Topvideo: 4 Nederlandse veertigers voor Joey Kouwenhoven

KWO Redactie
joey-kouwenhoven-vinkeveen

Heb je 3,5 minuut? Check dan zeker de nieuwe video van Joey Kouwenhoven! Ondanks een drukke baan en een intensief sociaal leven weet deze Nash consultant ieder jaar weer een serie prachtige karpers te strikken. Afgelopen jaar maakte JK het wel héél bont want alleen in Nederland al wist hij liefst 4 verschillende veertigers te vangen. In onderstaande video neemt Joey ons mee naar al die prachtige exemplaren en reken maar dat je zelf ook gemotiveerd raakt nadat je deze movie hebt bekeken 😉

Naast het schieten van vette shots en het editen daarvan is Joey ook nog eens een bedreven auteur. Voor KWO schreef hij een kort artikeltje getiteld Genieten of Genoten. In dit stuk gaat Joey terug naar zijn prille vis-jeugd en constateert hij dat het vissersvuur nog net zo hevig woedt als 16 jaren terug. Al ligt zijn focus nu meer op het targetvissen…

Genieten of genoten?

Zwoegend op mijn fiets trap ik met overvolle krantentassen richting een willekeurige buurtvijver, waar ik zonder teveel nadenken de telescoophengel uit werp. Met behulp van een zelf gefabriceerd katapultje schiet ik enkele tutti frutti boilies bij. Niet teveel want dat is zonde. De scherpe toon uit mijn Knucklehead is het hoogtepunt van de dag en met benen als trillende satéstokjes dirigeer ik de zestienponder in mijn te kleine schepnet. Trots poseer ik met een ware hoofdprijs en schiet het rolletje van de wegwerpcamera volledig vol…

Als dertienjarig baasje zo trots als een pauw!

Tegenwoordig is bovenstaande voor vele van ons niet meer van toepassing. Wateren worden geselecteerd op haar bestand of er wordt gejaagd op specifieke karpers. Deze virus heeft ook mij te pakken en zorgt ervoor dat ik door het hele land cruise op zoek naar die ene karper.

Een Nederlandse superschub… het mooiste dat er is!

Ondanks deze virus geniet ik nog steeds van alle facetten tijdens het vissen en ook elke aanbeet voelt nog altijd als een speciaal moment, ongeacht de grootte van de vangst. Wat wel drastisch is veranderd zijn de eisen die ik tegenwoordig aan mijzelf stel. Het gaat hierbij niet altijd om die ene fantastische of enorme vis, maar om het realiseren van bepaalde uitdagingen door middel van een zelf gecreëerd plan. Het willen begrijpen van vangen of blanken en dit toetsen in de praktijk is voor mij de drijfveer om bepaalde vissen na te jagen. Het stukje ervaring dat je verkrijgt na het vangen van een target of grote vis, is daarom onbetaalbaar en draagt tenslotte bij aan het voltooien van al je andere uitdagingen.

Ruim zestien jaar later geniet ik nog steeds van elke vangst.

Het afgelopen jaar heb ik mij in Nederland voornamelijk bezig gehouden met het najagen van verschillende targets. Zelden kies ik voor een groot water waarbij ik niet gericht achter een bepaalde vis aan zit. Dit heeft beiden geresulteerd in prachtige vangsten. Toch vergelijk ik mijn visserij nog regelmatig met hoe ik dit vroeger deed. De inspanningen, tijd en geld zijn namelijk belangrijke factoren die medebepalend zijn in hoeverre je geniet van je visserij. Targetvissen kan ontzettend obsessief zijn, hierdoor is een goede balans vinden van essentieel belang om jezelf stabiel en gelukkig te houden tijdens het uitoefenen van je hobby en in het dagelijks leven.

Nog even wachten en dan breekt het voorjaar weer aan… Ik heb er enorm veel zin in!

Hiernaast is de karperwereld enorm veranderd en zijn bepaalde trends niet meer weg te denken uit onze visserij. Ook ik ben hierin onbewust meegesleurd wat van invloed is geweest op mijn hedendaagse manier van vissen. Kortom, things change en vroeger was vroeger. Aan deze stellingen houd ik mij vast, maar tot de dag van vandaag vraag ik mij oprecht af; van welke visserij genoot ik nu het meest?

Enjoy!

Joey KouwenhovenEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe