Pecky’s Blog – Ruige sessie op Lac d’Orient!

Darrell Peck
https://karperwereld.nl/wp-content/uploads/2018/06/darrell-peck-blog-orient-header-1050x700.jpg

Waar Darrell Peck in zijn vorige blog nog actief was op een Engels syndicaatwater gaat het roer dit keer volledig om: DP ruilt de kleine Engelse wateren in voor het machtige Lac d'Orient! De visserij op dit enorme meer is allesbehalve gemakkelijk en dat ervaart Darrell ook deze sessie weer. Hoe het af liep lees je in zijn nieuwste blog!


Darrell aan het woord: Ik zit momenteel in mijn bivvy-boat genesteld aan de rand van een ondergelopen bos op de oevers van het machtige Orient. Het is de eerste keer dat ik het meer op zo’n hoog waterniveau heb gezien, een bijzonder gezicht! Het meer oogt absoluut gigantisch vergeleken met mijn vorige bezoek in september. Nu het waterniveau zo hoog staat en de modderige stranden zijn verdwenen is het bijna niet te herkennen. Kilometers en kilometers aan ondergelopen bos: simpelweg het meest geschikte karperhabitat die ik ooit heb gezien! Ik zit momenteel op de vierde dag van de tiendaagse sessie hier. Het voelt goed om weer terug te zijn!

Lac d'Orient, of Orient in het kort, is een gigantisch water dat niet bekend staat als gemakkelijk water.

Bij aankomst regende het behoorlijk hard, waardoor het eeuwen duurde om de boten in het water te krijgen. Ik probeerde zoveel mogelijk spullen van mijn uitrusting droog te houden, wat semi-gelukt is. Toen de boot eenmaal volgeladen was heb ik meerdere kilometers op open water gevaren, tot ik aan de andere kant van het water bij een ondergelopen bos aankwam. Daar heb ik de boot aan een aantal bomen vastgebonden, volledig onzichtbaar voor andere vissers. In de uren die volgde heb ik de boot omgetoverd tot een werkend visplatform. Ieder onderdeel van mijn uitrusting kreeg een plekje. Het moest eenvoudig te pakken zijn, maar ook niet in de weg liggen. Best lastig als je nagaat dat ik voor deze lange sessies ook dingen als accu’s, oplaadpanelen, flink wat aas en eten en drinken aan boord heb!

Verstopt onder de bomen. Een paradijs, als je het Darrell vraagt!

Ben je al KWO Member? Log dan hieronder in