TIPS voor het bevissen van openbare Franse wateren

KWO Redactie
public-lake-france

Het gros van de hedendaagse karpervissers trekt 1 of meerdere keren per jaar naar Frankrijk om zijn (of haar) lijnen nat te maken. Verspreid door heel het Franse land liggen honderden betaalwateren en duizenden openbare wateren te wachten om bevist te worden. Voor de eerstgenoemde categorie kun je voor inspiratie en informatie terecht op de websites van de diverse reisorganisaties. Wil jij echter gaan vissen op openbaar water, dan is het aanbod op het gebied van informatie een stuk kleiner. Jammer want er kunnen prachtige avonturen worden beleeft op de ‘public lakes’.

Op de openbare Franse wateren zijn prachtige karpers te vangen, echter het is soms lastig om de ‘juiste’ wateren te vinden. De Public Carp Venues Facebookpage kan handvatten bieden!

Op de KWO redactie kwam er afgelopen week een tip binnen die ons wees op de Facebookpagina Public Carp Venues. Een page die regelmatig openbare Franse wateren dropt met de nodige informatie. Denk hierbij aan gegevens over het meer (oppervlakte, diepte, ligging) maar ook over de reglementen (nachtvissen, zones, aantal hengels). Kortom volg de pagina want wie weet komt er een water voorbij dat jouw aandacht trekt. Overigens staan er inmiddels al een tiental wateren op!

En als je nóg meer info van openbare wateren zoekt dan in het raadzaam om de website www.colinmaire.net regelmatig met een bezoekje te vereren. Op deze site zijn honderden Franse wateren besproken met vaak ook diverse vangstfoto’s van de topvissen van de wateren. De Franse vissers zijn toch wel van een ander slag dan ‘wij’ in de Benelux: de trotse Fransen delen maar wát graag hun topvangsten met de hele wereld. Daar kunnen wij Nederlanders en Belgen weer van profiteren  🙂

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt naar welk water je gaat moet je nog een vergunning regelen. Vaak kun je een overkoepelende vergunning kopen voor het departement waarin jouw water ligt. Ook kun je meestal een vakantievergunning van 7 of 14 dagen bestellen. Dit scheelt weer in de kosten! Dit alles doe je (thuis vanaf de bank) op www.cartedepeche.fr.

Bestel je vergunning eenvoudig online!

Waterkeuze en overnachting

Nu we toch bezig zijn met dit artikel is het leuk om een ‘oudje’ boven water te halen waarin ‘waterkeuze en overnachting’ is besproken.

Nadat je via vismaten, Facebook, uit je archief of op een andere manier een water op het oog hebt gekregen ga je de naam van het water intoetsen op Google met de toevoeging ‘carp’ of ‘carpe’. Ook kun je het desbetreffende water eens opzoeken op het Carpboard Forum, vaak is het water waar je over nadenkt als eens besproken op het forum. Een andere informatiebron is de Carp Rules App maar eerlijkheid gebied te zeggen dat niet alle informatie / wateren up to date zijn. Klik hier voor Apple en hier voor Android.

Roderick-Langeveld-Carp-Rules

Check de Carp Rules App, klik op de afbeelding om hem te downloaden.

Voor de KWO Community zijn we overigens ook bezig met een overzicht van wateren, zowel betaal als openbaar. Deze toevoeging aan het membership hopen we deze zomer gereed te hebben. Stay tuned dus!

Nachtvissen verboden, wat nu?

Als het nachtvissen verboden is, op het door jou uitgekozen water, is het handig om een slaapplek te hebben. Tegenwoordig nemen veel vissers duur (reserve) materiaal en is een camping of huisje een noodzaak. Op de website www.camping-frankrijk.nl kun je per departement de aanwezige campings bekijken en Nederlandstalige recensies lezen. Ook kun je gewoon op Google intoetsen welk water je wilt bevissen en er het woord ‘camping’ achter zetten. In dit artikel hebben we alvast 8 interessante campings voor jullie op een rij gezet!

Cassien-Tips-camping

Ook via Google Maps kun je campings in de buurt van een water opsporen.

Zelf heb ik vaak een dure laptop en andere prijzige spullen mee. Voor mij is een afsluitbare accommodatie soms dan ook een must. Voor wie luxer (en veiliger) wil dan een simpele camping raad ik aan om te boeken via de website www.airbnb.com! In onderstaande video leg ik uit hoe dit in zijn werk gaat!

Hopelijk heeft deze ‘tutorial’ jullie verder geholpen om ook eens op avontuur te gaan op een openbaar water in Europa. Er is nog zoveel moois te beleven en er zijn nog zoveel mooie vissen te vangen! Je weet het, achter je computer zul je niets vangen, maar in de voorbereiding kan deze toch verdomd handig zijn  😉

Juni 2004, één van mijn allereerste karpers van openbaar water in Frankrijk!

Juni 2004, één van mijn allereerste karpers van openbaar water in Frankrijk!

Veel succes en wellicht zien we elkaar ooit aan de oevers van een mooi meer  😉

Michiel PilaarEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe