Sweet Public Dreams – Part 2 – Roel den Boer

KWO Redactie
https://karperwereld.nl/wp-content/uploads/2017/07/roel-den-boer-header-2-1050x700.jpg

In het vorige deel van dit tweeluik namen Roel en Niels jullie mee naar de oevers van een Frans water. Al vrij snel kwamen de eerste veertigers op de kant en door slim te voeren (en af en toe de lijnen uit het water te halen) hopen de boys in het vervolg van de vistrip tot de toplaag van het karperbestand door te dringen. Want dat er bakken van schubs zwemmen, dát weten de mannen maar al te goed... Of hun dromen ook daadwerkelijk in vervulling gaan checken jullie hieronder, veel leesplezier!


Roel vertelt: Maandagnacht verloopt, net zoals de voorgaande nachten, zonder actie. Om 08:00 uur gilt de baitrunner van Niels het uit. Het is zijn kanthengel. De vissen geven stuk voor stuk een strijd waar je U tegen zegt. Dit is weer puur genieten. De klok blijft uiteindelijk steken op 19,9 kg. De dag kan slechter beginnen.

Het lijkt wel alsof er in de vroege ochtend alleen BAKKEN azen...

Nu is het tijd voor de stek met de dode bomen. Met militaire precisie legt Niels er een rigje neer, we voeren niets bij. Gewoon een enkele bol met een pop-up moet het gaan doen voor ons... Mede door de onderwaterbeelden, verwachten we dat de stek binnen een uur een vis moet opleveren. Ik positioneer mijn camera op de set-up en begin te filmen... De hengel blijft ijskoud liggen en geeft de hele dag geen kick. ’s Middags pak ik met mijn hengel in de arm nog een fraaie spiegel van 18,6 kg en een uurtje later doet Niels er nog een schepje bovenop in de vorm van een 19,7 kg schub.

's Middag pak ik deze dertiger...

...waarna Niels deze 39-er mag bijschrijven.

Volle maan & dikke vis?

Heerlijk zo’n dipje in het weer en het feit dat meerdere stekken gewoon blijven lopen. Aan het eind van de dag halen we de hengel bij de dode bomen binnen en voeren weer wat bollen. De rig en het haakaas zien er keurig uit. Niets mis mee. Niels filmt de bodem weer met de GoPro-camera, de kaart verdwijnt direct in de laptop en tot onze verbazing filmen we weer karper. Potverdomme ze zitten er wel, maar we denken dat ze wellicht gewoon niet buiten de wirwar van takken azen. Morgen gaan we er nog strakker tegenaan vissen. Die nacht vangen we nog twee vissen tot 15 kg. Zou de volle maan er iets mee te maken hebben?

Ben je al KWO Member? Meld je dan hieronder aan

Getagd
Roel den Boer