Super compact op stap met mijn nieuwe Trakker Tempest Brolly V2

Mark Hofman
Trakker-Tempest-Bivvy-Mark-Hofman

Mark Hofman aan het woord: Compactheid is één van de belangrijkste factoren in mijn visuitrusting. Als je net zo actief vist als ik, dan wil je geen kilo teveel aan materiaal mee zeulen! Ik ben daarom ook continu op zoek naar manieren om mijn uitrusting verder te tunen qua compactheid. Met de nieuwe Trakker Tempest Brolly ben ik met een minimale bepakking maximaal beschermd tegen alle weersomstandigheden!


Mijn eerste indruk

Een echte tent behoort eigenlijk niet tot mijn uitrusting. Als het even kan slaap ik onder de sterren of neem ik mijn oude oval mee (plu met zijflappen). Toen Jos mij vroeg of ik het nieuwe pakketje van Trakker mee wilde nemen op mijn lange Frankrijk trip was ik eerst wat sceptisch. Ik was juist bezig mijn uitrusting verder te minimaliseren! Een echte ‘tent’ zou daar toch niet bij passen?!

Mijn sceptische houding veranderde al snel toen ik het pakketje zag, dat was werkelijk klein! Nieuw uit de doos weegt het minder dan vijf kilo. Toen ik de brolly even snel uitklapte op kantoor was ik verkocht: dit ging als een trein! Het opzetten kost werkelijk nog geen twee minuten en het opruimen is ook minstens zo snel. Dit past perfect binnen mijn visserij!

Super compact…

… en nog geen 5kg in totaal!

Een aantal jaar geleden heb ik ook al eens een Trakker Tempest model gehad. Inmiddels is deze range aardig doorontwikkeld door alle feedback van de gebruikers. Als we kijken naar deze nieuwste versie, dan zijn er weer een hoop verbeteringen doorgevoerd.

Nieuwe features Tempest Brolly V2

1. Volledige rits

De nieuwe versie heeft een rits die volledig langs de rand aan de voorkant loopt. Hierdoor kun je er verschillende ‘infill panels’ in ritsen. Zo is er een infill panel wat de brolly tot een compleet dichte tent maakt met deur en al. Zo heb je een volwaardige bivvy voor langere sessies of voor in de koudere periodes.

Ik zou deze zelf niet heel snel gebruiken, maar Trakker had wel goed ingeschat dat het insectenpanel wat voor mij zou zijn. Met dit accessoire rits je de voorkant compleet dicht met muggengaas. Dit heeft mij inmiddels al diverse keren beschermt op natte en moerassige stekken waar je anders compleet lek wordt gestoken. Een must-have voor de warmere maanden!

S’ochtend lekker wakker worden zonder een hoofd vol muggenbeten 🙂

2. Nieuw blok

De Tempest serie is vooral bekend vanwege het unieke systeem om de tenten en brolly’s op te zetten. Dit gaat via het gepatenteerde blok. Spreid de stangen en trek de tent strak met het mechanisme van het blok bovenop. Dit blok is inmiddels weer verbeterd en vooral een stuk lichter gemaakt, uiteraard zonder in te leveren op de kwaliteit.

3. Nieuw doek

Voor deze range wordt er gebruik gemaakt van een nieuw hydrostatic 10.000mm doek. Het zijn dure woorden, maar het komt erop neer dat je je geen zorgen hoeft te maken als het met bakken uit de hemel komt. Dit doek is super sterk en extreem waterdicht. Dit heeft zich in Frankrijk ook goed bewezen tijdens enkele bizarre buien!

4. Anti twist pole system

Waar ik met mijn oude Tempest nog weleens had dat mijn stokken rond draaiden (ik denk dat iedereen met een oudere Tempest weet wat ik bedoel) heb ik daar nu geen last meer van! Er is een sleuf in de stokken gemaakt waardoor je deze maar op één manier in elkaar kan zetten en ze dus niet meer kunnen ‘twisten’. Hierdoor staat de brolly altijd strak en stevig.

5. Skull Cap in nieuwe materiaal

Ook de populaire ‘Scull Caps’ zijn voor deze nieuwe brolly beschikbaar. Met deze ‘cap’ verleng je je brolly aan de voorkant zodat je minder last hebt van regen of sterke zon en voeg je een extra laag toe tegen condensatie en voor extra warmte.

6. Dedicated wrap van zelfde hoogwaardige materiaal

Voor deze nieuwe brolly is er nu ook een overwrap beschikbaar welke gemaakt is uit hetzelfde nieuwe hoogwaardige doek. Heerlijk voor in de winter of als je langere tijd op een stek zit!

7. Utility front

De Utility Front is een optie die ik zelf eerder had moeten ontdekken. Als ik een paar weken geleden had geweten dat deze er was, dan had ik hem besteld! Met dit utility front tover je je compacte Tempest om tot een waar paleisje. Je verdubbelt bijna de ruimte van je brolly. Ideaal voor als je extra ruimte nodig hebt voor je stoeltje, maar denk vooral ook aan sessies met je vrouw, kinderen of vismaat. Je hebt geen extra bivvy meer nodig met deze optie! Hij staat in ieder geval al op mijn wenslijstje 😉

Is de Tempest MH proof?

In mijn visserij kan het er aardig grof aan toe gaan. Ik sta er daarom om bekend dat ik mijn spullen wat sneller dan gemiddeld verslijt. Of deze Tempest de tand des tijds bij mij gaat doorstaan? Hij houdt het tot nu toe goed vol! Ik heb hem nu bijna twee maanden in bezit en hij is nog in topconditie. Wellicht denk je, maar twee maanden? Vergis je niet! Twee maanden zijn bij mij bijna twee maanden volgas vissen. In deze periode heb ik hem tussen de 60 en 80 keer opgezet en weer afgebroken. Sommige vissers redden dit waarschijnlijk nog niet in een heel jaar. Kortom: die twee maanden bij mij zijn al best lang 😉

Het enige minpuntje wat ik nu trouwens pas zie op de foto’s, is dat de verf op de palen mijn visserij niet echt leuk vindt 😉 Op zich ook wel logisch met alle stenen langs de oevers van Cassiën en omgeving. Dus wil je je palen mooi zwart houden, gooi dan niet je tent continue overal op de grond…

Uiteraard hoop ik er heel wat langer plezier van te hebben als de paar maanden dat ik hem nu heb, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Het is een oerdegelijk product zonder fratsen. Dus als jij, net als ik, van een compacte uitrusting houd, maar wel graag goede bescherming hebt tegen de weersomstandigheden, check dan deze Trakker Tempest Brolly V2 eens!

De Tempest doorstaat mijn visserij tot nu toe goed en dat zegt wel wat… 😉

Nuttige details:

  • Afmeting tent: hoogte 125 cm x diepte 230 cm x breedte 250 cm
  • Transportformaat: 110 cm x 23 cm
  • Gewicht: ongeveer vijf kilo
  • Adviesverkoopprijs: €279,99

Wil je meer weten over de Tempest V2 Brolly of over de andere producten van Trakker? Check dan de website en vergeet ook zeker niet om de Facebookpage te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe