KWO Fieldtest – Solar SP Single Rod Sleeve en SP 6-Rod Super Quiver

KWO Redactie
kwo-fieldtest-david-vandevelde-solar-sp-sleeve-super-quiver-header

Jezelf en je uitrusting verplaatsen naar de waterkant toe kan soms een hele uitdaging zijn. Het Engelse Solar speelt hier slim op in door de SP Single Rod Sleeve en de SP 6-Rod Super Quiver op de markt te zetten. In deze KWO Fieldtest onderwerpt David Vandevelde deze twee producten aan de test! We trappen af met een video van deze items en daaronder lees je alle bevindingen van onze Belgische amigo!


David aan het woord: Via KWO werd mij gevraagd om de Solar SP Single Rod Sleeves en de 6-Rod Super Quiver van dezelfde reeks aan een fieldtest te onderwerpen. Aangezien ik tegelijkertijd nieuwe hengels van Advanta mocht testen kwam dit goed uit, want die hengels moet je natuurlijk goed opbergen!

Met deze losse sleeves van Solar kun je je hengels eenvoudig opbergen.

Ik ben zelf gewend om met losse sleeves te vissen. Ik vind het namelijk helemaal niet makkelijk om een foudraal mee te zeulen voor vier hengels als ik er toch maar twee nodig heb. Daarnaast verkas ik ook heel vaak en dan zie ik het nut er niet van in om een dergelijke zware uitrusting mee te nemen. De sleeves waren dus een dikke plus, maar ik had wat bedenkingen bij de quiver. Zeker omdat je daar tot maar liefst zes (!) hengels aan kunt binden. Later bleken deze vooroordelen onterecht, aangezien ik de quiver in het late voorjaar zelfs méér heb gebruikt dan m’n sleeves! Hier kom ik later op terug. Eerst uitpakken die handel en eens goed inspecteren!

Heel leuk al die dozen… Hoog tijd om de producten uit te pakken!

De sleeves

Zoals ik net zei vis ik ALTIJD met losse sleeves. Makkelijk, licht, opsplitsbaar en toch sterk genoeg om je hengels de bescherming te bieden die ze nodig hebben bij het snelle verkassen, opbergen of bij transport. Bij de SP-range is dit niet anders! Tevens zijn ze gemaakt uit waterdicht materiaal. Een goede zaak voor in ‘droge’ kikkerlandje. Het bovenste deel van de sleeve kun je niet helemaal openritsen, waardoor je ook niet het risico loopt dat je hengeltop alsnog buiten de sleeve komt en zo beschadigd kan raken of erger: afbreken. Dit vind ik een héél goed eigenschap en ben ik er uitermate over te spreken!

Doordat de rits op het bovenste stuk van de sleeve ontbreekt kan je hengeltop nooit uitsteken en beschadigen!

Het brede topgedeelte van de sleeve versmalt naar beneden toe waardoor de middensectie tussen top en molen heel compact bij elkaar zit. Er is amper bewegingsruimte, dus wederom een laag risico op schade aan de hengels. Ondanks het smalle tussenstuk passen hengels met 50mm startogen hier makkelijk in.

Er is amper bewegingsruimte, dus wederom een laag risico op schade aan de hengels!

Afwerking

Als je verder naar beneden ritst kom je aan bij een breed deel waar de molen netjes inpast. Het is breed genoeg voor elk type molen, doch compact ontwikkeld. Je merkt vast zelf al dat bij de ontwikkeling van deze sleeves erg veel oog voor bescherming is geweest! Het onderste deel versmalt alweer zodanig dat de hengeldelen strak bij elkaar blijven. Om de hengels nog extra te beschermen gebruik ik persoonlijk rod-protectors. Zelfs met die over je hengeluiteinden passen je stokken als gegoten in de sleeve.

Met de handige, dubbele ritsen maak je de sleeves binnen no-time open!

Verder zit er een lusje aan de rits waar je vinger in past om tijdens elk situatie alles in één vloeiende beweging open te ritsen. Trouwens ook vet afgewerkt, met in het plastiek gedeelte van de lus de naam ‘Solar’ verwerkt. Daarbovenop werkte Solar met twee ritsen in plaats van één. Ter hoogte van de molen is er een twee-delige handgreep die kan worden samengeklit door middel van een velcro-strip. De handgreep is dusdanig gepositioneerd op de sleeve dat deze helemaal in evenwicht ligt wat het draagcomfort vergroot. Last but not least is er op het bovenste gedeelte een clip bevestigd zodat dat je de sleeve kunt combineren met de Quiver uit dezelfde reeks.

Dankzij deze stevige clip zijn de losse sleeves eenvoudig te combineren met de quiver.

6-Rod Super Quiver

Net als de sleeves is de Super Quiver gemaakt van hetzelfde waterbestendige en duurzame materiaal die het product zelfs in de natste omstandigheden super interessant maakt. Het is opgebouwd uit een centraal deel waar je bijvoorbeeld een paraplu/brolly kunt opbergen en een buitenste deel waar de hengels en een landingsnet kunnen worden vastgemaakt. Om de quiver stabiel te maken zonder dat er hengels aan hangen is er gebruik gemaakt van een driedelige aluminium staaf met een rekker in. Deze zit apart in de doos en moet je zelf nog plaatsen.

De hengels kunnen strak worden opgeborgen aan de quiver.

Wat ik een pluspunt aan dit product vind is de verharde bodem. Dat is naar mijn mening echt wel nodig, aangezien zo’n ding dient om rechtop te staan als er allerlei hengels en breekbaar materiaal aan is bevestigd. Zelf stop ik vaak een tripod in het centrale deel. Je wilt echt niet dat tijdens het lopen naar je stek zo’n poot door je quiver heen breekt! Ik denk dan aan scenario’s van lichamelijk letsel en blijven vasthangen waardoor tijdens een wilde beweging je hengels ergens tegenaan gegooid worden met een breuk als gevolg.

De verstevigde bodem zorgt ervoor dat de items die je in de quiver vervoert niet kunnen beschadigen!

Draagcomfort

Aan draagcomfort hebben de ontwikkelaars van Solar ook gedacht. Over de lengte van de quiver is er een grote draagriem bevestigd met een verbreed deel om je nek te sparen van een snijdend gevoel tijdens het dragen. Onderaan en in het midden op de zijkant zit er een bijkomende handgreep met een dikke mousse ronding. De quiver kan dus ook met één hand gehanteerd worden, door de middelste handgreep vast te pakken. Het blijft dan mooi evenwichtig en horizontaal boven de grond hangen.

De Quiver kan dus ook met één hand gehanteerd worden!

Je kan het ook over je schouder hangen door gebruik te maken van de lange draagriem. Zo heb je twee handen vrij voor je andere spullen. Je kunt de handriem ook over je schouder dragen en met je hand het onderste handvat vasthouden. Zo heb je maximale controle over de quiver, bijvoorbeeld bij een lightweight avondsessie.

Mede dankzij het comfortabele handvat is de quiver eenvoudig te vervoeren!

De ruimte

Het allerinteressantste aan de Super Quiver is de immense ruimte. Ik zei aan het begin van dit artikel dat ik niet zo’n grote fan ben van een quiver maar jezus, dat ding is amper nog weg te denken uit mijn oppervlakte-visserij! Je kan er maar liefst zes stokken aan bevestigen door middel van een Velcro-strip aan de bovenkant en zes Easy Pockets aan de onderkant, zodanig dat de hengels niet naar onder kunnen schuiven.

De quiver biedt werkelijk een zee aan ruimte.

Er zit zelfs een riempje op bevestigd die de collectie aan hengels mooi bij elkaar houdt. Persoonlijk gebruik ik het zelden, aangezien de Velcro-strips meer als voldoende zijn om je hengels op z’n plek te houden. Mij zal je er ook nooit zes stokken aan zien strippen, maar ik ben er zeker van dat andere vissers er wél het maximale uit willen halen.

De handige Velcro-strips aan de zijkant geven je de mogelijkheid om naast hengels ook allerlei andere accessoires mee te nemen.

Verder wil ik jullie nog een idee geven over wat er allemaal in zo’n quiver past door mijn set-up uit te lijsten. Om te beginnen zit er een recoverysling in, een tripod om te wegen, een Reuben Heaton weegschaal, een kleine tacklebox, twee banksticks met beetmelders en swinger eraan, een landingsnet, een stalker onthaakmat, een statief voor m’n camera en twee tot drie hengels. Wat dacht je daarvan, niet verkeerd he? Die quiver is het perfecte hulpmiddel om snel te verkassen en dan denk ik aan oppervlaktevisserij waarbij je de vissen opzoekt of ze volgt naargelang ze van stek naar stek zwemmen.

De actieve visserij heeft David al veel succes opgeleverd. De quiver helpt hem bij deze visserij!

Voor en nadelen

Sleeve

Voordelen:

 • Licht van gewicht
 • Kostprijs slechts €28,49 per stuk
 • Gemakkelijk hanteerbaar
 • Te combineren met de Super Quiver
 • Sterke ritsen
 • Tweedelig handvat met Velcro-strips

Nadelen:

 • Bij het smalle stuk tussen de brede bovenkant en brede deel voor de molen is het even wennen om je hengels snel in de sleeve te krijgen. Zodra je doorhebt hoe het moet gaat het vanzelf.

Het tweedelige handvat is razendsnel te bevestigen en te gebruiken!

Super Quiver

Voordelen:

 • Super ruim
 • Harde bodem
 • Draagriem en twee handvaten
 • Te combineren met de SP Sleeve
 • Velcro-strips
 • Kostprijs €45,99

Nadelen:

 • Geen!

David kan het kort houden: zowel over de sleeves als over de quiver is hij laaiend enthousiast!

Conclusie

De combinatie van de twee zijn een ABSOLUTE aanrader voor de stalkervissers onder ons. Paar uurtjes gaan korsten? Geen probleem! Alles wat je daarvoor nodig hebt, kun je in de Quiver kwijt. Wil je er het maximale uithalen door ze op de bodem ook te belagen? Dan klik je zonder moeite één of meerdere sleeves aan en strip je enkele banksticks vast met je piepers. Vol gas naar het water en je weinige, kostbare vrije tijd na het werk wordt maximaal benut!

Je weinige, kostbare vrije tijd na het werk wordt maximaal benut!

David Vandevelde


Wil je meer weten over de SP Sleeves, de Super Quiver of over de andere producten van Solar? Bezoek dan de website en vergeet ook niet om de Facebookpage te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe