Vissen in eigen land? Bezoek CarpFarm Lake van De Vissende Hollander!

KWO Redactie
carpfarm-lake-vissen-header

Sinds kort is het prachtige CarpFarm Lake, dat voorheen alleen toegankelijk was voor leden en genodigden, beschikbaar gesteld voor algemeen publiek. Het water is opgenomen in het assortiment van De Vissende Hollander, waar het vanaf nu te boeken is. In deze update lees je meer over wat dit water zo bijzonder maakt en waarom het op jouw verlanglijstje moet komen te staan!


De Vissende Hollander aan het woord: In het hoge noorden van Nederland, tussen Groningen en Meppel, ligt het prachtige CarpFarm Lake. Sinds dit jaar is het water drie maanden geopend voor algemeen publiek, waardoor iedereen er zijn geluk kan beproeven. Dit prachtige water dankt zijn naam aan Bert Teuben, die eigenaar was van CarpFarm (karperuitzettingen). Over het bestand hoef je dus niet in te zitten: dat zit wel goed!

Aan bijzonder mooie exemplaren is geen gebrek op CarpFarm Lake!

CarpFarm Lake is een zandafgraving met dieptes tot maar liefst 15 meter. Een boot is zeker geen overbodige luxe hier! Het water is tien hectare groot en biedt plaats voor maximaal negen vissers. De bodem is merendeel hard zand, maar er zijn ook veel zachtere delen te vinden waar met name het organische plantenafval zich heeft verzameld. Check hieronder ook de video om een goed overzicht te krijgen van het water:

Het bestand

Zoals hierboven al werd genoemd is het bestand op CarpFarm Lake om van te watertanden. Prachtige volschub spiegels, two-tones, leder maar ook schubkarpers tot een gewicht van 25 kilo kunnen hier gevangen worden. Met een gemiddeld gewicht van 14 kilo zijn de vissen stuk voor stuk enorm sterk en zullen ze het uiterste vragen van je materiaal. De vissen kennen het water op hun duimpje en zullen de dieptes gebruiken om het je extra lastig te maken. Meer dan genoeg uitdaging dus! In totaal zwemmen er ongeveer 280 karpers rond op CarpFarm Lake.

Onder andere deze brute two-tone zwemt haar rondjes op het water!

Bij het water is een onthaakmat en een weighsling aanwezig. Ter verzorging van de vissen is alleen het gebruik van CarpCarp ontsmettingsmiddel toegestaan, die eventueel ook bij de plas te koop is.

In totaal zwemmen er ongeveer 280 karpers rond op CarpFarm Lake.

De stekken

Er zijn drie tweepersoons stekken en drie éénpersoons stekken. Het gebied vanaf de trailerhelling tot en met de picknickbank is privéterrein en mag dus niet bevist worden. De stekken worden bepaald bij aankomst in overleg met de eigenaar. Mocht het gebeuren dat meerdere vissers dezelfde voorkeur hebben dan wordt er om de stek geloot. Om 14:00 gaat het hek open en ben je als visser welkom!

Met de stekken en het uitzicht zit het wel goed!

Op het water zijn geen douches, water en stroomvoorziening. Denk dus extra goed na over de spullen die je meeneemt, zorg in ieder geval voor genoeg water! Voor weekboekingen zal de eigenaar op woensdag de aggregaat aan doen zodat je accu’s op kunt laden. Ook worden er op twee plaatsen dixies (chemische toiletten) geplaatst.

De voorzieningen zijn beperkt, maar het bestand maakt alles goed!

Moeilijkheidsgraad

CarpFarm Lake is niet het meest gemakkelijke water dat je in Nederland kunt vinden. Dit komt mede door de enorme helderheid van het water en de steile wanden. Echter zijn er vanuit je boot behoorlijk wat diepteverschillen te ontdekken, zoals de randjes op de vele taluds. Ook valt er bij de eigen (ondiepte) kantjes goed vis te vangen. Kortom: een allround visser kan prima terecht op CarpFarm Lake om daar enkele juweeltjes te scoren! Om jullie alvast op weg te helpen zijn er twee dieptekaarten beschikbaar van het water, die je hieronder kunt bekijken.

De dieptekaart laat het verschil in bodemverloop goed zien!

Er zijn meer dan genoeg aantrekkelijke plekken te vinden op het water.

Boeken

Kortom, CarpFarm Lake is het bezoeken meer dan waard! Hieronder staan de voordelen nog even op een rijtje:

  • Toplocatie in eigen land
  • Prachtig bestand aan karpers
  • Nette stekken
  • Uitdagende visserij
  • Kost slecht €250 per week

Op CarpFarm Lake is het heerlijk genieten in eigen land!

Voor nog meer informatie en het boeken van dit water kun je terecht op de website van De Vissende Hollander!

De Vissende Hollander


Wil je meer weten over het aanbod van De Vissende Hollander? Check dan de website en vergeet ook niet de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes! Bekijk ook eens www.carpfarmlake.nl voor meer pics en info!Er zijn geen reacties

Voeg je reactie toe