Nieuw bij Fisherman Holidays: Iktus Ruffaud

KWO Redactie
iktus-ruffaud-fisherman-holidays-header

De mannen van karperreisbureau Fisherman Holidays zijn continu bezig met het uitbereiden van het assortiment aan betaalwateren. Om die reden is recent het water Ruffaud toegevoegd op het populaire Iktus complex. Dit Zuid-Franse betaalwater is perfect voor de gevorderde karpervisser en herbergt een flink bestand aan grote karpers. Lees hieronder meer over deze unieke bestemming!


Iktus Ruffaud

Fisherman Holidays vertelt: Het karperdomein Ruffaud is één van de nieuwste bestemmingen binnen het uitgebreide assortiment van Fisherman Holidays. Deze unieke bestemming is gelegen in het kleine dorpje Saint-Priest-de-Gimel in het departement Corrèze, centraal Frankrijk. De totale oppervlakte van het domein bedraagt 60 ha, waarvan 25 ha water is. Rondom het meer ligt een dichtbegroeid bos met prachtige natuur. Je hebt dus echt het gevoel dat je alleen zit op Ruffaud!

Je hebt dus echt het gevoel dat je alleen zit op Ruffaud!

Ruffaud is gelegen op een groot domein, dat is omringd door prachtige natuur.

Ruffaud is het tweede water van de IKTUS-organisatie, die een goede service en grote vissen garandeert. Ruffaud bevat een nauwkeurig geschat aantal karpers van 350 stuks en er zwemmen enkele ware giganten. Ruffaud bevat namelijk ten minste 3 vissen van boven de 30 kilo en daarnaast zit er ook een flink aantal back-up vissen op. Daarnaast zwemmen er ook enkele gave spiegelkarpers met een prachtige beschubbing. Een gevarieerd en gaaf bestand dus!

Gaaf gebouwde schubs zoals deze zijn geen uitzondering op Ruffaud! Er zwemmen er dan ook plenty…

Ook aan gave spiegelkarpers is geen gebrek! Deze parel is slechts één van de vele gaaf beschubde vissen.

Ook tijdens een recente uitzetting zijn er weer vele bakken van karpers uitgezet op Ruffaud!

Check deze bizarre spiegel bijvoorbeeld eens! Die wil je wel vangen! 😉

Een ander groot voordeel aan Ruffaud is, is dat er geen dwergmeerval, brasem, steur en zeelt in het meer te vinden is. Hierdoor kun je dus met klein aas en subtiele montages aan de slag zonder dat je gestoord wordt door een ongewenste bijvangst. Ook met het waterbeheer zit het dus wel snor!

Er is geen dwergmeerval, brasem, steur en zeelt in het meer te vinden!


De stekken

Iktus Ruffaud biedt plaats aan slechts 20 karpervissers. Dit is gezien de grootte van het meer niet veel, maar zo is elke visser ervan verzekerd dat hij relatief veel water tot zijn beschikking heeft. Er zijn 12 stekken zorgvuldig verdeeld over het water, die variëren van een gave bosstek tot aan een Raptor platform. Hieronder nemen we ze even met je door:

Alle stekken zijn goed verdeeld over Ruffaud, waardoor je veel viswater tot je beschikking hebt.

Stek 1: Dit is een ruime stek voor twee à drie vissers aan de westelijke kant van het meer, die gevoed wordt door een klein stroompje. Zeker in de warmere maanden van het jaar is dit een goede stek. De dieptes op stek 1 variëren van 1 tot maximaal 4 meter. Je kunt met de auto tot stek 2, maar daarna moet je overvaren met je spullen.

Stek 2: Ook stek 2 is een grote stek voor twee à drie vissers met dieptes tussen 1 en maximaal 5 meter. Deze stek is met de auto bereikbaar tot op 30 meter. Je kunt er zonder boot vissen, maar bootgebruik geeft je op Ruffaud wel veel meer mogelijkheden. Net als de eerste stek wordt ook stek 2 gevoed door een stroompje met vers water. Een aanrader voor in de zomer!

De verschillende stroompjes die het meer voeden zijn ware hotspots in de zomermaanden!

Stek 3: Deze eilandstek is uitgerust met een houten ponton voor twee vissers. De bodem is onregelmatig qua dieptes tot 6 meter en bestaat uit zand en enkele rotsblokken. Deze stek herbergt het hele jaar door wel karper. Het eiland is te bereiken via een bruggetje of per boot.

Stek 4: Stek 4 is de andere eilandstek met een houten ponton die geschikt is voor één of twee vissers. Deze stek heeft echter andere eigenschappen. Aan de rechterkant ligt de oude dijk van stenen en links ligt een wilde, ondiepe baai die goed is in het voorjaar. De vissen verzamelen zich hier voor de paai en als de timing goed is, dan kun je hier echt een hoop vangen!

Stek 5: Ook stek 5 is zeker de moeite waard om te bekijken! Deze plek kan door één of twee vissers worden geboekt. Samen met stek 6 kun je er met drie of vier man vissen. Dit is dus de ideale keuze als je met een groepje vrienden op visvakantie gaat. De oever bestaat uit stenen en de dieptes lopen op tot 5 meter in het midden.

Stek 3 en 4, de eilandstekken, zijn voorzien van een handige steiger om bijvoorbeeld je hengels op te positioneren.

Stek 6: Deze stek ligt op het schiereiland van het water. Stek 6 is een grote, dubbele stek in de bocht van het meer. De stek is mooi vormgegeven met hout onder de bomen en de dieptes lopen tot circa 5 meter. Doordat deze stek in de bocht van het water ligt, heb je extreem veel ruimte om te vissen! Tevens liggen de sanitaire voorzieningen aan de overkant, dus ook dat is een groot pluspunt!

Stek 7: Dit is de VIP-stek van het water voor twee à drie vissers. Dit is een grote stek met een strandje, ideaal voor families. De stek is gelegen naast het sanitair en de bar-restaurant. De stek kost €250,- extra, maar hiervoor is er een blokhut van ongeveer 20 vierkante meter inbegrepen met elektriciteit, stromend water (voor lavabo), koelkast, koffiezetapparaat en kookstel. Er is ruimte genoeg voor 2 bedchairs. In de zomermaanden kun je gebruik maken van een buitendouche met zonneboiler. De WC ligt op 10 meter afstand. Indien je met je gezin komt, kun je optioneel nog een studio huren achter de stek met 2 bedden, een slaapbank, een koelkast en een badkamer met lavabo, douche en WC. Wanneer je dus met je gezin op stap gaat is dit dé stek!

Stek 7 is de VIP-stek van het water.

Stek 7 is voorzien van alle gemakken en ligt dicht bij het restaurant en de sanitaire voorzieningen. Indien je dus met je gezin komt is dit de beste stekkeuze!

Stek 8: Deze 1-persoons stek is perfect voor de visser de dichtbij de voorzieningen wilt zitten. De dieptes lopen van één meter langzaam of tot circa 4 meter. Stek 4 ligt niet ver van het restaurant en het sanitair af. Tevens kun je op deze stek voor €250,- een studio met twee bedden, een slaapbank, een koelkast en een badkamer met lavabo, douche en WC huren. Ideaal!

Stek 9: Stek 9 is een schitterende stek voor 2 à 3 vissers. Diepte 1 à 3 meter. Groot houten ponton, waarvan je in alle richtingen kunt vissen. Deze stek is voorzien van een grote safaritent van 20 vierkante meter, met 2 kamers en een overdekt houten terras. De safaritent kost slechts €100,- extra per week.

Stek 10: Wil je gaan voor een mooie stek die omringd is d00r bomen en natuur? Werp dan eens een blik op stek 10! Deze 2-persoons stek verbindt de noordelijke arm met de hoofdarm van het meer. Diepte 1 à 3 meter met een zandbodem. Alle vis die heen en weer trekt komt hier langs. Rechts liggen grote rotsblokken. Je zit omringd door het bos en je wordt door niemand gezien. Dit is een wilde stek die alleen te voet bereikbaar is.

Ook vooraan op het domein liggen een aantal prachtige stekken verscholen.

Stek 11: Stek 11 is een 2-persoons stek midden op het water. Ja, je leest het goed: midden op het water! Er is namelijk een Raptor XL-platform geïnstalleerd, die bestaat uit een houten ponton van 5×5 meter, waarop een 2-persoons Fox Royale bivvy staat. Het platform kan op verzoek van de klant verplaatst worden. De toeslag voor deze stek met Raptor en bivvy bedraagt €150,-.

Stek 12: Deze stek is ook voorzien van een Raptor XL-platform met een 2 pers Fox bivvy erop. De dieptes variëren van één tot een meter of 3 en er bevinden zich twee bronnen. Deze stek kan door één of twee vissers worden geboekt. De toeslag voor het platform en de bivvy bedraagt €150,-.

Stek 11 en 12 zijn voorzien van een eigen Raptor platform met een Fox Bivvy erop! Hoe cool is dat?


Service & Faciliteiten

Het Iktus complex staat bekend om haar goede service! Op Ruffaud is dit dus niet anders en zo vind je er onder andere een restaurant met prachtig zicht op het water, bewaakte parkeerplaatsen, douches, meerdere toiletten rond het water, een kleine tackle-shop en nog veel meer! Daarnaast spreekt de domeinwachter drie talen en ondersteund hij je waar nodig. Een ander pluspunt op het domein is de Wifi, want anno 2017 kan immers geen enkele visser meer zonder een internetverbinding… 😉

Het Iktus complex staat bekend om haar goede service. Je komt hier als visser dan ook niets tekort!


Het mag dus duidelijk zijn dat Iktus Ruffaud een absolute aanwinst in het assortiment is! De eerste vistrips zijn inmiddels geboekt en we hopen dan ook dat we een goed jaar tegemoet gaan op dit water. Voor meer info of boekingen raadpleeg je de website en like ook de Facebookpagina!

Fisherman HolidaysEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe