Maak kennis met het nieuwe Lac de Villedon

KWO Redactie
lac-de-villedon-fmh-header

De meesten onder ons wisten het al, maar op Lac de Villedon zijn er afgelopen maanden aardig wat dingen veranderd! Het dwergmeerval probleem is opgelost, het karperbestand is aanzienlijk zwaarder geworden en de Gîte en Cabin zijn grondig gerenoveerd. Kortom: er is heel wat goed nieuws te melden en daar zijn de mannen van Fisherman Holidays erg blij mee. Alle details check je hieronder!


Dwergmeerval

FMH vertelt: Twee à drie jaar geleden hadden de vissers op Lac de Villedon te kampen met overlast van dwergmeervallen die het vissen soms erg lastig maakten. Zeer waarschijnlijk kwam deze plaag uit een dichtbij gelegen water dat slordig achtergelaten werd. De dwergmeerval kwam in de rivier terecht en op zijn beurt weer in Villedon. In de winter van 2016 op 2017 werd Lac de Villedon daarom volledig leeggepompt en afgevist. Er werd maar liefst 3000 kilo dwergmeerval van het water verwijderd. Omdat de dwergmeerval in de modder en de kuiltjes met water kan overleven, heeft Paul en z’n team het water 2 weken droog laten staan en heeft de vorst de rest gedaan.

Afgelopen winter is het gehele meer leeggepompt, een aardige klus!

We willen niet beweren dat er geen één dwergmeerval meer op Villedon rondzwemt, maar in 2017 is er volgens beheerder Paul slechts één exemplaar gevangen. Mocht een visser een dwergmeerval vangen, meld dit dan zeker, want dan kunnen we het probleem direct tackelen!

In 2017 is er volgens beheerder Paul slechts één exemplaar gevangen.

Deze beesten vormden een grote plaag op Villedon. Gelukkig zijn ze nu nagenoeg verdwenen van het meer!


Karperbestand

Verder willen we ook nog eens herhalen dat eind 2016 alle kleine karpers van het meer zijn gehaald en er slechts 65 extreem mooie, veelbelovende rijenkarpers en volschubs van minder dan 10kg zijn uitgezet. Dat is minder dan 10% van het totale bestand en heel wat van deze vissen zijn ondertussen ook al over de 10kg. Dit jaar worden er ook nog 20 prachtig koi’s uitgezet.

Alle karpers onder de 10 kilo zijn afgevist. Enkel pareltjes zoals deze worden opnieuw uitgezet!

Overigens ging er al een poosje het gerucht dat er grote vissen verkocht vanaf Lac de Villdon. Vanuit Fisherman Holidays willen wij oprecht zeggen dat dit gerucht niet waar is. De karpers onder de 10 kilo grens, die niet geschikt waren voor het nieuwe beleid op Villedon en op verzoek van een groot deel van de klanten, zijn elders uitgezet. Van verkoop is dus absoluut geen sprake!

Het gros van de kleine karpers zijn verplaatst naar een ander water en daardoor is de kans dat jij zo’n bak aan de haak slaat een stuk groter.


Comfortabel vissen

Ook deze winter hebben ze op Villedon niet stilgezeten. Paul en Sandra hebben namelijk de complete Gîte en de Cabin grondig gerenoveerd. De bovenverdieping van de Gîte heeft een nieuwe vloer, plafond, betere isolering, elektrische installatie met o.a. stopcontacten op het terras en ook is de Gîte opnieuw gemeubileerd. De Cabin heeft op zijn beurt een nieuwe look en meubels gekregen. Foto’s volgen snel!

Wil je uiterst comfortabel vissen? Kies dan voor de volledig gerenoveerde Gîte of Cabin!


De eerste vangsten in 2018

Enkele weken geleden ging het meer weer open voor het publiek. Het seizoen gaat langzaam van start, maar wel met hele dikke vissen! Afgelopen week zijn er alweer 3 vijftigers gevangen, met een vis van 28,4 kilo als uitschieter. Daarnaast werd recent alweer een vis van bijna 60 pond gevangen. Kortom: het belooft weer een mooi seizoen te worden! Eén van de recente gasten schreef het volgende:

Wij hebben een ontzettend gave week gehad op Villedon. Het was een beetje moeilijk om de vissen te lokaliseren, maar toch hebben we enkele prachtige vissen kunnen vangen. Wij komen sowieso terug naar dit prachtwater! – Kevin Beguin

Wat een bak! Kevin Beguin genoot van een heerlijke week vissen en ving o.a. deze bizarre spiegel.


Meer informatie

Het mag dus duidelijk zijn dat Lac de Villedon dankzij haar verbeteringen nóg aantrekkelijk is geworden voor de karpervisser. Ben je nog niet helemaal overtuigd en wil je meer informatie? Check dan eens onderstaande video en breng een bezoek aan de website van Fisherman Holidays, klik hier.

Tot op Villedon!

Fisherman HolidaysEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe