Mobiele rivierpret op de Lot – Gert Bervoets

KWO Redactie
https://karperwereld.nl/wp-content/uploads/2017/12/gert-bervoets-mobiele-rivierpret-op-de-lot-header-1050x700.jpg

Bootvissen op de rivier is niet voor iedereen weggelegd. Hoewel er fantastische (maagdelijke) vissen te vangen zijn, is het beslist niet gemakkelijk. Gert Bervoets weet hier alles van. Hij heeft namelijk de nodige ervaring met het bootvissen op de Franse rivier de Lot. In dit artikel deelt hij zijn kennis en voorziet hij ons van de nodige tips. Als kers op de taart vind je in dit artikel ook nog een tof filmpje van Gert!


Gert aan het woord: Een zevental keer had ik deze waterkronkel intussen al belaagd. Het gaat hier over een 481 kilometer lange Franse rivier, genaamd de Lot. En nee, het betreft hier inderdaad geen pionierswerk. Deze watermassa is reeds door velen bevist, al dan niet met succes. Het bestand aan vissen ligt hoger dan in de Belgische kanalen en rivieren, maar dat wil nog niet zeggen dat je er zomaar karper op de mat ziet belanden. Dertigers, veertigers, vijftigers en zelfs zestigers, het kan allemaal! Maar garantie, die krijg je niet.

Er zwemt meer dan genoeg vis op de Lot, maar vangstgarantie krijg je zeker niet!

Mobiliteit

Al de vorige Lot-sessies werden vanuit een vaste lokatie aangepakt. Huisje, tuintje, steiger en bootje. Het gezin erbij en genieten maar! In augustus 2016 besloten een goede vriend, die tevens vroeger mijn leermeester was, en ik om samen de Lot aan te pakken op een andere manier. We gaan vissen waar we denken dat de vissen zitten.

Dit is nog eens riviervissen!

Ben je al KWO Member? Log dan hieronder in