is dan handig…? Juist! Een degelijke en praktische tas waar al die onmisbare ‘zooi’ in past. Solar Tackle onderscheidt zich met de Solar SP Barrow/Ruck Bag en in deze KWO Fieldtest deelt onze eigen Pilaar zijn ervaringen na 8 maanden misbruik  😉


Michiel aan het woord: Ergens aan het einde van de winter was ik een dagje op het KWO kantoor en tussendoor het lullen met onze Zlatan over Real Madrid en maken van mooie visplannen met MH viel mijn oog op een aantal Solar dozen in de hoek van de ruimte. Als er nieuwe spullen op de zaak binnen komen is Mark er normaal gesproken als de kippen bij om dingen in te pikken, maar hier liet hij een steekje vallen.

Mijn partner in crime voor 2018!

Ik rook mijn kans, ging op onderzoek uit en constateerde dat Solar Tackle enkele items uit de SP Range opgestuurd had. De grote baas Jos B. sprak de zalvende woorden: “Piel, je mag ze meenemen, mits je er aan het einde van het jaar een KWO Fieldtest over schrijft!” Terwijl Mark met tranen in z’n ogen toekeek hoe ik de SP Barrow/Ruck Bag in beslag nam wist ik al dat die tas een blijvertje ging worden.

Nu ik toch aan het winkelen was nam ik meteen maar even de Hard Case Small en de Hard Case Accessory Bag mee van kantoor 😉

Benieuwd of de tas met een winkelwaarde van €119,95 het visjaar heeft overleeft? Lees dan verder en kijk alvast onderstaande video over deze zeer complete stukje luggage van Solar.

Nader bekeken

Als we inzoomen op de tas zijn er een aantal dingen die opvallen. Zo zijn er twee draagmogelijkheden: je gooit ‘em eenvoudig als rugzak op je rug óf je draagt hem middels de ‘gewone’ handvatten aan de bovenzijde van de tas. Ik vis vaak zonder trolley en loop soms honderden meters langs de waterkant. Geloof me: een tas die je op je rug kunt dragen is dan een must. Tenzij je je armspieren zou willen trainen 😉

Rugzak of ‘gewone’ draagtas… Het kan allebei en dankzij het Quick Release systeem kun je de schouderbanden van de rugzak eenvoudig verwijderen. Ikzelf laat ze echter altijd aan de tas vast zitten.

De ‘bodem’ is verstevigd en extra stijf gemaakt, hierdoor kun je de tas gebruiken als een soort bivvy tafel. Een ander voordeel hiervan is dat de tas extra stijf is, toch wel handig als je hem op je barrow gooit en dan roekeloos begint met het stapelen van je andere luggage  🙂  De hele tas is spatwaterdicht en de onderkant is gemaakt van een stevige EVA basis. Dit zorgt ervoor dat vocht vanuit het gras of modder niet in de tas gezogen wordt. Daarnaast klop je vuiligheid ook makkelijk van het EVA materiaal af (wel even laten opdrogen, anders smeer je de modder eerder uit).

De tas is werkelijk subliem afgewerkt. Geen loszittende stiksels, geen ritsen die overleden zijn tijdens de testperiode en wat ook fijn is: de tas is goed schoon te maken!

Zoals je op deze foto’s kunt zien heeft de tas een handig vierkant en laag model, ideaal voor op je barrow! Alle vakken hebben overigens dubbele ritsen en de kleur is iets donkerder dan het reguliere ‘karpergroen’. Mocht je de naam eer aan willen doen en hem voornamelijk willen vervoeren op een barrow, dan heeft de tas heeft zelfs een extra vak om de handvatten van de trolley in op te bergen. Slim over nagedacht, maar ik gebruik dat grootste zijvak voor mijn banksticks, buzzerbars en beetmelders.

Aan de zijkanten van de tas zitten vakjes die ik gebruik voor de materialen die ik snel nodig heb. Denk aan: pop-ups, rigbox, boilienaald, hooflampje, enz!

Het materiaal waar de tas van is gemaakt betreft 1680d Polyurethane gecoat materiaal. Ik vermoed dat 99% van de lezers GEEN IDEE heeft wat dit betekent, maar volgens Solar is dit een extreem duurzaam materiaal wat geen enkel ander merk in de hengelsport gebruikt! Veel fabrikanten gaan maar tot 600d; niet eens de helft zo duurzaam als de SP Luggage!

De SP Barrow/Ruck Bag kun je de klappen en schoten op laten vangen 😉

Nog een leuk weetje, het 1680d materiaal is in de Tweede Wereld Oorlog ontworpen voor ballistische vesten tegen granaatscherven en kleine handwapens (dus een soort kogelwerend materiaal)! Mocht je dus in een vijandige situatie met een agressieve stekkenpezer komen; de SP Barrow/Ruck Bag kun je de klappen en schoten op laten vangen 😉

Wat kan er in?

Solar is slim geweest en heeft een complete SP luggage range gedaan en je raadt het als: items als de Hard Case Small en de Hard Case Accessory Bag ‘matchen’ perfect met de rugzak. Sterker nog: qua maatvoering sluit het perfect op elkaar aan. De kleinere items passen namelijk smooth in de grote tas. #welzohandig. Ook vind je in de tas bij aanschaf twee afscheiders. Ook deze zijn uitneembaar en opvouwbaar!

De twee afscheiders worden meegeleverd.

De tas houdt zelfs je meest waardevolle spullen heel.

Schouderbanden van #topkwaliteit

Bij zo’n grote (rug)tas zijn goede schouderbanden toch wel behoorlijk essentieel. Ik ben dan ook blij dat Solar daar zijn best op heeft gedaan. De brede en zachte banden maken het comfortabel om deze tas als een rugzak te dragen. Je kunt deze tas dus lekker tot de aan de nok vullen #bonusss!

De schouderbanden zijn comfortabel en ‘snijden’ niet, zelfs niet bij een volgeladen tas.

Al je klein materiaal past makkelijk..

…het kleine tasje voor je lood is ook goud.

Handvaten

Eerder hadden we al een productreview over de Solar SP Coolbag en daar was Lars Verheul lovend over, behalve over de handvatten. Bij deze tas valt er echter helemaal niks te klagen. De zachte EVA grip handvatten zorgen ervoor dat de tas tijdens het dragen niet in je handen ‘snijdt’.

#lekkerzacht

Voor/nadelen

Ook dit product kent net als elk ander product zijn voor- en nadelen. Hier staan ze even op een rij:

Voordelen:

  • Zeer degelijk en vooral stevig materiaal
  • De vorm van de tas blijft behouden, ook als deze op je rug zit of zwaar geladen is
  • Draagband is erg dik en comfortabel
  • Diverse vakken aan de randen voor overige materialen
  • Materiaal makkelijk schoon te borstelen
  • Perfect qua maat om te gebruiken op een barrow

Combineert perfect met andere Solar luggage uit de SP range.

Nadelen:

  • Misschien klinkt het ongeloofwaardig, maar geloof me: Ik heb echt m’n best gedaan, maar NIETS van een nadeel kunnen ontdekken, sorry 😉

Eindoordeel

Al met al is de deze Solar Tackle SP Barrow/Ruck Bag een tas met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Zoals hierboven vermeld scoor je deze tas uit de SP range voor €119,95 en daarmee is deze ‘normaal’ tot scherp geprijsd in vergelijking met overige merken. De uitvoering krijgt een dikke 9: prima ritsen, dik materiaal, fijn draagcomfort en een doordacht design. Met als bonus: de ‘matching’ luggage die je er los bij kunt kopen.

Even de spierballen aanspannen om de aandacht van de tas af te leiden 😉 Het is tot nu toe immers één grote lofzang!

De uitvoering krijgt een dikke 9!

Kortom, zoek jij nog een degelijke tas die je zowel op je rug als op een barrow kunt vervoeren: ga dan zeker eens langs bij jouw lokale Solar dealer om de SP Barrow/Ruck Bag (en de bijpassende luggage) van dichtbij te bekijken.

Ciao!

Michiel Pilaar


Wil je meer weten over SP Barrow/Ruck Bag of over de andere producten van Solar? Check dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpage te liken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe