Maak je eigen kurkbal pop-ups met de CC Moore Corkball Roller

KWO Redactie
cc-moore-corkball-maker-header

Tegenwoordig zijn er steeds meer karpervissers die net als vroeger weer zelf aan de slag gaan met het maken van hun eigen (haak)aasjes. Ook de Engelse aasfirma CC Moore heeft een tal van producten in de range om zelf je pop-ups, Hard Hookbaits en Wafters te maken. Recent werd daar een nieuw item aan toegevoegd: de Corkball Roller. Met deze handige tool maak je in een mum van tijd perfecte kurkbal pop-upjes, dus laten we snel gaan kijken hoe je deze Roller gebruikt!

Tegenwoordig zijn er steeds meer karpervissers die zelf aan de slag gaan met het maken van hun eigen (haak)aasjes.

Met de nieuwe Corkball Roller van CC Moore fabriceer je in een mum van tijd je eigen kurkball aasjes.


De Corkball Roller

Na maanden van productontwikkeling en testen, is de langverwachte CC Moore Corkball Roller dan eindelijk geïntroduceerd. Deze tool, bedacht door de zeer gerespecteerde, Engelse visser Greg Alexander, bestaat uit 3 componenten: 2 handvaten en een cilinder. Door een hoeveelheid boiliemix en een kurkbal in de handvaten te plaatsen en vervolgens met de cilinder een draaiende beweging te maken, selecteert de Corkball Roller automatisch de juiste hoeveelheid deeg en zal het resultaat een perfecte kurkbal pop-up zijn.

Het resultaat zal een perfecte kurkbal pop-up zijn.

Door het gebruik van een kurken balletje in je pop-up zul je daarnaast ook profiteren van een optimaal drijfvermogen. Je kunt je pop-ups dus zonder problemen een hele nacht of zelfs langer in het water laten. De Corkball Roller is verkrijgbaar in verschillende maten, dus hier dien je ook je kurk balletjes op af te stemmen. De 15mm Corkball Roller vraagt bijvoorbeeld om 12mm (of kleinere) kurk balletjes.

Kurk heeft als eigenschap dat deze een meer dan uitstekend drijfvermogen heeft. Door deze te verwerken in je pop-ups zul je dus zonder zorgen een nacht lang met je pop-up kunnen vissen.

De mix om je Corkball pop-ups mee te maken dient te bestaan uit de zogenaamde Hard Hookbait mix. Deze mix wordt na het stomen en drogen erg hard, waardoor deze perfect hecht aan je kurken balletje. In het assortiment van CC Moore vind je diverse varianten van deze mix, waaronder de welbekende CC Moore klassiekers zoals de Pacific Tuna, Live System, Equinox en de Odyssey XXX.

Om aan de slag te gaan met de Corkball Roller is het van belang om de Hard Hookbait mix te gebruiken.


Stap voor stap

Kortom; de Corkball Roller is een super handige tool en bovendien is het ook leuk om ermee aan de slag te gaan! Laten we hieronder dan ook snel gaan kijken naar hoe je deze tool in de praktijk toepast:

Om met de Corkball Roller aan de slag te gaan heb je de volgende items nodig: je favoriete Hard Hookbait mix, één ei, krukballetjes en uiteraard de Corkball Roller.

Stap 1: Breek het ei in een kom…

…en klop deze geleidelijk op.

Stap 2: Zeef de grove bestanddelen uit de mix en voeg deze beetje bij beetje toe aan het ei.

Stap 3: Voeg net zoveel Hard Hookbait mix toe tot dat het een mooi geheel wordt.

Stap 4: Neem de mix in je hand en kneed het tot een niet-plakkend geheel.

Stap 5: Plaats een kleine hoeveelheid Hard Hookbait mix in het ene handvat van de Corkball Roller.

Stap 6: Doe dit ook bij de andere helft en plaats vervolgens een kurkbal aan één van de kanten.

Stap 7: Plaats de twee handvatten tegen elkaar en schuif de cilinder eroverheen.

Stap 8: Maak een roterende beweging met de Corkball Roller.

Stap 9: Haal de cilinder van de handvatten en verwijder de overtollige deegresten.

Stap 10: Werk met je handen vervolgens de randjes van de aasjes netjes af.

Stap 11: Zet een pannetje met water op en zet…

…deze uit als het kookpunt is bereikt.

Stap 12: Voeg na 30 seconden de pop-ups toe en laat deze…

…gedurende een halve minuut in het water liggen.

Stap 13: Na 30 seconden vis je de aasjes uit de pan en laat je ze op een stukje keukenrol drogen.

De laatste stap is om de kurkbal pop-ups in een droognetje te doen en ze enkele dagen te laten drogen, zodat ze mooi hard worden. Door het gebruik van de Hard Hookbait mix zullen je pop-ups ook goed bestand zijn tegen eventuele witvis en dwergmeerval. Na het droogproces kun je in een afsluitbaar potje doen en zijn ze klaar om mee te nemen na de waterkant!

Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan helpen de bijgeleverde instructies je stap voor stap verder!


Meer informatie

Is je interesse gewekt door deze handige tool en wil je zelf ook aan de slag met het maken van je eigen, kurkbal aasjes? Like dan de CC Moore Benelux Facebookpagina! Daarnaast worden in onderstaande video nog eens alle stappen herhaald en check je precies wat je moet doen!

KWO RedactieEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe