Raptor Boats – De reis van een enkele boot tot een complete range!

KWO Redactie
raptor-rubberboten-headerfoto2

Sinds 2015 zijn de Raptor boten niet meer weg te denken uit de karperscene. Raptor Boats heeft zich anno 2018 ontwikkelt tot een merk met veel meer dan alleen rubberboten. In het onderstaande artikel neemt Raptor jullie mee in het verhaal achter de bekende boten!


De zoektocht

‘Raptor’ Bram aan het woord: Het begon met de zoektocht naar een rubberboot, maar dan aangepast aan de specifieke behoeften voor het karpervissen. De laatste jaren werden de vissessies vaak op of met een boot gedaan.

Veel merken bieden reguliere, voor de watersport geschikte, boten aan. Met deze specificaties kon ik niet goed uit de voeten. Ik wilde een bredere boot, welke zorgt voor meer binnenruimte en tevens meer stabiliteit. Deze zag je nog niet op de markt in Nederland en toen ben ik deze zelf gaan ontwikkelen.

En dit was het resultaat! 🙂

Een aantal van mijn vismaten zag het idee ook zitten en wilden er ook meteen een bestellen. Begin 2015 werden de boten op Carp Zwolle geïntroduceerd, op basis van de reacties en aanvragen werd kort daarop de eerste grotere zending besteld. Het merk Raptor was geboren.

Het merk Raptor was geboren.

Raptor = bootvisserij

Raptor ontwikkelt en verkoopt rubberboten en toebehoren voor en door karpervissers met korte lijnen en beperkte distributielagen. Zo kunnen wij een topproduct met goede service én een scherpe prijs aanbieden. Alle producten die ontwikkeld en ingekocht worden hebben als doel gebruiksgemak en comfort voor de karpervisser. Uiteraard testen we zelf alle spullen eerst en brengen regelmatig vernieuwingen door in onze productrange.

En toen?

De aanvragen bleven binnen komen. Meerdere uitvoeringen en uitbreiding in de verschillende maten boten volgden, waarbij ondertussen de boten werden (en worden) doorontwikkeld. Ook een groter model boot met een op maat gemaakte boottent volgde al snel. Allerlei accessoires voor bootvisserij kwamen in het assortiment. Denk hierbij aan:

  • Elektromotoren
  • Elektrische luchtpomp
  • Accu’s en toebehoren
  • Strandwielen
  • Quick release systeem
  • Drijvende onthakingsmat
  • Maar ook de nodige Raptor merchandise

Het meest in het oog springende, is toch wel het gelanceerd Raptor platform. Een spontaan idee wat inmiddels verder uitgewerkt is als een (compact) alternatief voor het reguliere bootvissen.

Met het Raptor platform kan je stekken bevissen die normaal niet bereikbaar waren. Foto: Jordy Op ’t Hof

Intussen kwamen ook steeds meer aanvragen uit het buitenland en inmiddels varen dan ook in meerdere landen boten van Raptor rond. De hele bedrijfsvoering regelden we allemaal nog in de avonduren en in het weekend naast onze fulltimebanen. 

Daardoor bleef er weinig tijd over om te vissen, maar als we konden gaan genoten we des te meer!

Raptor: rubberboten en meer

Nu, in 2018, is Raptor een gevestigde naam in de karper wereld voor bootvisserij en is de tijd rijp om een volgende stap te maken met Raptor en de dit jaar nieuw gelanceerde merken RCG Carp Gear en Evion.

De nieuwe RCG Luggage Range!

Met RCG Carp Gear breiden wij ons productassortiment uit, naast specifieke producten voor de bootvisserij, met reguliere benodigdheden voor de karper visserij. Denk hierbij aan tenten, stretcher, stoelen, retainersling, weighsling, bewaarzakken, bivvy tafel en meer. Dit jaar zullen nog meer nieuwe producten gelanceerd worden.

In de RCG range zit ook een hoogwaardig schepnet die standaard geleverd wordt met een netfloat.

Met Evion hebben we onze eigen range lithium-ion accu’s op de markt gebracht. Ook hierbij willen wij geen schakel zijn in de keten en hebben wij dit volledig zelf in eigen beheer ontwikkeld en gecertificeerd. Hiermee kunnen wij een volledig pakket leveren met boot, motor en accu.

Sluit je electromotor aan op een Evion accu voor optimaal gebruik!

Het Raptor team

Het creatieve brein achter Raptor is Bram. Altijd aan het denken hoe iets anders en beter kan, hij kwam op het concept achter de Raptor boten, onthakingsmatten en platformen. Al sinds zijn tienerjaren is karpervissen zijn passie, eerst in Nederland, maar al snel ook in Frankrijk. Als eigenaar van Raptor heeft hij dit jaar de stap gemaakt naar het fulltime ondernemerschap, zodat hij weer meer tijd krijgt om te gaan vissen en aan Raptor te werken.

Immers ideeën komen aan de waterkant en niet vanachter een bureau.

De marketing- en (beurs)organisatie chef is Ellen. Al eerder de stap naar fulltime ondernemerschap gemaakt, regelt zij het nodige. Tevens ook de vrouw van Bram. Die haar geïntroduceerd heeft in kampeervakanties, welke dan gecombineerd worden met karpervissen. Hierbij heeft ze inmiddels ook al de nodige vissen zelf gevangen. Naast een getrouwd stel, zijn Bram en Ellen nu dus ook partners in crime voor Raptor, RCG en Evion.

Naast een getrouwd stel, zijn Bram en Ellen nu dus ook partners in crime voor Raptor, RCG en Evion.

De topverkoper en belangrijkste klankbord is Richard. Vismaat van Bram, karpervisser in hart en nieren en producttester van het allereerste uur. Ook verzorgt hij veel van het foto- en videomateriaal.

 

Het logistieke zwaargewicht is Vincent, hij regelt de verzending van de Raptorboten en inmiddels ook alle overige producten. Door Bram en Richard inmiddels ook besmet met het karpervis-virus. Verder kunnen we tijdens beurzen, magazijn opruimdagen en online ondersteuning rekenen op de hulp van o.a. Rob en Kees.

Dagelijks staan we voor je klaar voor het beste advies 🙂

Showroom

In onze showroom zijn nagenoeg alle verschillende afmetingen boten te bezichtigen en af te halen. Dit kan op afspraak. Bekijk onze website of stuur ons een mailtje op: info@raptorboats.nl

In onze showroom staat ook de nieuwe ‘Oval’.

Als je werk je hobby is, hoef je nooit te werken 


Wil je het hele assortiment op je gemak bekijken? Surf dan naar www.raptorboats.nl. Check ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van  het laatste nieuws!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe