Pro Line catchreport: fraaie vangsten voor Andy Caekaert

KWO Redactie
andy-caekaert-pro-line-header2

Iemand die ondanks een drukke baan en dito gezinsleven regelmatig de media haalt met mooie vangsten is Andy Caekaert. Deze fanatieke Belgische rakker wordt door Pro Line voorzien van aas en in dit korte Catchreport deelt Andy een paar fraaie vangsten uit een geslaagde ‘social’.


Andy vertelt: Afgelopen weekend kreeg ik de uitnodiging om een nachtje te vissen op een prachtwater dat zich kenmerkt door treurwilgen en dikke plompenbladeren. Deze uitnodiging kwam van een goede vriend en samen zouden we een nachtje een stek delen. In het voorgaande weekend waren er enkele vissen gevangen maar daarvoor was het bikkelhard geweest en leek het haast onmogelijk om überhaupt een aanbeet te forceren. Samen met het betere weer hoopten we dat de vangsten een vogelvlucht zouden nemen en zo gokten we ook om stevig te voeren. Om de 2 dagen werden niet minder dan vijf kilo Big Chilli S knikkers verspreid over de hot spots die varieerden van struiken tot overhangende takken van de treurwilg.

andy-caekaert-pro-line5

Zou het voer z’n werk doen? De tijd zal het leren…

Op donderdag kreeg ik een berichtje dat hij tijdens het voeren vissen opmerkte op de stek. Dit gaf het vertrouwen natuurlijk een enorme boost en de werkdag kon niet vlug genoeg voorbij gaan. De weersvoorspelling bestond uit stevige onweersbuien die de vissen hopelijk nog meer zouden activeren om ons een topnachtje te bezorgen!

Gas erop!

De spullen werden in de bus gekieperd en in een rotvaart scheurde ik richting waterkant. Binnen no time had ik alles beaasd en mijn onderlijnen op de juiste plek gepositioneerd. Alles stond op scherp en mijn zenuwen waren strak gespannen. Mijn vismaat was nog bezig met zijn tent, toen achter de bomen donkere wolken opdoemden. In een vogelvlucht werd alles in de tent gezet en begon het noodweer. Hevige regen, windstoten en een hele boel bliksemschichten vormde ons uitzicht voor de komende uren. Een aanbeet op dit moment zou onverantwoord zijn en gelukkig dachten onze gevinde vrienden er ook zo over.

andy-caekaert-pro-line2

NOODWEER! Gelukkig hoefde we onze tent niet uit.

Slapeloze nacht

We lagen al een paar uurtjes te vissen en ik vond het vreemd dat er geen enkele vis op de voerstekken aanwezig leek te zijn. Zou het de paai zijn die eraan zat te komen of hadden we misschien toch teveel gevoerd? Een vriendelijke visser merkte op dat het waarschijnlijk ’s nachts pas los zou gaan. Ik nam vrede met zijn boodschap en nam me voor om geduldig te wachten tot de nacht zou vallen. Echter waren zijn woorden nog niet koud of mijn waker knalde tegen de blank! Hangen in die hengel was mijn boodschap en ik kon de vis nog nét van bij de obstakels vandaan houden. De vis had echter hele andere plannen en scheerde naar rechts om in de kant een ander obstakel op te zoeken. Na een spel van geven en nemen en de nodige vloeken later kwam ik alsnog als winnaar uit de bus.

andy-caekaert-pro-line3

De kop is eraf!

Een mooie schub van 13 kilo was mijn buit en deze merkwaardige vis bleek geen aarsvin te hebben. Door het ontbreken hiervan was het wat lastiger om de vis vast te houden, maar uiteindelijk slaagden we erin. De vis mocht terug en er was een pak van mijn schouders gevallen, in ieder geval geen blank! Niet veel later kwam ook de tweede aanbeet. Jammer genoeg werd bij het oppakken van de hengel de haak al gelost. We hielden ons maar voor dat het ook één van de aanwezige steuren geweest kon zijn. Als mijn maat net voor het vallen van de nacht een kleiner visje buit maakt voel ik aan alles dat het werken geblazen wordt deze nacht.

andy-caekaert-pro-line6

Werken werd het zeker!

Op naar de nacht

De nacht had inmiddels zijn intrede gedaan toen ik een weifelende aanbeet kreeg. Ik griste de hengel uit de steun en bij aanslag had ik het gevoel een brasem gevangen te hebben. Ik had mijn net nog niet eens binnen handbereik toen in het schijnsel van mijn koplamp een hevig kopschuddende schub opdook. Even kreeg ik het benauwd, als ik de vis maar niet verspeel door het ontbreken van mijn net! Wat daarna volgde was een strijd van meer dan 15 minuten met deze BAK en keer op keer boorde hij zich vast in de plompenbladeren. Ik kon mijn haar wel uittrekken dat ik bij de eerste kans de vis niet wist te netten en de angst van verspelen werd alsmaar groter. Uiteindelijk lukte het me toch en bij het aanschouwen was ik er zeker van dat de vis over de 20 kilo zou gaan.

andy-caekaert-pro-line4

Jullie zagen ‘m in de header al voorbij komen, wat een BAK!

De weger bevestigde mijn gevoel en ik stopte de vis even in recovery sling om hem in het ochtendgloren te vereeuwigen. Die nacht had mijn maatje ook nog een stevige dertiger gevangen en bij het eerste licht mocht ik opnieuw vol aan de bak. Na een hevig gevecht verdween er een mooie dertiger in mijn nieuwe Pro Line net. Beide vissen werden gefotografeerd en gefilmd om vervolgens terug in hun habitat geplaatst te worden. Moe maar voldaan ruimde we even later op en met een gelukzalig gevoel keerden we huiswaarts. Sessie geslaagd voor ons beiden want samen hadden we zes vissen weten te vangen, waaronder een aantal prachtexemplaren en als top een mooie veertiger schub voor mij.

Andy Caekaert

De fanatieke Andy vist al jaren met grote tevredenheid met de producten van Pro Line. Voor meer informatie check je www.proline-products.nl en like zeker ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, de mooiste vangsten én interessante winacties.Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe