KWO Product Buzzz – April Deel 2

KWO Redactie
kwo-product-buzzz-april-2-header

De uitdrukking April doet wat ‘ie wil was de afgelopen weken zeker van toepassing. Hoewel de meteorologische lente al een poosje is gearriveerd leek soms wel herfst. Invloed op het releasen van nieuwe producten heeft het weer gelukkig niet. In deze nieuwe editie van KWO Product Buzzz hebben we dan ook een hoop nieuwtjes van onze partners verzameld. Dit keer met o.a. nieuws van Korda, Fisherman Holidays, Fox en meer!


Nu verkrijgbaar: het Nash Bait boek

Mark Pansar aan het woord: Dit boekwerk is afkomstig van Kevin Nash himself, de man die al actief was in het tijdperk van aardappel- en korstvisserij en vervolgens met zijn Nashbait en iconische producten een belangrijk aandeel had in de vorming van de geschiedenis van de karpervisserij. Dit prachtig vormgegeven boekje op A5 formaat is een onmisbaar naslagwerk geworden, niet enkel met Nashbait’s beste producten, maar ook om je een inzicht te verstrekken in het karperaas: wat, waarom en waar.

Van aangepaste hookbaits tot presentaties, oppervlaktevisserij, attractief aas en hoge voedingswaarden. Zelfs de meest doorgewinterde karpervisser zal kunnen leren van dit opmerkelijke werk. Pak nu jouw GRATIS boekje mee bij je plaatselijke Nash dealer. Je zult nooit meer op dezelfde manier naar karperaas kijken! Wees er snel bij want de oplage is gelimiteerd!


Gratis: Korda Voorjaar/Zomer Tips 2017

Korda vertelt: De periode waar bijna elke karpervisser lang naar heeft uitgekeken is eindelijk aangebroken! Het voorjaar is in volle gang en aansluitend staat ons hopelijk een mooie zomer te wachten. Na een winter rustig aan te hebben gedaan zal de activiteit van de karpers wederom een hoogtepunt bereiken. Dit gecombineerd met heerlijk lange avonden en fraaie ochtenden zorgen er voor dat de waterkant weer druk bezocht zal worden. Om tijdens de karperjacht zo succesvol mogelijk te zijn hebben wij met hulp van diverse teamleden een boekje vol met informatie in elkaar gezet!

Gratis én leerzaam: Korda’s voorjaars en zomer Tips!

Zo geeft Danny Fairbrass enkele van zijn beste voorjaarstips, Darrell Peck laat zijn favoriete pop-up montage zien en met behulp van de tips die Daniel Takken geeft is de kans op een succesvolle Frankrijktrip naar openbaar water een stuk groter. Of wat dacht je van zigriggen met Ben van Boekel en de meest eenvoudige, maar uiterst succesvolle onderlijn van Kevin Diederen? Dit en nog veel meer staat in het gratis boekje dat eind april bij jouw dichtstbijzijnde Korda dealer verkrijgbaar is!

Naast de tips van Danny Fairbrass en Darrell Peck legt onder andere Kevin Diederen in een paar simpele stappen zijn favoriete rig uit.

Meer nieuws van Korda check je op de website en houd ook de Facebookpagina in de gaten!


Boek Gigantica nu bij The Carp Specialist!

Carp, only bigger… Die slogan gaat zeker op voor Gigantica Carp – Main Lake van The Carp Specialist. Recent is dit water samen met zijn kleinere broertje, Road Lake, opgenomen in het toch al uitgebreide pakket van TCS. Begin april trok het team van The Carp Specialist naar dit Noord-Franse betaalwater om hier een toffe promotievideo te schieten. Hieronder bekijk je de video van de Main Lake, het bekende ‘bakkenwater’:

Road Lake is met zijn 12 hectare wateroppervlakte het ‘kleinere broertje’ van het naastgelegen Main Lake. Sinds 2013 is dit water geopend en biedt het water relatief veel actie voor de aanwezige karpervissers. Met een topvis die momenteel rond de 25kg weegt is het een water dat nog volop in ontwikkeling is. Het aantal veertigers én dertigers is echter bijzonder groot en het karperbestand groeit flink door. Check hieronder dan ook de promotievideo van Road Lake!

Wil je meer informatie over beide wateren op het Gigantica complex? Bezoek dan de website van The Carp Specialist en houd ook de Facebookpagina in de gaten! 🙂


KWO Voorjaarsbox 2017 – Nu verkrijgbaar!

BAM! Hij is er weer: de KWO Voorjaarsbox! Maar liefst 12 vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is € 77,-, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Wil je weten wat er precies allemaal in de VJB zit? Klik dan HIER voor een uitgebreid overzicht! 🙂

Klik hier om de Voorjaarsbox direct te bestellen!

De KWO Voorjaarsbox 2017: nu verkrijgbaar!


Scoor nu voordelig een Mad Compact Stainless Rodpod bij Fish Inn!

Het tijdperk dat RVS Rodpods logge en zware attributen waren is voorbij. De firma Mad heeft hier slim op ingespeeld met de komst van de Compact Stainless Rodpod. Deze Rodpod is ingeklapt namelijk slechts 64x16x4 centimeter en heeft een gewicht van iets meer dan 2 kilo.

De uiterst compacte Mad Compact Stainless Rodpod is nu voor slechts €119,95 bij Fish Inn verkrijgbaar.

Laat je echter niet afschrikken door het lage gewicht en de geringe grote, want de Mad Compact Stainless Rodpod staat werkelijk als een huis! De meegeleverde buzzerbars kunnen ook afzonderlijk als ‘Goalpost set-up’ neergezet worden. De geïntegreerde Twist-Lock sluitingen verminderen het risico op het inzakken van de poten tijdens slecht weer. Tevens wordt deze rodpod geleverd in en luxe opbergtas die het transport nog gemakkelijker maakt.

De Rodpod kun je ook in een handomdraai gebruiken als ‘Goalpost set-up’.

Het mooiste van dit alles is nog wel dat je deze rodpod voor slechts €119,95 kunt aanschaffen bij Fish Inn Hengelsport in het Limburgse Venlo. Uiteraard is de rodpod ook te bestellen in de overzichtelijke webshop die tevens een scala aan andere producten biedt. Houd voor meer toekomstige acties en aanbiedingen ook de Facebookpagina in de gaten!


Nieuw: Strategy’s Pointed Braid Cutter

Op de KWO Redactie kregen we de Pointed Braid Cutter van Strategy binnen. Inmiddels is het schaartje een vaste waarde in onze tackleboxen want het is een ideale tool voor het knippen van vrijwel elke gevlochten (onderlijn)lijn. De speciale, gekartelde bladen zijn uiterst scherp en duurzaam. Tevens zorgt het design ervoor dat deze Cutter goed in de hand ligt.

De nieuwe Pointed Braid Cutter van Strategy is door de gekartelde bladen vlijm, maar dan ook vlijmscherp.

Doordat de Pointed Braid Cutter slechts 10 centimeter lang is, past hij perfect in je tacklebox of vistas. Door de looks en het feit dat hij jaren mee zal gaan is het een product dat voor elke karpervisser van meerwaarde kan zijn.

Door het kleine formaat past de Cutter perfect in een doorsnee tacklebox.

Meer nieuws van Strategy vind je op de website en Facebookpagina.


De nieuwe Camolite Net Float van Fox

Fox vertelt: Camo is hot! Sinds we bij Fox zijn begonnen met ons unieke Camo patroon krijgen we veel vraag om ook andere producten in deze uitvoering uit te brengen. Het nieuwste product in deze range is de Camolite Net Float. Deze is ontworpen om het landen van de vis eenvoudiger te maken, door het drijflichaam kan je net niet verder afzinken dan het spreidblok.

De nieuwe Camolite Net Float van Fox is niet alleen erg handig, want hij ziet er ook nog eens fraai uit!

Het maakt ook niet uit of je een landingsnet met vast of demontabel spreidblok hebt, want door klittenband bevestiging past deze altijd. De Camolite Net Float ligt binnenkort bij je hengelsportwinkelier en er komen binnenkort nog meer nieuwe items in deze range! Blijf daarom op de hoogte de Facebookpagina te volgen!

De Net Float is doormiddel van klittenband vast te maken aan het spreidblok van het landingsnet.


Terug van weggeweest: de Scopex Squid van Nash

Na zeer lange tijd is de Scopex Squid van Nash weer onder het spreekwoordelijke stof vandaan gehaald. Consultanten en testvissers hebben zowel in de Benelux als de UK deze aasrange uitvoerig getest en zijn tot de conclusie gekomen dat deze boilie terug in de range moet komen. Hierop is besloten dat de gigantische aasfabriek van Gary Bayes weer Scopex Squids moet gaan produceren!

Terug van weggeweest: de Scopex Squid van Nash

De Scopex Squid is nu dan ook verkrijgbaar in 12, 15, 20 en 24 millimeter en in zakken van één kilo of 5 kilo bulkverpakkingen voor de langere sessies. Tevens zijn er ook pop-ups en boosters beschikbaar. Meer info over de Scopex Squid check je op de Facebookpagina en de Nash website.


Topvangsten op de wateren van Fisherman Holidays

Van de mannen van karperreisbureau Fisherman Holidays ontvingen we leuk nieuws! De Franse betaalwateren van FMH ontwaken namelijk volop en de ene na de andere grote karper wordt gevangen door de vissers. Hieronder een kleine indruk:

Ricardo Eerland ving afgelopen week op het befaamde Lac de Villedon deze bak van een schub! Knap gevist!

Ondanks de taaie omstandigheden wist een visser op het Franse Etang des Châteliers afgelopen week meerdere vissen te vangen. Deze 20kg zware spiegel is dan ook dik verdiend!

Ook de vangsten op Nautica waren afgelopen weken weer dik in orde! Deze hoge veertiger was één van de vele bakken die op de kant kwamen.

Ga voor meer informatie over bovenstaande betaalwateren of boekingen naar de website van Fisherman Holidays en volg ook de Facebookpagina voor actueel vangstnieuws!


Nieuw! Deeper Lakebook

Deeper heeft iets nieuws, namelijik de Deeper Lakebook functie. Dit is een online web portal waar je je eigen waterkaarten kunt aanmaken, bekijken, analyseren én uitprinten. De kaarten maak je met de Deeper en vervolgens kun je op deze op je gemak op de computer analyseren. Het vinden van nieuwe hotspots voor de volgende sessie was nog nooit zo makkelijk. In Lakebook zitten ook tools waarmee je dieptes en afstanden kunt uitrekenen. Zo haal je nog meer uit je gemaakte waterkaarten!

Deeper-Lakebook

De Deeper biedt je nu nóg meer!

Lakebook maakt verbinding met de Deeper app op je telefoon of tablet en haalt de waterkaarten uit de app naar je computer. Mocht je ooit je telefoon of tablet verliezen, dan staan de kaarten nog in Lakebook en ben je ze dus niet kwijt. Ben je al in het bezit van een Deeper en wil je Lakebook uitproberen? Klik dan HIER! Voor meer informatie over Lakebook en een handleiding, klik HIER.


De vernieuwde Penn Affinity molens

De Affinity molens van Penn hebben de afgelopen jaren aardig wat populariteit gewonnen bij het publiek. Reden genoeg dus voor Penn om deze matzwarte big-pit molens nóg beter te maken dan dat ze al waren. In onderstaande video volgt kort wat informatie over deze vernieuwde molens:


Houd je bril schoon met de Fortis Lens Cleaner

Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je (polaroid)zonnebril altijd schoon is! Naast het voorkomen van irritaties zorgt dit uiteraard ook voor het beste zicht. Om je bril schoon te krijgen (en de aanslag van vuil te verminderen) heeft het Engelse Fortis de Lens Cleaner op de markt gebracht. Handig om altijd bij je te hebben!

Dankzij dit kleine flesje poets je de glazen schoner en blijven ze ook langer vrij van vuiligheid!

Wil je meer nieuws over de nieuwe producten voor 2017 van Fortis? Check dan HIER een uitgebreide update op KWO met alle nieuwe producten!


Avid Carp succes op Rainbow Lake

Avid vertelt: Dat de Avid Carp producten door en voor vissers getest en ontwikkeld worden is niks nieuws. Ditmaal dus geen productnieuws, maar een kort verslagje door onze Avid Carp consultants Arjen Uitbeijerse en Jeroen Albers. Zij reisden begin april af richting het welbekende Rainbow Lake. Tijdens deze sessie werden er met succes enkele nieuwe end-tackle producten getest die in de nabije toekomst de weg naar de winkels zeker zullen gaan vinden. Meer hierover volgt later. Om aan te geven hoe onze Fieldtesters het ervan brachten volgt onderstaand verslag van Jeroen:

Avid Carp Fieldtesters Jeroen Albers en Arjen Uitbeijerse…

…viste begin april een succesvolle sessie op Rainbow.

Jeroen: “Begin April een weekje Rainbow bevissen, dat kan slechter! Samen met o.a. Arjen, Bas van Klaveren en Carp Zwolle Chef Mick Paine bevisten we dit uitzonderlijke water gedurende een week. Voor deze week had ik mijn favoriete stek, stek 17. Dit is de kleinste stek van het water met wellicht de meeste obstakels. De visserij is hier zéér extreem te noemen. Een slip is overbodig, want de visserij komt tot op de meter nauwkeurig en zodra je beet krijgt is het vangen je volgende uitdaging. 100% concentratie en betrouwbare, sterke producten zijn nodig om hier succesvol te kunnen zijn.”

De visserij op het machtige Rainbow…

…is zeker extreem te noemen!

“De week verliep beter dan we ons konden voorstellen, want zowel Arjen als ik wisten enkele mooie vissen te vangen. Arjen had als hoogtepunt een dubbele run van een 28 en 29 kilo vis! Zelf had ik het geluk om een oude krijger genaamd 1000 Scale te vangen. Een onvergetelijke week waarin de Pin Down leaders weer eens van onschatbare waarde waren.””

Er werden diverse bakken veilig geland door gebruik te…

…maken van de uiterst sterke Pin Down leaders van Avid.


Een echte allrounder: Hero van NTEC

Voor ieder wat wils: Hero is er in 20, 30 en 45 lbs.

Ben jij op zoek naar een snel zinkend onderlijnmateriaal? Ga dan eens aan de slag met de Hero Fast Sinking Hooklink van NTEC. Dit product doet haar naam zeker eer aan want het zinkt werkelijk als een baksteen. Het gebruik van putty is dan ook niet nodig. Wat veel gebruikers van dit product als prettig ervaren is de stijfheid die de hooklink heeft terwijl het ook nog eens prettig knoopt. Iets dat niet van ieder onderlijn materiaal gezegd kan worden!

Dit product gaat veel fans krijgen verwachten wij! De Hero Fast Sinking Hooklink knoopt ook nog eens fijn!

Een ander interessant product is de Resistance hoofdlijn van NTEC, dit is een monofilament met zeer weinig rek. Het is een lijn vrijwel zonder geheugen, de schuurbestendigheid dik in orde en heeft de lijn een hoge trekkracht. Hierdoor is de lijn in heel veel verschillende situaties inzetbaar.

De lijn is dan ook zeer geschikt voor het vissen op grote afstand of voor gebruik tijdens het ziggen. Met de Resistance ben je verzekerd van een goede beetregistratie zonder een gevlochten lijn te moeten gebruiken.

ntec-resistance-hoofdlijn-1

  • Verkrijgbaar in: 25, 30, 35 & 40lbs
  • Diameters:  – 0,30mm – 0,36mm – 0,40mm
  • 600 meter per spoel
  • Adviesprijs: €25,95 per spoel

NTEC Consultant Sebastiaan Schuurman is een tevreden gebruiker van het Hero Hooklink materiaal en de Resistance hoofdlijn.

Meer informatie check je op www.nteccarp.com en de Facebookpagina.


Binnenkort verkrijgbaar: Alunox banksticks en buzzerbars

Ben jij op zoek naar een nieuwe set banksticks met buzzerbars? Bekijk dan zeker eens de producten van Alunox. Deze naam zegt jullie wellicht nog niets, maar dat gaat veranderen!  Matthijs ging op pad met de Alunox banksticks en buzzerbars en doet verslag in deze update.

De ideale balans tussen lichtgewicht en duurzaamheid

“Duurzaamheid vind ik een belangrijk aandachtspunt omdat ik gemerkt heb dat de losse onderdelen zoals de stelmechanieken het vaak als eerst begeven”, vertelt Matthijs, “daarom vind ik de kwaliteit van dit stelsysteem een enorm pluspunt. Anders dan bij andere bankware, blijven de schroeven het ook bij veel gebruik erg goed doen.” De buzzerbars en de banksticks zijn gefabriceerd uit topkwaliteit aluminium en hoogwaardig roestvrij staal. Deze combinatie garandeert de ideale balans tussen lichtgewicht en duurzaamheid. Gebruiksgemak stond bij de ontwikkeling van de producten voorop. Dankzij het slimme ontwerp is de standaard eenvoudig, volledig naar wens en snel op te zetten in iedere omgeving. Met de ingebouwde schroevendraaier heb je het benodigde gereedschap altijd bij de hand.

De ingebouwde schroevendraaier heb je altijd bij de hand.

Makkelijk te verstellen

Ook het aanpassen van de setting tijdens gebruik is geen probleem, wat in de praktijk bijzonder goed van pas kan komen. “Wat nogal eens gebeurt is dat er op een later moment de wind op komt. Je hebt dan net alles staan, tot je merkt dat een tak of rietstengel tegen je tuig aan waait. Op dat soort momenten is het ideaal om ook een stukje naar links of rechts te kunnen stellen zonder alles opnieuw te hoeven plaatsen”, aldus Matthijs.

Gemakkelijk te verstellen met de schroevendraaier.

De banksticks staan als een huis

Opvallend aan de Alunox bankware is de mogelijkheid om de standaard zowel op zachte als harde ondergronden stevig te verankeren. Een robuuste schroef zorgt ervoor dat de standaard altijd stevig staat op kleiachtige bodem. “Dit is echt een uitkomst”, zegt Matthijs. “Voorheen moest ik een hamer meebrengen of de standaard met veel kracht zelf de grond in duwen. Door de schroefkop eenvoudigweg roterend naar beneden te bewegen, gaat de standaard snel, makkelijk en moeiteloos de grond in.” Kom je een hardere ondergrond tegen waarbij de schroef geen optie is? Met de ingebouwde schroevendraaier haal je een stevige, 6-hoekige, roestvrijstalen pin tevoorschijn waarmee ook de hardere ondergronden geen probleem meer zijn. Dankzij dit baanbrekende design staat de standaard stevig en stabiel op iedere ondergrond.

Geschikt voor iedere ondergrond.

Gemaakt van lichtgewicht materiaal

De Alunox bankware is volledig demontabel en lichtgewicht, ideaal voor in de vistas. “Wat ik fijn vind, is dat ik nu nog maar één type hengelsteun nodig heb voor het vissen”, vindt Matthijs, “dit komt vooral doordat hij in alle richtingen verstelbaar is. Hierdoor blijft mijn uitrusting lekker overzichtelijk en hoef ik niet te sjouwen met een overschot aan spullen.”

De banksticks en buzzerbars zijn van lichtgewicht materiaal.

Binnenkort verkrijgbaar

“Stabiel, eenvoudig en flexibel” is dan ook de eindconclusie volgens Matthijs. Het Alunox pakket bestaat uit 2 buzzersbars en 2 banksticks waardoor er een complete set gemaakt kan worden. Een ideale aanvulling op de uitrusting voor iedere karpervisser. De Alunox banksticks en buzzerbars zijn binnenkort te verkrijgen via de webshop op www.alunoxfishingtechnology.com.

De banksticks en buzzerbars van Alunox zorgen voor een stabiele set-up.

Meer weten over de Alunox banksticks en buzzerbars? Blijf op de hoogte via de Facebookpagina en de website. Bekijk ook onderstaande video waarin de producten in praktijk worden getest.


Dit was alweer de laatste KWO Product Buzzz van de maand april. Over enkele weken zijn we bij jullie terug met de eerste Buzzz van dé vangmaand bij uitstek: MEI. Mochten jullie naar de waterkant gaan: Veel succes! 🙂Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe