VBK Quote: Respect… Je geeft het, je krijgt het!

KWO Redactie

Respect, dat is iets waar aan de waterkant wel wat meer aandacht voor mag zijn. Om ervoor te zorgen dat we over een aantal jaren nog steeds onze geweldig mooie hobby kunnen blijven uitoefenen heeft het VBK een actie opgezet. Het VBK vraagt de karpervissers in de Benelux om na te denken over respect in de karpervisserij! Hoe? Dat lees je hieronder!


RESPECT!

Het VBK aan het woord: De hengelsport zit flink in de lift de laatste jaren en zeker de karpervisserij is nog steeds de meest groeiende tak binnen die sportvisserij. Mede door het 25 jaar lang lobbyen van VBK bij onze overheid is ook de visserijwetgeving mee geëvolueerd, mee gemoderniseerd. De mogelijkheden en faciliteiten die hengelaars genieten aan de waterkant zijn er beslist niet vanzelf gekomen, en VBK ijvert nog steeds in verschillende overleg- en beleidsbepalende organen voor een verdere uitbreiding van mogelijkheden om hengelsport in een zo ruim mogelijk kader te kunnen beleven.

Het VBK geeft 4 maal per jaar een full-color magazine uit, een must-read voor iedere visser!

Anderzijds bestaat onze groep hengelsporters, net zoals de hele maatschappij, uit een erg divers publiek. De meerderheid van de sportvissers dragen normen en waarden die eigen moeten zijn aan hengelsporters hoog in het vaandel, en velen onder hen dragen deze actief uit. We mogen echter niet de ogen sluiten voor die minderheid die door asociaal gedrag onze verworven rechten in al hun onwetendheid onder druk zetten.

VBK wil door de verspreiding van onderstaande banner met 3 overduidelijke pictogrammen een steentje bijdragen aan de bewustmaking van deze minderheid vissers.

De oproep van het VBK:

  • Afval neem je steeds mee huiswaarts, en je behoefte laat je niet open en bloot liggen.
  • Zet ’s nachts je beetmelders een toontje lager, zeker in de buurt van woningen.
  • Praat met elkaar, wees vriendelijk en gun elkaar wat ruimte.

Kortom: ga respectvol om met medevissers, buitenstaanders en de natuur, dan zal het respect wat je terug krijgt, even groot of zelfs groter zijn!

Steun het VBK en word lid!

Steun het VBK en word lid! Voor meer informatie check je de VBK website en like de Facebookpagina!Plaats een nieuwe comment

Er is 1 comment

Voeg je reactie toe