Supersessie in Frankrijk – Terugblikken met Glenn van der Auwera

KWO Redactie
glenn-van-der-auwera-supersessie-frankrijk-header

Begin september vorig jaar trok Glenn van der Auwera samen met zijn vriendin Tru voor een midweek naar het Franse land. Glenn was al een aantal keer eerder bij dit water geweest, maar een sessie zoals deze had hij nog niet eerder meegemaakt! Lees hieronder hoe de sessie verliep, waarbij Glenn meer vissen ving dan sommige vissers in een heel jaar!

Benieuwd hoe Glenn zoveel wist te vangen? Lees dan snel verder!


Glenn aan het woord: 7 september, eindelijk. Nog twee dagen en ik vertrek weer voor een midweek naar het beloofde land. Met een brede glimlach wordt de auto volgestopt met spullen. Zondagavond worden de laatste dingen in de auto geladen en na een paar uur slapen kan de trip naar een grindafgraving van 20 hectare beginnen. Een water waar in de zomer veel wier staat, maar in september is het bijna verdwenen. We zijn al bijna twee uur onderweg als we tot de conclusie komen dat mijn vriendin, Tru, al het eten uit de koelkast is vergeten.

We zijn al het eten uit de koelkast vergeten!

Shit, kan ik ook nog gaan zoeken naar een intermarché terwijl ik gebrand ben om aan het water aan te komen! En je kent vrouwen he, altijd uren rondwandelen in de winkel. Na een tijdje te hebben verdaan in de winkel kan onze trip eindelijk worden vervolgd en een uur of twee later komen we aan. We rijden het zandweggetje in en in de verte zie ik het water. De stek die ik voor ogen had is ingenomen en ik tel nog drie andere lokale vissers aan diezelfde kant.

Het zou een sessie worden om nooit te vergeten!

Andere plannen

We rijden naar de overkant en de westenwind staat goed op de stek te blazen. Bij het uitladen van de auto en het rechtzetten van de tent hoor ik een luide plons. Ik laat onmiddellijk alles vallen en pak mijn hengel en de voerboot. Ik voorzie deze van de Red Angel en vaar hem uit naar deze plek. Ook worden er wat boilies bijgevoerd met de voerpijp. De zon staat hevig te branden als we verder gaan met het opzetten van de tent. Niet alleen wij, maar ook onze hond is al aan het genieten van het uitzicht!

Ook de hond is aan het genieten van het uitzicht!

Nadat alles recht staat breng ik mijn andere lijnen ook in orde. Eén lijn wordt voorzien van een ronny rig met de Magic Mango pop-up en daarbij gecrunchte Nutrition boilies en partikels. De andere lijn voorzie ik van een simpele rig met een Nutrition boilie. De meest linkse lijn wordt ook voorzien van een Red Angel.

Glenn’s rigs werden voorzien van het kwaliteitsaas van Pro Line!

Eerste veertiger

De avond nadert en Tru is ondertussen begonnen aan het eten. Echte boerenkost: aardappelen met rode kool en worst. Na het eten kruipen we onze slaapzak in. Een paar uur later is het al raak! De eerste vier vissen worden gevangen op de twee linkse hengels. Tegen de ochtend vallen deze twee hengels stil en beginnen de andere twee af te lopen. De ene na de andere laat van zich horen! Uitvaren en weer afgaan, uitvaren en weer afgaan. Zo gaat dit bijna de hele ochtend door.

Al na een paar uur komt de eerste vis op de kant!

Na de middag valt het even stil. Ik vond het hoog tijd voor een dutje, tot de hengel met de Magic Mango pop-up weer afloopt! Hier komt voornamelijk de kleinere vis af, dus ik zeg tegen Tru dat ze hem mag pakken maar ze weigert. Ik sla aan en voel meteen dat het om een dikker exemplaar gaat. Na een stevige dril kan ik hem eindelijk scheppen en jawel: een mooie schub van 23 kilo! Mijn week is alvast goed begonnen.

Alleen deze vis maakt de sessie al tot een succes!

De avond valt en de hengels blijven lopen. We gaan weer een slapeloze nacht hebben, maar voor de visserij hebben we alles over. De derde dag staat het aantal op 31 karpers! Van overdag slapen komt niet veel in huis en eten maken lukt ook al amper. ’s Avonds beslis ik dan toch om mijn hengels binnen te halen, de stekken bij te voeren en mijn wekker om vier uur ’s morgens weer te zetten. Om acht uur ’s morgens word ik wakker. SHIIIIT, ik heb door mijn alarm geslapen! Meteen spring ik m’n tent uit en leg ik mijn hengels weer uit. Een uur gaat voorbij en ik verzink in mijn gedachten. Ik denk dat het stil is gevallen.

Gelukkig hoeft Glenn niet alle vissen zelf te drillen…

…zijn vriendin Tru helpt ook graag een handje mee!

Dubbelrun

Opeens hoor ik mijn Delkim het prachtige geluid uitschreeuwen. Ik spring meteen op en sla aan. Terwijl ik sta te drillen loopt er ook een andere hengel af: dubbelrun! Tru haar vis is binnen en meteen erna loopt er weer een hengel af. Een prachtig exemplaar voor haar en meteen haar nieuw PB schubkarper: 18,9 kilo. Wij zijn door het dolle heen! Bij het foto’s nemen stoppen er zelfs Franse mannen om haar ook te fotograferen. Een vrouw met een vis, geweldig toch!

Wat een ongelofelijke sessie!

De laatste dag breekt aan. Nog één nachtje en we gaan weer naar huis. De teller staat al op 48 karpers! Mijn boilies en partikels raken langzaamaan op en het blijft lopen. Wie had dit gedacht?! De temperatuur loopt op tot 30 graden en samen vangen we nog wat mooie vissen bij, met gewichten die variëren van 14 tot 18 kilo. Hier zitten ook twee prachtige vissen bij die ik eerder al heb gevangen: een mooi hoog geblokte schub en een prachtige spiegel. Net zoals toen vang ik deze vlak na elkaar. De avond valt maar staat niet stil. ’s Nachts weet ik nog enkele vissen bij te vangen. Rond vier uur ’s morgens valt het even stil en kruip ik mijn slaapzak in.

Vissen zoals deze vangt Glenn met plezier nog een tweede keer!

Brasem?

Het is acht uur als we worden gewekt door een Delkim. Terwijl ik sta te drillen begint Tru al met inpakken. Een uur later blijven mijn hengels nog steeds lopen. Tru komt naast me staan en vraagt of er ook brasem op het water zit. Ik zeg in volle overtuiging dat hier bijna geen brasem zit. Ik heb er hier nog maar één gevangen op de vijf sessies die ik hier heb gevist. Het valt even stil en we hebben ondertussen 59 vissen gevangen. We gaan verder met het inpakken als plots mijn Delkim het opnieuw uitbrult. YES, vis nummero 60! Ik spurt naar mijn hengel, sla aan, en voel dat het iets raars is dat er aanhangt. Wat komt er op de kant denk je? Jawel, een brasem! Had ze daar nou maar over gezwegen…

Door de vele vangsten gaat het aas er hard doorheen. Niet dat Glenn of Tru dat erg vinden natuurlijk…

Alle boilies en partikels zijn op. Ik heb nog één boilie die ik aan mijn haak doe en gewoon ingooi richting de stek, want de voerboot is al ingepakt. Een halfuurtje later loopt deze toch nog af en komt karper nummer 60 op de kant. Wat een sessie! Slapeloze nachten, een kapotte rug van het drillen en sleuren met de voerboot: het was het allemaal waard! We sluiten de sessie af, pakken alles verder in en keren weer huiswaarts. De volgende dag moet er weer gewerkt worden. Op naar de volgende sessie!

Deze sessie was een MEGA succes!

Succes aan de waterkant!

Glenn van der AuweraEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe