Productreview – Advanta Protector Extreme 2 Man Bivvy

KWO Redactie
Advanta Protector Extreme 2 Man Bivvy Header

Het is al weer even geleden dat Michiel Pilaar en Jos Benders samen naar Engeland zijn geweest om een kijkje te nemen bij Angling Direct. Deze hengelsportgigant verkoopt niet alleen alle grote merken zoals Korda, Nash, Fox, Trakker, Aqua, etc., maar hebben een ook een eigen merk genaamd Advanta. De nieuwsgierigheid was gewekt bij deze bazen en dus namen zij de Advanta Protector Extreme 2 Man Bivvy mee om hem door de KWO redactie aan een test te laten onderwerpen. 


In de praktijk

KWO redactie(Niels red.) vertelt: De bivvy werd op het KWO hoofdkwartier opgehaald en daarna kon de reis naar het zuiden van Frankrijk beginnen. Gelukkig was de gehele tent compact verpakt en paste dit nog makkelijk in de auto. Aangezien ik met vrouwlief op pad was en voor haar een spiegel en stijltang de belangrijkste uitrustingsstukken zijn, werd er gekozen voor iets meer luxe. Daarom sliepen we op de camping en werd er alleen gedurende de dag gevist. Zo kon zij af en toe lekker douchen en zich voorzien van de nodige camouflagemiddelen:). Na een lange reis kwamen we aan bij de camping en nadat we een plekje hadden geregeld bij de eigenaar, konden we de bivvy voor het eerst gaan bekijken.

Een compact pakketje voor zo’n ruime tent.

De tent werd uit de tas gehaald en onder het toeziend oog van moeders de vrouw, werd hij aan een eerste inspectie onderworpen. Uit de tas kwamen een zak stevige haringen, een lichtgewicht grondzeil, drie verstelbaar tensionbars en de tent zelf. Eerst maar eens het grondzeil neerleggen. Dit bleek een flinke oppervlakte te beslaan. Dat belooft wat voor de grootte van de tent! Daarna werd de tent door mij open gevouwen en werden de baleinen in elkaar geschoven. Nadat ik de tensionstrip vast heb gemaakt, krijgt de bivvy zijn vorm. Het grondzeil wordt erin gelegd en nadat de tensionbars en de haringen zijn geplaatst, staat er een flinke tent voor onze neus. In dit paleisje durf ik m’n vriendin wel te laten overnachten. 🙂

De tensionbars zorgen voor een strak geheel.

De elastieken zorgen desgewenst voor extra spanning op het doek.

De eerste indruk

Tijdens het opzetten van de tent zijn me een aantal dingen opgevallen aan de Advanta Protector Extreme 2 Man Bivvy. De bivvy heeft een carpy green uiterlijk en de balijnen zijn mooi zwart afgewerkt. Aan zowel de voor- en achterzijde zitten “ramen” van muggengaas. Hierdoor is er tijdens warme omstandigheden genoeg ventilatie mogelijk, maar ben je toch nog beschermd tegen die vervelende muggen.

Het muggengaas beschermt je tegen die vervelende beestjes.

Er wordt ook nog een plastic raam bij geleverd, zodat je altijd naar buiten kunt kijken indien dit gewenst is. De deur kan door middel van twee tweeweg ritsen open. Van beneden naar boven, maar ook vice versa zijn ze te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig als je tijdens de wintermaanden een kachel in je tent gebruikt en bovenin een ventilatiegat wilt houden. Ook aan de visser die graag het hele water overziet is gedacht. De gehele voorzijde is er namelijk volledig uit te ritsen. Wij kiezen ervoor om hem gewoon dicht te houden in verband met de weersvoorspellingen.

De ritsen lopen soepel en zijn van goede kwaliteit.

Ook aan twee handige rod support strips is gedacht.

De tent wordt snel ingericht en met twee stretchers en diverse tassen blijft er nog veel ruimte over. Dat is toch wel een groot voordeel van een tweepersoons tent. Ook de hoogte is een verademing. Met zijn 1,5 meter hoogte hoef je niet te bukken als je op een stoel of stretcher zit.

Aan ruimte geen gebrek!

Door de tensionbars en de bijgeleverde haringen staat de tent als een huis. De bevestigingsringen voor de haringen zijn van plastic gemaakt. Ik had liever gezien dat ze van metaal waren geweest omdat dit toch duurzamer is. Tijdens onze vistrip kregen we echter tijdens de nacht een flinke storm over ons heen. Ik slaap sowieso wel, maar m’n vriendin heeft daar wat meer moeite mee. Toch heeft ze die nacht prima geslapen en heeft de tent geen krimp gegeven. De naam Protector Extreme is dus niet voor niets gekozen!

Hij staat echt als een huis hoor Michiel! 🙂

Specificaties

– 2 Man Bivvy
– Grote stormluifel voor bredere bescherming
– Afritsbaar voorpaneel
– Modulaire ventilatieopeningen aan de voor- en achterzijde voor volledige ventilatie
– Twee rodsupport strips met klittenband aan de voorkant
– Voorzien van stevige ritsen van hoge kwaliteit
– 5000 Hydrostatic  210D cover
– 5-delige 16mm 6061 aluminium palen
– Geleverd met in-line tension bars
– Heavy-duty versterkte haring bevestigingspunten met elastische shock koorden
– Deur voorzien van twee rits- en één klittenbandsluitingen
– Voorramen voorzien van één rits en één klittenbandsluiting per stuk
– Geleverd met uitneembaar lichtgewicht grondzeil
– Geleverd met draagtas en stevige haringen
– Extreem stabiel, perfect bij sterke wind
– Afmetingen: 313cm B x 277cm D x 150cm H
– Gewicht: 9kg

Hier wordt het formaat goed zichtbaar.

Plus- en minpunten

Pluspunten

  • Ruime Bivvy
  • Stormbestendig
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Easy to use

Minpunten

  • Plastic bevestigingsringen voor haringen

Eindoordeel

De Advanta Protector Extreme 2 Man Bivvy is gemakkelijk en snel op te zetten. Door de grote binnenruimte kun je hier gemakkelijk langere tijd met een vismaat in verblijven zonder dat je elkaar in de weg gaat zitten. Door de diverse mogelijkheden die de tent biedt, is hij in alle seizoenen te gebruiken. Zelfs in extreme omstandigheden weerstaat hij de natuurelementen. Ondanks dat ik er meestal op uit trek met alleen een paraplu, durf ik deze ruime tweepersoons bivvy overal in te zetten!

Als echte Hollanders zijn jullie natuurlijk ook benieuwd wat deze bivvy moet gaan kosten. Voor £229.99 is deze ruime tent al van jou. Omgerekend is dat nu zo’n €260. Maar de wisselkoers bepaalt de uiteindelijke prijs.

Zijn jullie na het lezen van deze review nieuwsgierig geworden. Neem dan snel een kijkje op de site van Angling Direct! en bekijk nog eens de video van het bezoek aan deze hengelsportgigant.

KWO redactieEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe