Soul of the Lot en WOKO bootverhuur gaan samenwerken

KWO Redactie
woko-bootverhuur-soul-of-the-lot-header

De vrijheid die het bootvissen biedt om te pionieren op onbekende en onbeviste stekken wordt door steeds meer karpervissers erkend. Soul of the Lot is een bekende verhuurder van boten om te vissen op de Lot en gaat nu samenwerken met WOKO bootverhuur. Hierdoor breidt de vloot zich uit met twee extra boten waardoor nóg meer karpervissers kunnen genieten van deze avontuurlijke manier van vissen!


Hoe het allemaal begon

Wouter van WOKO verhuur aan het woord: Dat vissen in het buitenland, voornamelijk Frankrijk voor de meesten, iets speciaals te bieden heeft behoeft geen uitleg. Bootvissen op een Franse rivier lijkt de ultieme uitdaging. De Lot in het bijzonder is zo’n mooie plek. Drie jaar geleden begon het avontuur op de Lot en inmiddels is Soul of the Lot een bekend begrip geworden binnen de karperwereld. Hans Dumont heeft inmiddels twee boten tot zijn beschikking welke liggen op een geweldig mooi stuwstuk van de Lot.

Hans vist sinds zijn 19de in Frankrijk waaronder ook op de Lot en heeft inmiddels zijn passie uitgebouwd. Hans en Piet Vogel zouden dit in uitvoering brengen, waarbij Piet door priveredenen moest afhaken. Hans, ondersteund door zijn vrouw Laura, zijn inmiddels een goed team met optimale service. In de opstartfase hebben Boudewijn Margadant en ik , in samenwerking met Hans, diverse films opgenomen om te kunnen laten zien wat de Lot hier allemaal te bieden heeft. Door de toenemende vraag en legio aan mogelijkheden op deze rivier slaan Hans en ik nu de handen ineen om nog meer opties aan te kunnen bieden.

Woeste karpers met dikke lippen…

…zoek ze op met een karperboot!

WOKO bootverhuur gaat in 2018 de vloot van Soul of the Lot versterken op een nieuw stuwstuk. Er valt nog zoveel te ontdekken op deze magnifieke wilde rivier! De Lot is maar liefst 400 km lang en heeft ontelbare stuwstukken!

De Lot biedt meer dan genoeg ruimte om heerlijk te pionieren!

De ‘’Frankrijkspinsels’’ kreeg ik maar niet uit m’n hoofd. In 2016 heb ik de tijd genomen om uit te zoeken of een droom werkelijkheid kon worden. Het zou toch moeten kunnen?! Met genoeg plannen in mijn hoofd ben ik terug geweest in het vroege voorjaar 2017. Dit keer met Niels. Een mooie voorbereiding op 2018!

De Lot is een wilde rivier…

…die op ieder sluisstuk iets unieks heeft te bieden!

Gedurende twee weken bevisten we drie stuwtukken, waardoor ik nóg meer kennis kon opdoen van de rivier en de mogelijkheden om mijn plannen uit te vouwen. Steeds meer realiseerde ik me dat ik mijn droom zou moeten kunnen waarmaken!

Steeds meer realiseerde ik me dat ik mijn droom zou moeten kunnen waarmaken!

Welke faciliteiten zijn er om gebruik van te maken? Wat zijn de karakters van de verschillende stuwstukken? Wat is de bezetting van de aparte stuwstukken? Kan je met de boot overal komen? Welke stuwstukken zijn groot en interessant genoeg om met een boot te bevissen en welke niet? De laatste vragen konden nu beantwoord worden!

Verschillende stuwstukken

Onderling verschilden ook de door ons beviste stuwstukken sterk. Het ene deel was diep, een ander deel ondiep en juist snelstromend en helder. We konden soms zelfs gewoon op zicht vissen! Op het ene deel zwommen weer beduidend meer spiegels dan op het andere deel en ga zo maar door. Ook dit voorjaar schommelde de watertemperatuur en stroomsnelheid zeer sterk, maar dat is inherent aan riviervissen! Het ene moment heb je te maken met een kolkende watermassa, het andere moment stroomt het water kalm en vredig. De natuur is er in ieder geval overal adembenemend mooi!

Het is hard werken voor een vis op de Lot, maar het resultaat mag er zijn!

Ook deze voorjaarssessie hebben we weer hele mooie riviervissen gevangen, al was het wel hard werken. Duidelijk was ook dat je vismogelijkheden zonder boot op deze stukken wel heel erg beperkt zijn. Daar kunnen we met Soul of the Lot dus een goede oplossing voor bieden!

Dankzij de boten van Soul of the Lot worden de mogelijkheden om de rivier te bevissen een stuk uitgebreid!

De uiteindelijke aanpak om op alle stuwen te vissen heeft ons veel geleerd en het was een ultieme ontdekking met unieke ‘wilde’ vissen. Dit najaar staat er weer een sessie gepland met Boudewijn Margadant om samen een nieuw stuwstuk in kaart te brengen en om de laatste puntjes op de i te zetten!

Doordat de vloot van Soul of the Lot nu twee keer zo groot wordt zijn er voor geïnteresseerden veel meer mogelijkheden en dus ook meer plaatsen beschikbaar om deze prachtige rivier vanuit de boot te bevissen! Ben je nieuwsgierig naar de visserij op de Lot vanuit een boot? Check dan de onderstaande video!


Ben je geïnteresseerd in het huren van een boot of wil je meer informatie? Check dan de website en de Facebookpagina van Soul of the Lot en natuurlijk de website en de Facebookpagina van WOKO bootverhuur!Plaats een nieuwe comment

Er zijn 2 comments

Voeg je reactie toe