Doe mee met het 5e Internationaal SKP terugmeldweekend

KWO Redactie
itmw-logo 2017 (2)

Van vrijdagavond 29 september 2017 tot en met zondagavond 1 oktober 2017 organiseert de BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) samen met verschillende Spiegelkarperprojecten uit Nederland en België, voor de vijfde keer een internationale SKP-wedstrijd. Wil jij ook meedoen aan deze gave wedstrijd? Lees dan snel verder.


BVK vertelt: Elk jaar trekt de wedstrijd meer deelnemers en dat is niet zo gek. Iedereen kan zonder inschrijfgeld mee doen aan deze leuke actie. Elke voor uitzetting gefotografeerde (project)spiegelkarper telt mee. De enige voorwaarde is dat je de spiegelkarper in dat weekend hebt gevangen. Om dat te controleren is het item waar je mee op de foto moet nu bekend gemaakt. Lees dus snel verder!

Zoals een zakje boilies in beeld tijdens het fotograferen.

Weet je niet bij welk SKP een spiegelkarper hoort? Geen nood: stuur de foto van je vangst (minimaal één van de linkerflank) dan naar het nieuwe meldadres: spiegelkarpermelden@outlook.com  De BVK zorgt er dan voor dat de foto van je vangst bij het betreffende SKP terechtkomt.

De SKP projecten hebben al enkele schitterende parels uitgezet door heel Nederland.

Het item om mee te doen

Wil je dit jaar meedoen voor de prijzen, dan moet je met de voorkant van je eigen Vispas 2017 op de foto. Voor Vlaanderen is dit je huidige visverlof (vergunning openbaar water 2017). Bevestig de vispas bijvoorbeeld op je pet of leg hem duidelijk zichtbaar op de onthaakmat.

Vergeet niet om deze rakker duidelijk op de foto te laten zien!

Als we de vis niet meteen kunnen matchen kan het zijn dat we om een extra foto vragen. Zorg er dus voor dat je een detailfoto achter de hand houdt! Op deze detailfoto hoeft het item niet zichtbaar te zijn. Denk er tot slot om dat je foto’s voor zondagavond 1 oktober om 22:00 binnen moeten zijn. Dit kan iets verschillen per SKP, dus let daar op!

Prijzen

Enkele SKP’s stellen elk jaar weer mooie prijzen beschikbaar. De BVK looft bovendien elk jaar een fraaie wisseltrofee uit voor degene die dit weekend de meest matchende spiegelkarpers weet te vangen. Terwijl ook voor het winnende SKP aan deze wedstrijd vaak een leuke prijs vastzit.

Ga aan de haal met deze schitterende wisseltrofee!

Bijzonder van deze editie is dat ook (nog) niet-matchbare spiegelkarpers van open (bare) wateren meedingen voor een speciale prijs die door Sportvisserij Nederland beschikbaar wordt gesteld, namelijk een fotocamera! Dat mag je zien als aanmoediging voor het melden van gevangen spiegelkarpers en het belang van SKP- monitoring.

Veel succes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe