Pecky’s Blog – ‘No Privileges’ op The Quarry

Darrell Peck
https://karperwereld.nl/wp-content/uploads/2018/04/darrell-peck-april-header-1050x699.jpg

Na zijn vorige avontuur in Frankrijk heeft Darrell Peck het vissen even op een laag pitje gezet om twee weken lang van een familievakantie te genieten. Na thuiskomst werden er twee sessies gevist om het 'No Privileges' deel 2 van de Masterclass op te nemen, waar Darrell in deze blog over verteld. Zou het hem lukken om het drukbezochte dayticket water te kraken? Je leest het hieronder!


Darrell aan het woord: Vandaag is het 20 april 2018 en gisteren was het blijkbaar de heetste april dag sinds 1940! Ik had geluk, want ik mocht een groot deel van de dag in de file staan op de A14 terwijl het buiten 29 graden was... Natuurlijk had ik precies op deze dag geen water in de auto liggen… Het eerste deel van 2018 was allesbehalve tropisch qua weersomstandigheden en dan plotseling verdwijnen de wolken en stijgt het kwik tot de 29 graden. In drie nachten is de natuur haar bleke, winterse kleuren verloren en is duidelijk te zien dat de lente is begonnen!

Nog even en dan staat de natuur weer in volle bloei!

Ik ben nog niet zo lang geleden teruggekomen van een tweeweekse familievakantie en in deze blog zal ik het hebben over twee sessies die ik sinds de familievakantie heb gevist. Vorig jaar heb ik voor het ‘No Privileges’ stuk van de Korda Masterclass gevist op Kingfisher op het Bluebell complex. De video werd goed ontvangen door het publiek en is momenteel meer dan 150.000 keer bekeken op YouTube. Hoewel het een leuk stuk film is geworden, vind ik persoonlijk dat het de ‘wow’-factor mist. Een écht grote vis vangen op Kingfisher, dus van boven de 40 pond, is wat ik voor elkaar wilde krijgen!

Op Kingfisher wist Darrell diverse vissen te vangen, maar de écht grote exemplaren bleven uit!

No Privileges

Het concept van dit stuk film is simpel: ik zet mezelf in de schoenen van een typische day ticket visser die ervan droomt om een grote vis te vangen op een complex als Bluebell, zonder dat hij geniet van bepaalde privileges die vaak geassocieerd worden met dit type film. Het komt er op neer dat ik op een meer vis dat ik niet ken en dat ik er in twee tot drie sessies een grote vis uit probeer te slepen. Zoals ik al zei was Bluebell een succes: ik wist diverse aanbeten af te dwingen, alleen het formaat was niet helemaal zoals ik had gehoopt. Als ik het me goed herinner wist ik vijf vissen te vangen in zeven nachten vissen. In de tijd dat ik er zat te vissen werden er nog vijf andere vissen gevangen op het water. Mijn vangsten bestonden uit vier twintigers en een dertiger, maar bij de vissen die door anderen werden gevangen zaten twee of misschien zelfs drie veertigers. Je kunt dus wel stellen dat ik gewoon een beetje pech heb gehad!

Darrell hoopt voor de 'No Privileges' film een écht grote vis voor de camera te krijgen!

Dit jaar hadden we in eerste instantie gepland om terug te gaan naar Kingfisher om daar te proberen een veertiger te vangen. Het was echter zo druk op het water dat Tony, de eigenaar, niet wilde dat we er kwamen filmen dit jaar. Eerlijk gezegd was het een behoorlijke schok, maar al snel vonden we Linear Fisheries als alternatief. Er bestaat echter al zoveel filmmateriaal over Linear dat ik liever ergens anders iets wilde filmen. Eric’s Willows werd genoemd als alternatief omdat daar een enorm aantal grote vissen zwemmen, maar op dezelfde dag dat we hoorde dat Kingfisher niet door zou gaan zagen we dat het op Willows ook enorm druk was.

Ben je al KWO Member? Log dan hieronder in