De nieuwe Dark Tuna range van Baitworld

KWO Redactie
baitworld-dark-tuna-header

Het aasbedrijf Baitworld is dag in en uit bezig met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve (aas)producten. Het is dan ook niet gek dat de mannen een nieuwe bol op de markt brengen die tijdens de testfase menig visser versteld heeft doen staan, de Dark Tuna. We laten Patrick Groenewegen, eigenaar van Baitworld, aan het woord over dit aas.


Het ontstaan

Patrick vertelt: Na het grote succes van onze Green Zing en Garlic Octopus Fish RR ranges werd het de hoogste tijd om een nieuwe kraker toe te gaan voegen aan het aasassortiment van Baitworld. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe range was het doel helder: we wilden, net als bij de andere twee boilies, een kwalitatief hoogwaardige boilie hebben die ook nog breed inzetbaar moest zijn. De uitkomst is de nieuwe Dark Tuna. Een moderne boilie met een klassieke twist die overal en altijd inzetbaar is.

Tijdens de testfase hebben consultants en ik menig vis gevangen op de Dark Tuna.


Een echte Allrounder

De Dark Tuna is een goed verteerbare boilie die zich kenmerkt door zijn sterk uitlekkende Scopex en Hydro Tuna flavour. Deze combinatie zorgt ervoor dat dit aas zowel met hoge als lage watertemperaturen inzetbaar is. Uiteraard bevat deze boilie ook hoogwaardige ingrediënten, want dit is tenslotte wat de karper eet.

Uiteraard bevat deze boilie ook hoogwaardige ingrediënten.

Krill- en tonijnmeel, Chili powder, Scopex en Hydro Tuna flavour en een goede birdfood is wat deze boilie zoal bevat. Dankzij de birdfood en de grove structuur zorgt dit voor een mooie uitwaseming van alle geur en smaakstoffen. De Dark Tuna is hierdoor zowel instant als op de langere termijn inzetbaar op elk denkbaar watertype. Wil je het eens uitproberen? Klik dan HIER om het zéér voordelige kennismakingspakket te bestellen.

Het kennismakingspakket bevat alle producten om de Dark Tuna een goede kans te geven!

Naast de Dark Tuna readymades boilies is er uiteraard een complete range er omheen gebouwd bestaande uit een PVA vriendelijke Booster liquid, Fluor Pop-ups, Soaked Hookbaits en 4,5mm Dark Tuna pellets welke ontwikkeld zijn door de firma Coppens!

Naast de boilies zijn er ook een tal van…

…attractieve bijproducten verkrijgbaar.


In de praktijk

Uiteraard kan een boilie alleen goed getest worden als je er meerdere mensen regelmatig mee laat vissen. We besloten daarom om Niels Kunzel wat Dark Tuna op te sturen en dat bleek een behoorlijk goede zet…

Niels vertelt: Na een aantal weken discussiëren over hoe de precieze samenstelling van de boilie moest zijn, was het eindelijk zo ver: de uiteindelijke versie van de Dark Tuna zou op vrijdag bij mij bezorgd worden. Dit was net op tijd, want voor de vrijdagavond had ik een instant nachtje op een afwateringskanaal op de planning staan. Eenmaal binnen opende ik snel de doos en zag dat de bollen een mooie grove structuur hadden gekregen. Verdere inspectie zou plaatsvinden aan de waterkant.

De boilies hebben een mooie, grove structuur die de aroma’s goed doet uitlekken.

Aangekomen aan de oevers werd de zak boilies direct geopend en een heerlijke zachte tonijn/scopex lucht kwam mij tegemoet. Snel beaasde ik mijn hengels, strooi ik er een 20tal boilies omheen en begin ik mijn brolly op te zetten. Tijdens op zetten van de brolly krijg ik echter een snoeiharde run op de zojuist ingelegde Dark Tuna hengel! Instant en binnen een half uur gelijk al mijn eerste karper op de nieuwe test bol, dat doet je vertrouwen goed! Later die nacht volgden zelf nog twee runs en de eerste test is wat mij betreft dus meer dan geslaagd!

Tijdens het opbouwen al vis… Dat beloofd wat! 🙂

Twee weken later vertrokken Maarten en ik naar Frankrijk. Door mijn vertrouwen in de Dark Tuna besloten we af te reizen met een grote hoeveelheid Dark Tuna’s en de vertrouwde Garlic Octopus Fish RR. Maarten zal in het begin hoofdzakelijk vissen met de Garlic Octopus en ik begin met de Dark Tuna. De eerste dag volgde een 8-tal aanbeten en de meeste daarvan waren op de nieuwe bol!

Ook in het Franse land deed de bol zijn werk!

Doordat de Dark Tuna’s erg hard liepen besloten we om de boilies gemixt te gaan voeren. Ook bij Maarten werd het vertrouwen, in de voor hem nog relatief nieuwe bol, groter en groter. Hierdoor ving Maarten uiteindelijk ook nog eens een nieuwe PB op een gewicht van 26kg.  Al met al blijkt de vangstkracht van deze boilie erg hoog en zullen wij de Dark Tuna nog veel gaan inzetten in 2017!

Met een BAK van 26 kilo kunnen we wel zeggen dat de Dark Tuna met vlag en wimpel geslaagd is!


Webshop

Om de producten van Baitworld in huis te halen kun je ze bestellen in de webshop en ze worden simpelweg bezorgd in zowel Nederland als België. Tevens is er de mogelijkheid om je bestelling op afspraak op te halen op onze locatie in de omgeving van Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website en volg Baitworld ook op Facebook en Instagram!

Om de producten van Baitworld in huis te halen kun je ze bestellen in de webshop.


Patrick Groenewegen, eigenaar BaitworldEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe