Vang meer met de Winter Specials van Pioneer Baits

KWO Redactie
pioneer-baits-winter-specials-header

Onlangs heeft Pioneer Baits de zogenaamde Winter Special gelanceerd. Een licht verteerbare en attractieve boilie die de wintervisser zal helpen om nét wat meer te vangen in de koude periode (die er nu toch écht aan zit te komen). In deze update geeft Pioneer Baits man Pim Starreveld ons een aantal wintertips en licht hij toe waarom je met de Winter Specials je slag kunt slaan in de wintermaanden!


Pim aan het woord: Een winterboilie betekent zeker niet dat je er onbeperkt kilo’s van kunt strooien en de vis daarmee op de kant kan laten springen. Wel heeft deze Winter Special een streepje voor op de ‘gemiddelde’ boilie in de winter, zeker wanneer je een voerstekje wil onderhouden. Doordat de karper deze winterbolletjes makkelijk kan verteren, en wanneer je met regelmaat kleine beetjes voert, zullen de vissen actiever blijven en dus ook makkelijker te vangen zijn.

Doe je voordeel met de Winter Special in de koude periode. Teamlid Dennis ‘Grande’ doet het al volop!

Vermijd groot aas

Het (voor)voeren van bijvoorbeeld 24 mm boilies heeft naar mijn mening weinig zin in de winter. Hierdoor hoeft de karper bijna niet te zoeken of moeite te doen voor een grote hap voedsel. Wanneer je klein aas voert, en dan het liefst gemengde diameters en ‘Chopz’, doen de vissen veel langer over het zoeken naar voedseldeeltjes. Simpel gezegd: de vissen verbruiken meer energie wat het metabolisme op gang houdt en de vissen voor langere tijd actief houdt. Daarom is regelmaat in het voeren ook erg belangrijk. Er moet frequent wat voer te water gaan, zodat de karpers actief blijven. Liever twee keer per dag een handje, dan één keer in de twee dagen vier handen.

Liever twee keer per dag een handje, dan één keer in de twee dagen vier handen.

Kies niet voor de moeilijkste circuitwateren, maar liever een makkelijk watertje dicht bij huis. Hierdoor kun je regelmatig voor of na het werk even voeren. Geniet van iedere karper die er uit komt, ongeacht het formaat. In de winter telt iedere vangst extra!

Teamlid Dennis Scherjon is vorige winter erg succesvol geweest, toen de Winter Special nog in de testfase was.

Over de winterboilie

De winterboilie bestaat uit een goed verteerbare basismix met onder andere volkoren producten en een flink aandeel geroosterde tarwekiemen. Vaak worden er ongeroosterde tarwekiemen gebruikt, omdat ze makkelijker verkrijgbaar en goedkoper zijn, maar de geroosterde kiemen hebben een vollere en lekkerdere smaak. Daarbij komt dat het roosteren de houdbaarheid van de boilie ten goede komt.

Deze unieke winterbol is in verschillende maten verkrijgbaar!

De Winter Special bevat een mooie dosis Vitamealo en PreDigested vismeel. Vismeel? Juist! Dit wateroplosbare ingrediënt zorgt voor een mooie attractie, maar zal de karper niet snel verzadigen. Verder bevat deze boilie een mooie dosis kelp, wat bol staat van vitaminen en mineralen. Een lichte dosis van onze blend met kokos en peach flavour, aangevuld met een drupje boterzuur, maken deze Winter Special helemaal af!

Michel Maatman met een ‘koude bak’ op de winterspecial tijdens een gezellige social!

Breed scala

De Winter Special is verkrijgbaar als Readymades in verpakkingen van 2,5 kg, in de maten 12, 15 en 20 mm en daarnaast ook in 20 mm dumbells. Een mooi alternatief is de Partymix. De Partymix is een mix van de hierboven genoemde diameters gemixt in één zak! Ook zijn de boilies leverbaar als ‘Chopz’ en om het af te maken zijn er twee bijpassende maten pop-ups, twee maten featherweights en een baitsoak. De Winter Specials zijn daarnaast ook nog eens zeer scherp geprijsd!

Klik hier om de Winter Specials te bestellen!

Ook alle bijbehorende producten zoals featherweights, pop-ups en soaks zijn te verkrijgen!

Doe er je voordeel mee, geniet aan de waterkant en hopelijk vang je een paar mooie winterkarpers!

Pim Starreveld – Pioneer BaitsEr zijn geen reacties

Voeg je reactie toe