VIDEO: Spring Madness – Jeroen van Luik en Melvin Bruinink

KWO Redactie
spring-madness-jeroen-van-luik-melvin-bruinink-header

Fanatieke vissers Jeroen van Luik en Melvin Bruinink slaan de handen ineen voor een voorjaarssessie op de rivier. Na een aantal dagen voeren moest het gaan gebeuren, en gebeuren deed het! Maar liefst 56 vissen kwamen in slechts drie nachten op de kant bij de BFP Baits consultants. Check de video + het artikel over de sessie hieronder! 


Benieuwd naar het verhaal achter de video? Je leest het hieronder!


Jeroen aan het woord: Het is een rustig voorjaar qua vissen en de drukte op het werk helpt hier niet echt aan mee. Toch staat er weer een weekendje vissen gepland met Melvin! Deze jonge knul heb ik leren kennen via Facebook. Hij berichte mij op een gegeven moment en wist me wel even te vertellen waar ik een aantal vissen had gevangen en hij had nog gelijk ook! Zo irritant als ik dat toen vond,  vind ik het nu juist super tof dat het zo gegaan is. Ik kon al snel vernemen dat Melvin een echt ‘vissertje’ is en dezelfde drive heeft als ik. De eerste keer dat ik hem aantrof zat hij te vissen aan een grote plas en ving daar dan ook die ochtend zijn eerste kapers van dit water. Hierna hebben we altijd goed contact gehouden en zijn we al enkele keren op pad geweest samen.

Jeroen en Melvin hebben samen al eerder succes geboekt!

Het geplande weekendje wordt het weekend na koningsdag, zodat we de vrijdag ook mee kunnen pakken. Het is waarschijnlijk ook nog gunstig aangezien er weinig andere vissers aan de waterkant te vinden zijn. Het plan is om stevig te voeren, de week ervoor is het namelijk erg warm geweest en zijn er zelfs berichten van paaiende karpers in de ondiepere waterstelsels. Als Melvin nog een nachtje met 12 vissen achter de rug heeft is wel duidelijk dat de vis op de meeste wateren goed los zijn!

Dit uitzicht in het vooruitzicht, we kunnen het slechter treffen!

Voeruuh!

Maandag wordt de eerste voerdag en met de lagere temperaturen van aankomende week verwachten we dat de vissen hier nog niet de paai in duiken. In de hoop dat ze nog even goed losgaan voor de paai voeren we een flinke hoeveelheid bollen verspreid over een stuk van 200 meter. Gelijk de eerste voerdag spotten we enkele karpers. Het vertrouwen is hoog. Woensdag wordt hectisch en na wat uitlopende werkzaamheden kan ik Melvin pas laat ophalen voor de tweede voerbeurt. Tegen half 10 bereiken we de stek, bewapend met voertas en werppijp. Terwijl we in onze waadpakken in het water staan gooien we onze schouders weer uit de kom.

De bewezen boilies van BFP Baits moeten ook deze sessie de vissen over de streep trekken.

We voeren met de Fish ’N Tutti en Sweet Temptation van BFP Baits. Ook tijdens deze voersessie springen er weer enkele karpers in de omgeving. Het aas wordt nu minder verspreid en we kiezen eigenlijk al zes stekken om de hengels over te verdelen, in de hoop dat ze vrijdag al wat geconcentreerder op de stekken liggen. Tegen één uur in de nacht zet ik Melvin weer thuis af en na nog een uurtje sturen kan ik dan ook eindelijk de ogen sluiten.

Alle energie die in het voeren werd gestopt heeft zich uiteindelijk terugbetaald!

Compact

Het is inmiddels vrijdag en omdat ik op een palingkwekerij werk en het levende dieren zijn gaat het werk eigenlijk altijd door. Ook op koningsdag moet er dus gewoon gewerkt worden! De dag verloopt traag terwijl allerlei vragen door mijn hoofd heen spoken. Zou het voer al weg zijn? Zitten we misschien toch te vroeg? Snel worden er boodschappen gedaan en wordt alles zo compact mogelijk ingepakt. Het is een aardig stukje sjouwen naar de stek, dus alle overbodige dingen worden thuis gelaten. Een handje lood, wat extra leaders, stoppers, boilie naaldje en een 20tal onderlijntjes is bijna het enige wat er in mijn tasje zit.

Keep it simple! De Fish ‘N Tutti aan een simpel onderlijntje doet wonderen!

Shit, vissers!

We zijn totaal gesloopt als we de laatste spullen op de stek droppen. Even wat drinken, zegt Melvin, en op dat moment zie ik zijn blik veranderen. “SHIT! VISSERS!” roept hij, een stukje verderop zien we iemand het water in lopen en een rigje droppen. Hij smijt er wat bollen bij en loopt weer rustig terug. Hij heeft ons nog niet gezien en we twijfelen even wat we gaan doen. Blijven we of verkassen we naar een ander water? Eerst maar eens buurten bij de buren. Ze vertellen dat ze maar één nachtje blijven en morgenvroeg weer zullen vertrekken. Opzich gunstig, alleen balen we toch flink dat de stek is gevonden. Vertellen hoe ze bij het water komen willen ze niet en ons vermoeden is dat ze het via de filmpjes of iets dergelijks gevonden hebben. Maargoed, het is niet anders. De rechterhengels kunnen we niet op de gewenste plek vissen in verband met de andere vissers dus dat wordt even improviseren.

De eerste van de sessie, deze lag duidelijk op de voerplek!

Doelen stellen

Als we dan eindelijk alles klaar hebben en we op onze stoeltjes kunnen zitten is het al tegen middennacht. Ik bel nog even met wat andere vismaatjes en binnen no-time heeft Melvin alweer twee vissen de kant op getrokken. Die nacht blijft het onrustig en vangen we uiteindelijk zes vissen. Ook overdag blijft er af en toe een hengeltje aflopen. We hebben niets te klagen! De andere vissers zijn weg we vangen onze visjes wel en het weertje is opzich prima. Elke keer stellen we een nieuw doel voor onszelf en proberen we deze te bereiken. Zo was het doel om acht vissen te vangen de eerste nacht. Dit haalde we, met de ochtend erbij, gemakkelijk dus zouden we voor de hele sessie een vis of 30 verwachten. Ook dit lijkt ruimschoots te lukken aangezien de tweede dag als een trein loopt! Meerdere dubbelruns zorgen ervoor dat we al over de 30 vissen hebben gevangen. Veel vissen laten de onthaakmat geel achter. De Sweet Temptation valt in de smaak en verteerd geweldig goed!

Het loopt lekker door…

Noodweer

Aan het einde van de dag breekt de zon door en wordt het even smerig benauwd. Met ontbloot bovenlijf en zo sexy als we zijn blijft het gek genoeg gewoon door lopen. De vissen moeten ook aangetrokken zijn tot de vele worsten, hamburgers en zelfs pikanto’s die we naar binnen aan het werken zijn. Tja, van al dat drillen krijgen we nu eenmaal honger ;-). De berichten gaan rond dat het noodweer is in Frankrijk en dat het onze kant op zal komen. Yes, een lagedrukgebied, daar houden we van! Als we naar de buienradar kijken zien we dat het er wel eens heel heftig aan toe kan gaan. Weg gaan doen we niet en we trotseren de buien. Even lijkt het namelijk wel mee te vallen en met een paar spetters en wat flitsen is het alweer voorbij. Zo te zien komt er een tweede buienlijn aan die wel recht over ons gebiedje heen gaat, alleen wordt dit pas ergens rond middernacht.

Yes, een lagedrukgebied, daar houden we van!

Hevige weersomstandigheden! Zou het geholpen hebben om de sessie te doen slagen?

Melvin drilt nog een vis af tijdens de storm en als de tweede buienlijn ons bereikt gaat het helemaal los! Met twee handen houden we de brollies vast. Een half uur lang is het gekkenhuis en elke paar seconden flits het om ons heen. Alles behalve aangenaam! Zodra het rustiger wordt beginnen ook direct de hengels weer te lopen.

Over de 50

Veel zuurstof in het water en een lage luchtdruk zorgen ervoor dat de vissen lekker doorazen. Overdag vangen we lekker en we gaan alweer de derde en laatste nacht in. Ik ben helemaal gesloopt en elke keer als er een hengel afloopt roep ik (blijkbaar half slaapdronken!) dril hem maar af! Pak jij hem maar! Als we eenmaal over de 50 vissen zitten kunnen we het eigenlijk niet geloven, wat een topsessie! Ook al vangen we het meerendeel mannetjes, runs krijgen is heerlijk en de mannetjes zijn vaak gigantisch sterk in deze tijd van het jaar. Op en top genieten was het!

Wat een bizarre sessie. Hier komen we zeker terug!

Tot de volgende sessie,

Jeroen van LuikEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe