KWO Product Demo – PB Products – Robin Bulters

KWO Redactie
kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-header1

Een bekende speler in het segment van eindmaterialen voor het karpervissen is PB Products. Dit innovatieve merk weet steeds weer te verrassen met toffe nieuwe producten, waarbij de visveiligheid hoog in het vaandel staat. In dit artikel praat Robin Bulters jullie bij over een flink aantal items van PB Products, waarvan hij er vele zelf ook al jaren gebruikt in zijn visserij!


Robin aan het woord: Onderlijnen knopen is iets dat ik het minst graag doe aan de waterkant. Ik zorg ervoor dat ik altijd bewapend ben met een aantal rigs (het liefst veel rigs) als ik het huis verlaat. Onderlijnen vormen een belangrijk deel van mijn uitrusting en ik vis zelf al jaar en dag met het eindmateriaal van PB.

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-1

Robin vist al jaren met de producten van PB en niet zonder succes!

Al jarenlang draait PB Products mee in de markt als het gaat om eindmateriaal voor het karpervissen. Als karpervisser raak je niet uitgekeken in het brede assortiment van PB Products. Zij hebben voor iedere leader of rig wel een oplossing. Het merk werkt ook hard aan innovatieve producten. Denk aan boilienaalden die licht geven of baitscrews die je heel makkelijk kunt inzetten om je pop-ups te bevestigen aan bijvoorbeeld een D-rig of een Chod.

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-12

PB biedt een uitgebreide range…

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-14

…die BOMVOL zit met kwalitatief goed materiaal!

Een kijkje in het assortiment

Graag doorloop ik een aantal producten met jullie!

Splicing Needle

De Splicing Needles van PB zijn erg fijn in gebruik. Door de slanke body prik je gemakkelijk door elk soort leader heen. Ook zijn ze voorzien van een lichtgevende vingergreep evenals de boilienaalden. En geloof me, dat is best handig als je ’s nachts op zoek bent naar je gevallen boilie- of splicing naald!

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-7

De lichtgevende body’s van de PB naalden maken de naald ook ’s nachts eenvoudig vindbaar!

PB Shield

Dit product zat al in mijn eigen tacklebox voordat ik het totale pakket van PB aangeboden kreeg. Deze voorslag is een must-have voor elke karpervisser die op obstakelrijk water vist. Mossels, taluds en stenen zullen beter bevisbaar worden dan ooit tevoren dankzij dit materiaal! Het is ook uitermate geschikt voor het vissen met gevlochten lijn. Omdat de Shield over een hoge rek beschikt kan het perfect als voorslag worden gebruikt en zo kun je op obstakelrijk water veilig op lange afstand vissen.

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-13

Mosselen en andere tegenstanders zijn te overwinnen dankzij de Shield van PB!

Tungsten range

De Tungsten Range van PB is veelzijdig. Wat dacht je van sinkers op je Chod Rig of Hinged Stiff rig om contra gewicht te creëren zodat je pop-up perfect uitgebalanceerd is? Of anti-tangle sleeves zodat je bij het uitwerpen je rig niet in de knoop gooit en hij goed afzinkt? De Tungsten Range van PB is van slank en stevig materiaal gemaakt. Zo komt er geen lucht in en zal je rig écht strak op de grond blijven liggen! Dankzij het slanke en sterke sterk materiaal blijven ook de Chod-Beads perfect op je leader zitten.

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-6

PB Products heeft diverse Tungsten producten die je in je rigs kan gebruiken!

Jellywire onderlijnmateriaal

Jellywire is makkelijk te strippen zodat je bij bodemrigs eenvoudig een stukje soepelheid kunt creëren. Nu is het eenvoudige strippen misschien oud nieuws, maar de Jellywire is ook nog eens zeer fijn te knopen met het gecoate gedeelte! Voor de perfectionist scheelt dit een hoop ergernis. Uiteraard is de Jellywire in diverse sterktes te verkrijgen bij de betere hengelsportzaak.

De Jellywire is onopvallend, eenvoudig te strippen én eenvoudig te knopen!

Chod Filament

Mijn ervaring met Chod filament is dat negen van de tien materialen het uitstekend doen bij de (simpele) knoop die je op de haak zet, maar dat veel materialen je in de steek laten als je de Chod aan een wartel wil knopen. Chod filament van PB Products doet dit niet en knoopt lekker weg. Ben je dus nog op naar een goed product om je Ronnig-Rig of Chod te knopen? Dan is dit materiaal dat ik zeker kan aanraden!

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-3

Chods knopen gaat als een trein met Chod Filament van PB!

Silk Ray leadermateriaal

De Silk Ray van PB is degelijk schuurbestendig leadermateriaal. Het is goed en snel te splicen. Daarnaast rafelt dit materiaal minimaal en is het soepel waardoor de contouren van de bodem mooi worden gevolgd.

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-17

Eenvoudig te splicen waardoor het erg praktisch in gebruik is!

Baitscrews

De Baitscrews zijn doeltreffend en handig in gebruik. De screws bestaan uit een klein warteltje met daarop een schroefdraadje waardoor je pop ups makkelijk en snel kan bevestigen. Simpelweg een paar keer draaien en hij zit vast, goed vast! Het is een veelvoorkomende vraag of de pop up wel goed vast zit bij het gebruik van Baitscrews, maar ik heb alle vertrouwen in de Baitscrews van PB. Dit product is goed in te zetten met bijvoorbeeld Chod rigs.

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-18

Simpel en snel een pop up aan je Chod bevestigen met deze baitscrews!

Alle materialen zijn uiteraard beschikbaar in diverse lengtes, diameters en trekkracht.

Dat PB hard aan de weg timmert valt wel op als je de hengelsportzaken inloopt.

kwo-fieldtest-pb-products-robin-bulters-8

De producten van PB hebben ook de vismaten van Robin al enorm veel vissen opgeleverd!

Tight Lines,

Robin Bulters


Wil je meer weten over de producten van PB Products? Klik dan HIER om de website te bezoeken en vergeet ook zeker niet de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe