Tips om sneller beet te krijgen!

KWO Redactie
1.-Openingsfoto-header

Een groot deel van de karpervissers heeft ermee te maken: weinig vistijd. Dit betekent dat je natuurlijk zo snel mogelijk beet wil krijgen! Dat lijkt soms onmogelijk maar met een paar aanpassingen in je visserij ga je merken dat dit scenario binnen handbereik ligt. Lees hieronder snel verder voor enkele tips van de mannen van Originals!


Investeren in een wandeling

De basis voor succesvolle visserij valt of staat met het bevissen van stekken waar de karper daadwerkelijk zwemt. Zoiets klinkt simpel, maar vergis je niet in het feit dat karpers vaak grote delen van een water vermijden. Te diep, te koud, te weinig zuurstof; allerlei redenen voor een karper om plekken te vermijden. Om de karpers snel te lokaliseren is het gebruik van een goede polaroidbril absoluut een aanrader. Deze brillen zijn voorzien van een speciaal filter die de spiegeling van het water wegneemt waardoor je als het ware in het water kan kijken. Afhankelijk van de helderheid van het water kun je soms wel anderhalve meter diep kijken!

2.de-tackelbox-Snel-beet-krijgen-polaroidbril

Een polaroidbril is een absolute must om de karpers snel te kunnen vinden!

Wij adviseren je daarom om bij aankomst van je sessie zo’n bril op te zetten en eerst eens een rondje te gaan lopen. Zo’n investering van een half uurtje levert je vaak meer vis op dan urenlang achter de hengels zitten in een zone waar geen karper zwemt. Heb je de karpers tijdens het wandelen gevonden, zorg er dan voor dat je razendsnel je hengels ophaalt. Vissen zien is namelijk vissen vangen!

Vissen zien is namelijk vissen vangen!

Voorzichtige benadering

Kies vervolgens voor een voorzichtige benadering. Vissen die je ziet zwemmen begeven zich vaak op de ondieptes of in hoge waterlagen. Daardoor zijn ze extra voorzichtig. Wij starten zo’n sessie graag met fel gekleurde Single Amino Food Pop-ups, soms gecombineerd met een klein handje verkruimeld voer. De voedselprikkel en de visuele prikkel die dit aas uitlokt is zeer sterk waardoor de meeste karpers de eetbare voedseldeeltjes snel waarnemen.

3.de-tacklebox-minimale-verstoring-en-maximale-prikkels

Kleine aasdeeltjes geven minimale verstoring en maximale prikkels!

Vergeet trouwens niet om een licht loodje te gebruiken. De plons van deze loodjes is klein waardoor de verstoring minimaal is.

Baitsprays van Originals

Wil je het haakaas een extra prikkel meegeven dan heeft de Nederlandse aasfirma Originals enkele prachtige Baitsprays in haar assortiment. Deze Sprays zijn doormiddel van een verstuiver eenvoudig en snel aan te brengen en geven je aas een flinke extra voedselprikkel. De Baitsprays van Originals zijn verkrijgbaar in de smaken Scopex, Maple Pistache, Liver Squid en Milky Banana en bevatten veel amino’s en andere eetlustopwekkers.

4.de-tacklebox-riginals-baitsprays-die-je-aas-een-extra-prikkel-geven

De Baitsprays zijn in verschillende smaken verkrijgbaar en daarmee af te stemmen op jouw visserij!

Aquariumtesten hebben inmiddels aangetoond dat de prikkels van dit aas een bijzonder positieve uitwerking hebben op het aasgedrag van een karper. De Sprays zijn dus absoluut een meerwaarde voor de instant visser die snel een karper wil vangen!

Milky Banana, een ware karpermagneet!

Recent heeft Originals de Range Baitsprays uitgebreid met de populaire smaak Milky Banana. Deze smaak is op basis van melkeiwitten en melkextracten en is niet te vergelijken met de smaken die je al kent. Klik hier om de nieuwe Baitspray te bestellen voor slechts €7,99.

5.de-tacklebox-recent-baitsprays-van-originals-uitgebreid-milky-banana

Oef… Zeg daar maar eens nee tegen!

Melkeiwitjes zijn op de aasmarkt zeldzaam aan het worden terwijl ze zich in het verleden als een ware karpermagneet hebben bewezen. Een belangrijk ingrediënt voor deze baitspray is het additief Milk B. De kenners weten dat de meeste karpers dit unieke extract maar moeilijk kunnen weerstaan!

Thom observeert

Bovenop alle tips kun je stellen dat hoe goed je aas ook is, er zal altijd karper aanwezig moeten zijn op de plekken waar je vist. Wij adviseren je daarom om daar het grootste deel van je beschikbare tijd te investeren in het zoeken van de juiste stekken. Met bovengenoemde aastips hoef je je over dat aspect van je visserij geen zorgen meer te maken en dat geeft je ruimte om je volledig te focussen op de belangrijke zaken tijdens het vissen.

6.de-tacklebox-thom-met-een-woeste-bruine-schub

Door te focussen op het lokaliseren van de vis kon Thom deze rakker al snel zijn net in loodsen.

Thom Vredevoort beheerst dit trucje inmiddels als geen ander en deze jonge student profiteert daarom maximaal van attractief aas en natuurlijk; een goede zonnebril!

De Tacklebox


De producten van Originals zijn verkrijgbaar bij De Tacklebox in Beilen en online te bestellen via de website van Originals.

O.a. verkrijgbaar bij:Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe