Toe aan nieuwe beetmelders? Check de Siren R3 van NASH

KWO Redactie
nash-siren-r3

Beetmelders: er zullen maar weinig karpervissers zijn die geen setje in hun uitrusting hebben. Inmiddels zijn er tientallen merken die vaak ook nog eens diverse modellen aan de man (of vrouw) proberen te brengen. Het Engelse Nash bracht jaren terug de Siren R1 op de markt en eind vorig jaar zag de R3 het levenslicht. Volgens Nash dé beetmelder van dit moment!


Nash consultant Kim de Poorter vertelt: Zoals in de intro al duidelijk wordt is de Siren R3 de opvolger van de populaire Siren R1 beetmelder. De mannen van Nash hebben alle feedback op de R1 meegenomen in de ontwikkeling van de gloednieuwe R3. Hierdoor kunnen we toch wel stellen dat dit één van de meest veelzijdige beetmelders is die momenteel verkrijgbaar is!

Looks & eigenschappen

De beetmelder is compact en zeer sterk. Hij is dan ook opgewassen tegen een stootje of een hevige regenbui. Naast de compactheid van de beetmelder is er ook gedacht aan de verdere looks van de pieper. Op de bovenkant van de beetmelder zitten snagears, deze moeten ervoor zorgen dat je hengel niet het contact verliest met de beetmelder. Op de voorkant van de R3 zitten 2 knoppen, met deze knoppen kun je de gevoeligheid, de toon en het volume aanpassen.

Een flinke verbetering (ten opzichte van de R1) is de bediening: Middels 2 drukknoppen pas je heel gemakkelijk de toon, volume en gevoeligheid aan.

De onderkant van de beetmelder is voorzien van een aansluiting waarop de meeste hangers kunnen worden aangesloten. Door middel van een ‘Optic Fiber Cable’ kan je de Nash hanger laten oplichten bij een aanbeet. De beetmelder kan uiteraard gemakkelijk op iedere bankstick of rodpod gedraaid worden.

De beetmelders zijn gemakkelijk te monteren op elke bankstick of rodpod!

Er zijn diverse hangers verkrijgbaar die je in de R3’s kunt schroeven.

De binnenkant

Naast het strakke design van de beetmelder is er ook gewerkt aan de binnenkant van de pieper. De beetmelder is voorzien van een microchip met intelligente sensor die de bewegingssnelheid meet. Deze chip moet ervoor zorgen dat losse piepjes verleden tijd zijn. Naast de vele mogelijkheden die de beetmelder heeft qua toon, volume en gevoeligheid is er ook gewerkt aan het ontvangst van de ontvanger. De ontvanger heeft een bereik welke getest is op maar liefst 400 meter. Natuurlijk is het niet verantwoord om op deze afstand van je hengels te verblijven, maar beter teveel bereik dan te weinig 😉

De beetmelders kunnen wel tegen een spatje water!

Specificaties

  • Microchip met gevoeligheidssensor
  • Ontvangst tot 400 meter
  • Waterdicht
  • Ultra LEDS
  • Verlengde batterijduur
  • Geeft aan dat de batterij bijna op is
  • PVC hoes ter bescherming
  • Batterij: 1 x CR2-3V (standaard niet bijgeleverd)

Bekijk onderstaand video om te zien hoe je de Nash Siren R3 instelt:

Kortom, ben jij toe aan een set nieuwe beetmelders? Of heb je interesse om ze eens van dichtbij te zien? Bekijk ze dan snel bij de dichtstbijzijnde Nash Dealer in je buurt!


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Nash, houd dan de website en Facebook pagina goed in de gaten!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe