Mark Hofman verzekert zijn uitrusting bij De Hengelsportverzekeraar

Mark Hofman
de-hengelsportverzekeraar-website-header

Je denkt wellicht dat je droomkarper vlak voor het net verspelen je grootste nachtmerrie is, maar dat is niet zo! Wat pas echt een nachtmerrie is, is als je ’s ochtends bij je garage, schuur of bus komt en je complete visuitrusting is gestolen! Al het materiaal waar je je passie mee beleefd en waar je jaren voor gespaard hebt kan in één klap weg zijn! Je doet er dus verstandig aan om je uitrusting te verzekeren bij De Hengelsportverzekeraar. Lees hieronder verder wat de verzekering jou te bieden heeft en lees een verhaal van onze eigen MH…

Al het materiaal waarmee je je passie beleefd kan in één klap weg zijn!


Verzeker je uitrusting!

Als je voorzichtig bekijkt wat je tegenwoordig aan materiaal mee sjouwt voor een nachtje vissen, laat staan voor een week vissen in Frankrijk, dan schrik je van de waarde. Je hebt dit zelf niet snel door, omdat je door de jaren heen alles gekocht hebt. Als je alles eens op een rijtje zet dan loopt de waarde al snel in de duizenden euro’s en soms zelf over de 10.000 euro! Als dit dan in één nacht weg is, dan stort je wereld even in! Sinds kort kan ook Mark Hofman hier over meepraten. Hieronder doet hij zijn verhaal…

“Je wereld stort even in…”

Mark vertelt: Dan sta je even raar te kijken als je bij je bus komt en denkt: “Waarom staat mijn dashboard kastje open?”. Het lampje ging bij mij nog niet echt branden, maar toen ik achterin keek besefte ik wat er gebeurd was… Mijn complete visuitrusting, inclusief een paar zakken boilies, was uit mijn bus gehaald! Mijn wereld stortte direct even in, want toevallig lag echt alles nog in mijn bus van een recente sessie. Voerboten, hengels, rubberboot, hele voorraden end-tackle en nog veel meer: alles was weg!

Voerboten, hengels, rubberboot en hele voorraden end-tackle: alles was weg!

Als karpervisser zijnde sleep je vaak voor duizenden euro’s aan materiaal mee naar de waterkant. En geloof me: je wereld stort écht even in als dit in één klap met de noorderzon is verdwenen…

Je bedenkt je direct wat de stappen zijn die je moet doen. Uiteraard bel je eerst je grootste vriend: de politie! Helaas is het antwoord wat je dan krijgt niet echt bevredigend: “Helaas meneer, dit gebeurt zo vaak in deze stad, hier kunnen we niet voor komen”. Voor de politie is het één van de zoveelste gevallen en voor mij is het m’n wereld op zijn kop. Ik snap dat ze niet voor een gestolen autoradio komen, maar dit was wel echt aanzienlijk wat er gestolen was!

Dit was wel echt aanzienlijk wat er gestolen was!

Dit soort ochtenden zijn even ver te zoeken wanneer je erachter komt dat je spullen zijn ontvreemd…

Je kunt vervolgens online een aangifte doen via een programma. Hier zal verder weinig mee gebeuren. Alleen als ze ooit wat vinden kunnen ze zien dat het van jou is. Belangrijker is dat dit voor de verzekering nodig is. De volgende stap is namelijk de verzekering bellen. Al snel merk je dan dat er toch wel wat haken en ogen hieraan zitten. Je denkt een goede verzekering te hebben, maar dan toch blijkt dat het alarm op je auto niet goed genoeg is voor de dekking, elektronische materialen buiten de polis vallen, etc. Daarbij is een verhaal over vismateriaal ter waarde van een paar duizend euro geen dagelijkse kost, dus de experts worden direct uit de kast getrokken. Kortom: een lang en vooral langzaam verhaal!

Je denkt een goede verzekering te hebben, maar toch blijken er wat haken en ogen aan te zitten…

Vismateriaal met een waarde van duizenden euro’s is geen dagelijkse kost voor de verzekering.

Als hengelsporter heb je zo’n specifieke hobby, dat een gespecialiseerde verzekering het beste is. Uiteraard had ik me er nooit echt in verdiept, omdat je denkt: “dat overkomt mij niet!” Nou, dus mooi wel! Het is een harde les, waarvan je zéér snel leert. Via KWO kwamen we vlak daarna in contact met Roland Oomens van ‘De Hengelsportverzekeraar‘ (toeval?) en na zijn verhaal gehoord te hebben, heb ik me direct aangesloten! Die paar tientjes per jaar kunnen er wel vanaf als je zoveel materiaal hebt!

Die paar tientjes per jaar kunnen er wel vanaf als je zoveel materiaal hebt!

De Hengelsportverzekeraar biedt een verzekering aan speciaal voor de karpervisser.


De Hengelsportverzekeraar

De Hengelsportverzekeraar biedt een verzekering aan specifiek voor hengelsporters. Aangezien Roland zelf ook een karpervisser is, weet hij exact wat wij als hengelsporters nodig hebben en in welke situaties we verzeild kunnen raken. Je hoeft hem dus niet uit te leggen wat beetmelders en onthaakmaten zijn.. 😉

De grote voordelen van deze verzekering zijn:

  • Lage premie vanaf €25,- per jaar
  • Uitkering tegen nieuwwaarde
  • Wereldwijde dekking
  • Persoonlijke ongevallen dekking
  • Foto- en videoapparatuur meeverzekerd

Dus of je nou in Frankrijk zit en je auto wordt opengebroken of je laat je dure camera in het water vallen: alles is gedekt tegen nieuwwaarde. Er zijn diverse verzekeringen beschikbaar, afhankelijk van de waarde en omvang van je uitrusting. Je kunt je premie erg makkelijk berekenen op de website, klik hier.

Klik op de afbeelding om eenvoudig en snel je premie te berekenen.

Ben je nog niet helemaal overtuigd en wil je nog meer informatie? Check dan zeker even onderstaande video waarin Roland Oomens je nogmaals alles uitlegt over de verzekering!


Het geeft je een hoop rust als je weet dat je materiaal goed verzekerd is en dat je bij wijze van binnen een week weer kunt vissen. Voor die paar tientjes per jaar vinden wij het dubbel en dwars waard! Meer info vind je op de website!

Mark HofmanEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe