Philip Du Puy versterkt de KWO redactie

KWO Redactie
https://karperwereld.nl/wp-content/uploads/2018/08/philip-du-puy-voorstellen-6-1050x788.jpg

In de afgelopen jaren is KWO flink gegroeid. Zeker sinds we 2,5 jaar geleden de KWO Community zijn begonnen! Waar we 6 jaar geleden 3-4 updates per week hadden zitten we tegenwoordig op gemiddeld 16 publicaties, waaronder steeds meer video’s. Waar Jos, Mark en Michiel het jaren alleen hebben gedaan is er tegenwoordig een team van 7 man bezig met de grootste mediaplatform op hengelsportgebied in de Benelux.

Toch begonnen we weer tegen ons plafond aan te lopen en werd het tijd voor een allround pion op de redactie. Al vrij snel bleek dat de 26 jarige Philip Du Puy degene zou worden die de KWO redactie moest gaan versterken. “Philip Du WIE?” Zullen jullie wellicht denken…! Maar reken maar dat deze boy zijn mannetje staat op redactioneel gebied. Hieronder stelt hij zichzelf aan jullie voor!


Philip aan het woord: Bonjourno allemaal, daar ben ik dan! Mijn naam is Philip Du Puy en ik ben woonachtig in de schitterende stad Zoetermeer. Met mijn 26 lentes leek het mij tijd worden om het roer eens flink om te gooien. Van je hobby je werk maken lukt niet veel mensen, dus ik ben zeer blij dat ik met open armen ontvangen ben door het KWO team.

Mijn visserij bestaat vooral uit korte instant sessies.

Hoe kom je dan bij KWO terecht?

Goede vraag! Ik heb na mijn HAVO opleiding meerdere HBO studies geprobeerd te volgen, maar naar mate ik verder in de opleidingen kwam en een toekomst plus de banenmogelijkheden zichtbaar werden, werd die toekomst steeds minder interessant. Nee, ik ga niet de rest van mijn leven besteden aan het runnen van een veehouderij... En nee, ik ga niet de rest van mijn leven in een zuurkast van een laboratorium staan!

De studies heb ik afgezworen en zodoende ben ik fulltime gaan werken op de dierenafdeling van het tuincentrum waar ik al een vakantiebaan had, hier heb ik het uiteindelijk 8,5 jaar volgehouden. De uren konden gemaakt worden, maar ze stonden niet in het contract. Met uitzicht op een wat zelfstandigere toekomst ging ik op zoek naar een baan die meer uren bood op contractbasis. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op de klantenservice van een hele grote webwinkel ben beland. Hier heb ik met veel plezier gewerkt als onder andere coach/analist, maar de vacature van KWO die voorbij kwam kon ik niet laten schieten.

Vis je ook?

Je kan niet vroeg genoeg beginnen. Helaas wel de verkeerde soort, sssst... ;-)

Zeer zeker! Al van kleins af aan. Ik ben begonnen met een vaste hengel en rond mijn 13e in aanraking gekomen met mijn eerste karper. Mijn vader heeft mij de basis geleerd en de passie heb ik geërfd van mijn opa. Als fervent forelvisser heb ik na zijn overlijden in 1999 zelfs zijn favoriete hengel en molen geërfd.

Inmiddels is het uitsluitend karpervisserij waar ik mezelf mee vermaak. Ik hou van zoeken en ik ben absoluut een instant visser. Mijn vismaten kennen me als die idioot die overal, onder alle omstandigheden, aan komt lopen met een chodrig. Al jaren mijn absolute favoriet!

Niet zonder reden favoriet..

Iedereen in mijn omgeving weet dat ik graag vertel. Daar haal ik dan ook mijn plezier uit. Al jaren wil ik iets met creative writing doen, maar naast mijn drukke hobby’s en eerdere baantjes heb ik er helaas nooit serieus tijd voor kunnen maken. Ik ben een gezelschapsdier dus vind het heerlijk om in een hecht en gezellig team samen te werken.

Dat in combinatie met mijn ambitie om meer te doen met creative writing en een voorlichtende functie, heeft ervoor gezorgd dat ik de vacature van KWO echt niet voorbij kon laten gaan. Dit zijn dan ook de aspecten waar ik mezelf heel waardevol in wil maken binnen het KWO team. Communication is the key, dat geldt zowel voor collega’s, maar ook voor Community members en partners/adverteerders, dat is waar ik graag in het spel kom.

Uiteraard maak ik ook gebruik van een voerboot. ;-)

Wat verwacht je van de baan?

Een hoop plezier! Ik verwacht een soms drukke, zelfstandige, maar vooral creatieve job waarbij collega’s op me kunnen rekenen en ik op hen. Mijn werkzaamheden gaan bestaan uit het aansturen van het ‘openbare KWO’, maar ook het ondersteunen van MH Holidays en Pilaar met de Community. Daarnaast zorg ik voor contact met adverteerders en zorg ik dat er regelmatig leuke updates te lezen zijn. Denk hierbij aan de Product Buzzz, KWO Boulevard en de nieuwsbrieven naar members. Voor de Facebook liefhebbers, geen zorgen! Ook daar ga ik me mee bemoeien!

Ik heb er superveel zin in en mijn voornaamste doel is om een onmisbare pion te worden binnen het KWO Web. Daarnaast is mijn doel om ervoor te zorgen dat zij mijn aanwezigheid net zo leuk vinden als ik die van hun. Ook wil ik de boys flink ontlasten van het redactiewerk zodat zij voor nóg vettere content kunnen zorgen!

Heb je ook passies buiten het karpervissen?

Teveel zelfs! Ik hou van alles dat met aquariums en terrariums te maken heeft. Verder ga ik graag naar festivals en mijn aller, aller, allergrootste passie (naast het vissen) is mijn heilige koe. Als ik niet aan het vissen ben, ben ik vaak bezig met mijn Opel Astra uit 1996 (Astrid).

Het water observeren is veel leuker met zijn tweetjes :P !

Ook een familie erfstuk, maar na de 7 jaar in mijn bezit is ze flink sneller en sportiever geworden. Zie je dus iets groens voorbij flitsen op de snelweg? Dan ga ik even niet volgas op de KWO redactie maar in Astrid. Hierbij dus even een korte greep van wie ik ben. Ik beloof dat jullie nog veel meer van me gaan zien!

Het racemonster en tevens een andere grote hobby van me!


Namens KWO willen wij nog twee dingen zeggen Philip. Allereerst: welkom! En daarnaast: veel succes, wij hebben er volgas vertrouwen in dat je de juiste man bent om de centrale pion in het redactionele team te worden!

KWO REDACTIE

Ben je al KWO Member? Log dan hieronder in

Getagd
Philip Du Puy