Doe mee met het 5e Internationaal SKP terugmeldweekend

KWO Redactie
itmw-logo 2017 (2)

Van vrijdagavond 29 september 2017 tot en met zondagavond 1 oktober 2017 organiseert de BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) samen met verschillende Spiegelkarperprojecten uit Nederland en België, voor de vijfde keer een internationale SKP-wedstrijd. Wil jij ook meedoen aan deze gave wedstrijd? Lees dan snel verder.


BVK vertelt: Elk jaar trekt de wedstrijd meer deelnemers en dat is niet zo gek. Iedereen kan zonder inschrijfgeld mee doen aan deze leuke actie. Elke voor uitzetting gefotografeerde (project)spiegelkarper telt mee. De enige voorwaarde is dat je de spiegelkarper in dat weekend hebt gevangen. Om daar zeker van te zijn wordt daags voor de wedstrijd een item bekend gemaakt dat met de vangst dient te worden mee gefotografeerd.

Zoals een zakje boilies in beeld tijdens het fotograferen.

Weet je niet bij welk SKP een spiegelkarper hoort? Geen nood: stuur de foto van je vangst (minimaal één van de linkerflank) dan naar het nieuwe meldadres: spiegelkarpermelden@outlook.com  De BVK zorgt er dan voor dat de foto van je vangst bij het betreffende SKP terechtkomt.

De SKP projecten hebben al enkele schitterende parels uitgezet door heel Nederland.

Prijzen

Enkele SKP’s stellen elk jaar weer mooie prijzen beschikbaar. De BVK looft bovendien elk jaar een fraaie wisseltrofee uit voor degene die dit weekend de meest matchende spiegelkarpers weet te vangen. Terwijl ook voor het winnende SKP aan deze wedstrijd vaak een leuke prijs vastzit.

Ga aan de haal met deze schitterende wisseltrofee!

Bijzonder van deze editie is dat ook (nog) niet-matchbare spiegelkarpers van open (bare) wateren meedingen voor een speciale prijs die door Sportvisserij Nederland beschikbaar wordt gesteld. Dat mag je zien als aanmoediging voor het melden van gevangen spiegelkarpers en het belang van SKP- monitoring.

Noteer dit weekend in je agenda, geef je op bij het betreffende SKP of doe mee voor de andere prijzen!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe