Op karpervakantie naar Frankrijk? Vergeet je ecovignet niet!

KWO Redactie
ecovignet-frankrijk

Karpervissers opgelet! De Franse overheid heeft het op haar heupen gekregen en verplicht alle automobilisten, ook buitenlandse, om een zogeheten ecovignet op de voorruit te plakken! Ga jij vanaf 1 juli, met of zonder hengels, Frankrijk in? Dan doe je er goed aan om vooraf een ecovignet te bestellen. De kosten: €4,80. De boete? Die is met €68,- vrij fors!

Overigens geldt dit voorlopig enkel nog maar als je het centrum van Parijs, Lyon of Montpellier in wilt. Dus ben je op doorreis dan hoef je je nog niet zo’n zorgen te maken. Echter: de verwachting is wel dat het aantal gebieden in de toekomst uitgebreid gaat worden.


Op diverse websites lezen we terug:

Wie deze zomer met de auto naar Frankrijk rijdt en nog geen ecovignet heeft, kan daar maar beter niet te lang meer mee wachten. Anders dan de autovignetten in Duitsland of Zwitserland, kun je het Franse ecovignet niet aan de grens of in een winkel kopen. Je moet het aanvragen via het internet, en het kan al gauw een tiental dagen of meer duren alvorens het vignet in de bus valt!

Almaar meer Franse steden – waaronder Parijs, Grenoble en Lyon – hebben al zogeheten ‘zones met beperkte circulatie’ ingevoerd. Andere, zoals Rijsel, Straatsburg, Bordeaux en Montpellier, beginnen er in september mee. Bedoeling: (te) vervuilende auto’s uit de stadscentra weren. Het Crit’Air-vignet bestaat in zes kleuren, van groen (voor propere elektrische auto’s) tot grijs (auto’s van vóór 2000).

Vanaf 1 juli kan al wie bijvoorbeeld in Parijs zonder het juiste vignet rondrijdt, beboet worden. Die boete bedraagt 68 euro, terwijl het vignet slechts €4,80 kost (inclusief verzending).

In 1 van de 6 categorieën zul je jouw auto moeten onderbrengen.

Een minimale én bovendien eenmalige investering, want het vignet blijft geldig zolang de auto ingeschreven is. Bestellen kan via DEZE LINK. Niet vergeten dus  😉Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe