Pilaar en Smits – Wat de iPhone laat zien – Franse Familietrip

Michiel Pilaar
Zomer-Pilaar-5

In deze ‘foto blog’ geeft Michiel een kijkje op zijn vakantie in Frankrijk. Wesley was ook van de partij, inclusief vrouw en 3 schreeuwende kinderen! Oja, en de hengels waren ook mee 😉

Vakantie staat voor mij gelijk aan: genieten. Dingen doen waar je normaal niet aan toe komt. Dit kan zijn: een goed gesprek met je vriendin, maar ook het lekker over een water dobberen met een bootje. En… als ik er dan toch ben, dan kan er natuurlijk net zo goed meteen een handje voer in.

Om alle partijen tevreden te houden heb ik een vakantiehuisje geboekt in de bergen voor Tamara, Wesley, Daphne en hun 3 kids. Van daaruit begint de operatie om het gezinsleven te combineren met een beetje vissen!

Zomer-Pilaar-5
Het vakantiehuisje is perfect voor de vrouwen en de kids.

Aan de hand van een aantal foto’s van mijn iPhone vertel ik wat over de afgelopen week. Een vakantie die in het teken stond van de 3 kinderen van Wesley. Deze rakkers (een meisje van bijna 9 en een tweeling van 7) zijn net kleine duiveltjes. Als je even niet op let:

A)  Is er iets kapot.
B)  Is er iets weg (en daarna kwijt).
C)  Hangt er een kind aan je nek.
D)  Worden er snoep verpakkingen uit kasten en tassen gehaald (hebben ze van hun vader).
E)  Zijn ze er met je boot of voerbuis vandoor.

Kortom: prachtig voor Tamara en mijzelf om eens van dichtbij mee te maken. Wesley speelt deze week dan ook voor politieagent en vrouw Daphne is continu in de weer met de verzorging en het maken van traktaties. Vooral dit laatste kan Wesley zeer waarderen.

Slecht weer

Wes en ik hadden de vrouwen ‘mee gelokt’ naar bekend terrein. Ikzelf ben al een aantal keer in dit gebied geweest en altijd waren de omstandigheden goed: volle bak zon! Helaas zaten Daphne en Tamara elkaar al dagen voor vertrek gek te maken omdat de weersvoorspellingen niet zo héél zonnig waren…

Zomer-Pilaar-3
Oei, regen en wind. Dat was niet de afspraak  😉 

Ondanks de slechte vooruitzichten kregen we bij aankomst een zonnetje en gingen Wes en ik direct met wat voer op pad. Drie wateren in de omgeving van de vakantie woning werden aangevoerd en daarna was het tijd voor een Radler biertje.

De eerste vissessie

Op de eerste volledige vrije dag was het nog steeds mooi weer en kregen we de instant ingeving om een middagje te vissen op het topwater uit de buurt. Na een goed uur sturen kwamen we aan en al snel lagen er 2 hengels uit op de favoriete plekjes van mij uit 2010. Erg tof om hier weer terug te zijn!

Zomer-Pilaar-0
Heerlijk, 2 hengels liggen ‘spot-on’. Laat die run maar komen


Het zoontje van Wes is de enige die hardcore van de hoge kant in het water durft te springen.

Even later loopt de rechtse hengel af en Wesley springt voor het eerst in zijn leven in een SGB. Hij trekt zich naar de vis toe maar helaas lost al vrij snel de haak. Diepe teleurstelling maakt zich meester van Wesley, want 1 op de 3 vissen is hier boven de 20 kilo… Helaas moeten de vrouwen al vrij snel plassen, iets wat ze liever NIET in de vrije natuur doen en zijn we genoodzaakt om alles op te ruimen en terug te gaan naar het vakantiehuisje.

Zomer-Pilaar-1
Wesley toch. Wat doe je nu?  

Pionieren

Uiteraard willen we ook nieuwe wateren bekijken en 1 van de putjes wordt maar liefst 3 dagen aangevoerd voordat we er een hengel uitleggen. Het korte nachtje dat volgt blijkt echter een blank. Helaas!

Zomer-Pilaar-2
Nieuwe uitdagingen! Na goed voeren volgt… een BLANK (huilen geblazen dus) !

Zomer-Pilaar-4
Voor het huisje worden scherpe onderlijntjes geknoopt want een sessie naar ‘bekend terrein’ komt er aan. Altijd weer leuk!

Een dagje in het Park

Al een aantal keren ben ik in een Frans park geweest waarin een fraai water ligt. Een hectare of 14 en kraakhelder is het. Wesley is hier eenmaal eerder geweest en toen kreeg hij geen vis boven de 35 pond gevangen. Dat was dan ook het doel van deze dagsessie. Uiteraard voeren we bij aankomst zo’n 2,5 kg boilies om snel de hengels in te leggen.

Zomer-Pilaar-6
Smits Junior is de fanatiekste voerder van allemaal.

Zomer-Pilaar-00
Laat die karpers maar komen. 4 hengels totaal, moet goed komen!

Zomer-Pilaar-13
Na het voeren van Junior volgt er al snel een aanbeet!

Zomer-Pilaar-9
Toeschouwers genoeg tijdens een middagje karpers harken in het park. 

De vis van Wesley blijkt maar liefst 19,8 kg te zijn en uiteraard hebben we de drill op film vast kunnen leggen. Geniet mee van dit korte maar krachtige stukkie film:

Ja, ze wilt!

Hét absolute hoogtepunt van de vakantie kwam op dezelfde dag dat Wesley zijn mooie dertiger ving: ik vroeg die dag mijn lieve vriendin Tamara ten huwelijk. Gelukkig voor mij zei ze “ja”! 

Zomer-Pilaar-8
Hét moment van de week: Tamara die voor de bijl gaat en volgend jaar mijn vrouw wordt! 

Sweet memories

Voor mij is er in dit gebied nog 1 water welke er echt bovenuit springt als je het over ‘mooie herinneringen’ hebt. Toen ik Wesley mee naar dit water nam beaamde hij direct dat dit water toch wel errrrg fraai is. Een paar handjes voer moeten de klus klaren en tijdens het ene nachtje wat we hier vissen vangen we wonderwel ook een vis. Wes slaapt onder een plu en ik geniet van de heldere hemel en bijpassende sterren vanaf mijn stretcher.

Zomer-Pilaar-10
Heerlijk in de buitenlucht. 

Een item wat ik jullie echt aan kan raden is de Air Shroud van Nash. Dit is eigenlijk een soort ‘hoes’ welke je over je stretcher heen gooit. De binnenzijde is heerlijk zacht en de buitenzijde is water afstotend maar toch ademend. Ik gebruikte de Air Shroud zonder verdere slaapzak (kan pas bij nacht temperaturen van 15 graden of warmer) en lag zeer comfortabel!

Zomer-Pilaar-11
Deze Nash Air Shroud is de ideale vervanger van de slaapzak.

Zomer-Pilaar-12
Niet verkeerd om zo wakker te worden! 

De enige vis van deze nacht was een hele, hele brute schub die rond 3 uur ’s nachts met de snowman presentatie aan de haal ging. Samen jumpten we de boot in en na een kwartiertje kon Wes het net onder het ‘slachtoffer’ steken. Heerlijk!

Zomer-Pilaar-14
De mooiste van de trip! 

Family Business

Jullie snappen al dat de rest van de uren werd opgevuld met het gezinsleven. Lekker zwemmen en voetballen met de kids en kroelen met de vrouwen. Het was een heerlijk relaxte manier om vissen en familie te combineren. Stiekem zijn Wes en ik al aan het kijken voor volgend jaar  😉

Zomer-Pilaar-15
Plezier voor iedereen! 

Michiel PilaarEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe