Nieuw: Bait Paste van TTB Baits

KWO Redactie
ttb-baits-bait-paste-advertorial-header

De zon laat zich meer en meer zien en de watertemperaturen worden langzaam aan wat hoger. Kortom: de lente is nu écht aangebroken! In deze periode van het jaar wil je natuurlijk maximale attractiviteit creëren op je stek, en de mannen van TTB Baits hebben daar de perfecte oplossing voor: Bait Paste! In het onderstaande artikel vertellen de mannen er meer over en krijg je een aantal nuttige tips over het inzetten van dit product.


TTB Baits aan het woord: Wat was er eerder? De kip of het ei? Een lastig te beantwoorden vraag waar nog niet iedereen het helemaal over eens is. Een wat makkelijker te beantwoorden vraag dan: wat was er eerder, het deeg of de boilie? Duidelijk toch? Zonder deeg geen boilies!

Zonder deeg geen boilies!

In deze update geven de consultants van TTB enkele nuttige tips!

De kracht van deeg

Deeg werd lang geleden al gebruikt in de karpervisserij (en niet alleen in de karpervisserij hoor, er zijn maar weinig vissen die het links laten liggen) maar door de aandacht van de vele vissoorten die het wel konden waarderen werd gezocht naar een alternatief. Een slimmerik maakte het deeg aan met eieren, dompelde het in kokend water en de ontstane schil om het aas zorgde al voor een grotere mate van selectiviteit. Later is daar de boilie zoals we hem nu kennen uit ontstaan.

Attractief voer in kleine hoeveelheden kan in combinatie met deeg een ware ‘killer’ zijn!

Toch is deeg nog steeds een erg goed vangend aas en met alle kennis en inzichten van tegenwoordig is het veelzijdig inzetbaar. TTB Baits speelt daar handig op in door van de populaire aassoorten uit de range deeg verkrijgbaar te maken. Deeg dat op eenvoudige wijze is in te zetten en waar men in een hoop situaties handig gebruik van kan maken!

Met alle kennis en inzichten van tegenwoordig is deeg veelzijdig inzetbaar!

Attractiviteit

Attractiviteit is het sleutelwoord. De late winter heeft hardnekkig huisgehouden en de watertemperaturen zijn erg lang laag gebleven. Inmiddels is het alweer april en gaan we de goede kant weer op. De watertemperatuur stijgt weer langzaam naar normale waarden en dat is dan ook te merken aan het leven in en om het water. Een mooie periode om de ontwakende karpers met een attractief stukje aas aan het eten te krijgen. Het deeg van TTB Baits is daar een uitstekend hulpmiddel voor! Zolang de aandacht van andere vissoorten nog niet te hinderlijk wordt, is het een prima manier om zonder al te veel losse voerdeeltjes toch een attractieve wolk om het haakaas heen te krijgen.

Door het deeg simpelweg om het haakaas te kneden creëer je een instant attractie-bommetje!

Een aantal teamleden uit de stal van TTB Baits zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met de diverse soorten deeg en hoewel de omstandigheden niet altijd even makkelijk waren hebben zij toch een aantal mooie vissen weten te vangen. Hieronder vertellen de teamleden hoe zij het deeg inzetten in hun visserij.

Klik hier om Bait Paste te bestellen!

Ronald van der Riet

“Mijn tip: Pak wat deeg en kneed het eens rondom een pop-up, even een minuutje in kokend water en het deeg krijgt een mooi hard korstje wat de gehele nacht om je pop-up blijft zitten. Zelf vis ik dit dan graag op een voerstek van hennep met fijn gemalen bollen. Als ik Strawberry Fish deeg gebruik dan zijn mijn fijngemalen bollen door de hennep heen natuurlijk ook Strawberry Fish.”

Binnen vijf minuten wist deze topvis Ronald’s chod te vinden!

Lesley Adamzek

“Mijn tip is vrij simpel; zonder stomen of koken het om de boilie aanbrengen. Dit houdt het attractiever! Houdt rekening met de hairafstand, want door het aanbrengen van de kneedbom wordt de indraaiing van de haak wellicht beïnvloedt. Gebruik het met een pop-up, ideaal om zo’n bodem-aas iets te verlichten. Mijn ervaring is dat het goed blijft zitten. Ik voer graag een lekker stekje aan en zet dit single net buiten de voerstek in.”

Lesley gebruikt graag een grote bal ongekookt deeg om zijn haakaas heen. Let wel op de hairlengte!

Wim Hanegraaf

“Je kunt het op verschillende manieren gebruiken. In deze koude periode zou je het eens om je haakaas heen kunnen kneden. Het deeg geeft supersnel zijn attractie af, waardoor je instant nog al eens vlug actie kunt krijgen!”

Dankzij de extra attractie van het deeg wist Wim in de lastige voorjaarsomstandigheden toch een mooie schub over het netkoord te trekken!

Natuurlijk kunnen we niet zonder een tip van TTB baas Jacco Noordermeer:

“Vis je graag met klein aas maar word je geterroriseerd door brasems of ander gespuis, maak dan met behulp van het deeg een extra hard haakaas in het gewenste formaat. Balletje rollen, even twee à drie minuten koken en je hebt een antwoord op je probleem!”

Maak met behulp van deeg eenvoudig extra hard haakaas!

Deze voorjaarsschub kon een attractief haakaasje niet laten liggen!

Extra tips

Naast de tips van onze teamleden hebben we zelf nog een aantal toepassingen op een rijtje gezet:

  • Deeg als haakaas tijdens het penvissen
  • Deeg als een coating om het haakaas (al dan niet even ondergedompeld in kokend water)
  • Eigengemaakt haakaas om een pop-ups of kurken balletje
  • Speciaal hard haakaas om ongewenste bijvangsten te verminderen

TTB Baits Bait Paste is verkrijgbaar in de volgende soorten: Scopex & Cream, Fiber Ice, Tiger BPO, Strawberry Fish, Wicked Squid, Garlic Robin Red, XCeed, Extreme Smell en ProSect X. Je vind de Bait Past vanaf nu in onze webshop! De potjes zijn verkrijgbaar met een inhoud van 250 gram.

De Bait Paste is vanaf nu in diverse soorten te verkrijgen!

Om een aaspresentatie met deeg nog meer aantrekkingskracht te geven zijn de liquids en baitsoaks van TTB Baits de uitgelezen onderdelen. Een aantal toepassingen kunnen zijn:

  • Het soaken van boilies in een bepaalde liquid of baitsoak
  • Het verkruimelen van boilies en daar vloeistoffen doorheen mengen. Denk dan aan gebruik in PVA zakjes maar ook een handje in de tegenwoordig veel gebruikte voerboot kan lucratief in het voorjaar
  • Alleen vloeistoffen in zogenaamde PVA-foliezakjes gebruiken voor een duidelijk signaal zonder daadwerkelijk iets eetbaars aan te bieden

Door een flinke hoeveelheid vloeistof over de boilies heen te gieten creëer je extra attractief aas.

Let er bij gebruik van vloeistoffen en PVA overigens wel op of het PVA er tegen kan. Niets is zo erg als het uit elkaar vallen van een zorgvuldig voorbereidde presentatie omdat de PVA snel oplost.

Succes aan de waterkant!

TTB Baits


Wil je meer weten over TTB Baits en de producten die zij aanbieden? Check dan de website en vergeet ook de Facebookpagina niet te liken!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe